شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

در بارداری دل و قلوه بخورم؟


سوال مخاطب نی‌نی‌بان: من 18 هفته و 3 روز باردار هستم. در سه ماهه اول لکه بینی داشتم ولی اکنون دیگر مشکلی ندارم و سونو و آزمایشات وضعیت را طبیعی نشان داده اند. آیا دیگر می توانم ماهی، دل، جگر و قلوه مصرف کنم؟ با تشکر.

دکتر ابوالفضل مهدی‌زاده کاشی، متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران:

در صورتی که از سالم بودن جگر و دل و قلوه اطمینان دارید می توانید به مقدار کم آن را بخورید. درضمن حتما نوع ‌بسته‌بندی شده آن را تهیه و مصرف کنید. نکته دیگر اینکه نباید جگر را به صورت کبابی تهیه و استفاده کنید بلکه باید آن را بپزید چون زمانی که جگر را کباب می کنید احتمال دارد مغز آن به خوبی پخته نشده باشد. در سه ماهه اول بارداری هم که تاکید می شود به هیچ‌وجه جگر گوسفند و مرغ نخورید به دلیل آلودگی آن به فلزهای سنگین و آلودگی های محیطی است. آلودگی موجود در این خوراکی می تواند باعث مسمومیت کشنده در جنین شود. و از آنجا که زنان باردار جزو گروه پرخطر هستند، توصیه می شود در سه ماهه اول بارداری جگر نخورند.

  
اگر شما هم سوال دارید و در مدتی کوتاه به صورت رایگان پاسخش را می خواهید، به این صفحه بروید.