جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

از بدنسازی تا بدن بادی


از بدنسازی تا بدن بادی

ابتدا سری پر باد است و بدنی تو خالی به امید رسیدن به اندامی شبیه روح الله داداشی قهرمان فقید ایران و چند ماهی بیش نمی گذرد که عضلات بدن همانند بادکنکی باد کرده و بیرون می زنند و اینجاست که لذت سرشار می شود و ترک آن دشوار است اما چگونه به این سرعت

ابتدا سری پر باد است و بدنی تو خالی به امید رسیدن به اندامی شبیه روح الله داداشی قهرمان فقید ایران و چند ماهی بیش نمی گذرد که عضلات بدن همانند بادکنکی باد کرده و بیرون می زنند و اینجاست که لذت سرشار می شود و ترک آن دشوار است. اما چگونه به این سرعت؟!

به مرور داروها و مکمل ها یکی یکی جایگزین می شوند به امید دست یافتن به نتیجه دلخواه در مدت زمانی کوتاه; داروهایی که وقتی از بدنساز و استادش سوال می شود، منکر هرگونه استفاده از آنها می شوند.

در نگاه اول گمان می کنی وزنه ها و دیگر وسایل بدنسازی در بلند مدت می توانند بدنی تراشیده و عضلانی بسازند اما وقتی پای صحبت علاقمندان به بدنسازی می نشینم و با آنها رفیق می شوم، درمی یابم که چنین نیست و بدون مصرف مکمل ها و داروهایی که با اعلام وزارت بهداشت مصرف آنها بدون دستور پزشک غیر قانونی است، غیر ممکن است. داروهایی که به گفته مدیرکل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر وزارت بهداشت عوارض اش کمتر از اعتیاد نیست.

محمدرضا شانه ساز در این باره می گوید: اغلب مشتریان داروهای بدنسازی را جوانان تشکیل می دهند که ممکن است برای مدت کوتاهی از عوارض این داروها در امان باشند و اصطلاحا عضله بیاورند، اما مصرف این داروها عوارض طولانی مدت داشته به طوری که کار کلیه را مختل کرده و با حفظ آب در بدن، موجب دفع نشدن آب بدن و بزرگ شدن بدن شود. اغلب جوانان با عوارض مصرف داروهای بدنسازی آشنا هستند اما براساس اعتماد به مربیان بدنسازی یا دوستان خود، در سالن های بدنسازی به مصرف این داروها روی می آورند. برخی از این افراد با مصرف داروهای بدنسازی، دچار مشکلات اساسی مانند ایجاد اشکال در ظاهر، از دست دادن توانمندی راه رفتن و همچنین قدرت باروری شده اند.

این صحبت مقام مسئول در وزارت بهداشت در حین تهیه گزارش ام نیز ثابت شد و از جوانان علاقمند به بدنسازی شنیدم که چطور پس از مدتی کوتاه از جانب مربیان خود پیشنهاد مصرف دارو و مکمل دریافت می کنند و بعضی از جوانان نیز که به عشق داشتن بدنی عضلانی، حاضر به پرداخت قیمت هنگفت داروهای بدنسازی می شوند تا هر چه سریعتر به نتیجه دلخواه برسند. البته هستند بسیاری از جوانان که تنها برای تناسب اندام و سلامت جسم و روح به ورزش بدنسازی می پردازند و با وزنه های سنگین تمرینات دشواری دارند.

اما وقتی این مسئله را با استاد بدنسازی در میان می گذاری، به تندی واکنش نشان می دهد و منکر هرگونه دستورالعمل دارویی برای شاگردان اش می شود اما وقتی چشم می گردانی و به گوشه سالن باشگاه نظر می کنی، قوطی های دارو و مکمل هایی را می بینی که گوشه ای در کنار دفترچه راهنمای مصرف دارو خودنمایی می کند.

یکی از استادان بدنسازی که صاحب باشگاهی هم است، در این باره می گوید: من به هیچ عنوان شاگردی برای قهرمانی ندارم و به همین دلیل اصلا داروی هورمونی به کسی تجویز نمی کنم و ممنوع کرده ام و در مورد مکمل ها هم پیشنهادی به کسی نمی دهم مگر اینکه خود ورزشکار تمایل داشته باشد.

این اظهارات خلاف صحبت های شاگردان است که مدعی هستند چندی پس از دوره بدنسازی برای راضی نگاه داشتن شان از روند تمرین، پیشنهادات مصرف دارو به صورت پنهانی به آنها می شود و از همین جا به بعد است که بعضی از شاگردان به اصطلاح "عشق هیکل" گرفتار داروهای هورمونی می شوند.

به هر حال، تشبیه بی راهی نیست اگر بگوییم مصرف داروهای بدنسازی همانند باد کردن بادکنکی است که تا وقتی باد دارد بزرگ و شکیل است و

به چشم بر هم زدنی کوچک و چروک می شود. جوانی که زیر وزنه ها عرق می ریزد و دارو مصرف می کند تا بازوهای عضلانی باد کرده داشته باشد، گرفتار معضلاتی می شود که در صورت قطع دارو و مکمل ها عضلاتش به شدت افت کرده و از فرم دلخواه می افتد و همین دلیلی می شود که همواره به مصرف دارو ادامه دهد و این همان اعتیادی است که مقامات بهداشتی از آن سخن به میان می آورند و از عوارض اش هشدارها می دهند.

نویسنده : فرهاد رجبعلی