دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مجله ویستا

مراقبت از ناف نوزاد، چند نکته


متاسفانه برخی باورهای نادرست موجب شده که خانواده‌ها بر روی ناف نوزادان خمیر، گرد یا روغن قرار دهند که این اقدام سلامت نوزاد را به خطر می‌اندازد. دکتر محمدصادق صبا اظهار کرد:  قرار دادن موارد فوق بر روی ناف نوزاد نه تنها تاثیری در بهبود و زودتر افتادن بند ناف ندارد، بلکه در مواردی نوزاد را با مشکل مواجه می‌کند. اگر بند ناف به طور غیربهداشتی کنده شود یا با آلودگی تماس پیدا کند، منجر به عفونت ناف می‌شود.
این متخصص بیماری‌های کودکان گفت: قرمزی، بی‌قراری، شیر نخوردن، ترشح زرد رنگ و متورم شدن ناحیه ناف از مهم‌ترین علائم ابتلای نوزاد به عفونت ناف است. وی با بیان اینکه عفونت ناف بیماری است که باید جدی گرفته شود و در مواردی نیازمند بستری نوزاد در بیمارستان است، عنوان کرد: خانواده‌ها باید مسائل بهداشتی را در مراقبت از ناف نوزاد رعایت کنند، ناف را دستکاری نکرده و پس از حمام بردن نوزاد، ناف او را خشک و تمیز کنند.
صبا در پایان تاکید کرد: بند ناف معمولا 10 تا 12 روز پس از تولد نوزاد می‌افتد و در برخی موارد تا سه هفته به طول می‌انجامد. بنابراین اگر تا یک‌ماه پس از تولد این امر اتفاق نیفتد بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.