شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
زایمان فیزیولوژیک، چیست؟
در زایمان فیزیولوژیک ، خانم باردار با دردهای کاملا طبیعی خود مراجعه میکند و پرونده بستری در بلوک زایمان تشکیل میشد . اما دیگر از وصل کردن سرم و خوابیدن روی تخت و غذا نخوردن و ...خبری نیست ! در زایمان فیزیولوزیک تمام سعی مان بر این است که فرد احساس راحتی کند . همه کس و همه چیز در اختیار مادر باردار قرار دارد که فقط راحت باشد . احساس غریبی نکند .
وجود همراه زایمان (معمولا همسر یا مامای همراه) نیز از اصول زایمان فیزیولوزیک است . در این نوه زایمان ، سرم تراپی اجباری و آنژیوکت و ... ممنوع است . همه چیز فقط و فقط در صورت "لزوم" انجام می شود . مادر می تواند مایعات و غذاهای سبک استفاده کند . لزومی هم به دراز کشیدن روی تخت و تکان نخورن نیست ! اتفاقا در زایمان فیزیولوژیک سعی میکنیم از نیروهای طبیعی شکم و لگن برای پیشرفت زایمان استفاده کنیم.
بهتر است به طور خلاصه بدانید ، چهار هورمون اصلی در زایمان نقش دارند که عبارتند از :اکسی توسین (هورمون عشق) ، اندورفین (هورمون خشنودی وآرامش) ، اپی نفرین ، نوراپی نفرین (هورمون تهیج و استرس) ، پرولاکتین (هورمون شیر).
چهار هورمون فوق با هم سمفونی زیبایی را در بدن اجرا می کنند و هماهنگی جالبی با هم دارند . این سیستم در بدن همه پستانداران وجود دارد و به عنوان سیسم لیمیک یا مرکز عاطفی مغز شناخته شده است که در قسمت میانی مغز قرار دارد .
برای این که روند زایمان بتواند با بیشترین پتانسیل طبیعی خود پیش برود ، این قسمت از مغز(سیستم لیمبیک) باید بر قسمت منطقی مغز برتری یابد . برای برقراری این وضعیت باید محیط و فضایی آرام و خصوصی با نور ملایم و کم صدا فراهم بیاوریم و هیچ انتظار منطقی از زن زائو نداشته باشیم . در چنین فضایی زن به طور ذاتی شروع به حرکت کرده و صداهایی از خود در می آورد ، به گونه ای نفس می کشد و وضعیتی به خود می گیرد که زایمان را راحت تر می سازد (بطور غریزی و خودبخود) . این عملکرد و هماهنگی هورمونی توسط مداخلات روتین مانند اینداکشن (سرم فشار) ، تجویز ضد دردها ، جلوگیری از حرکت مادراز روی تخت ، ناشتا نگه داشتن مادر و ..... آسیب می بیند.
متاسفانه تلاش برای ختم سریع زایمان (به دلایل مختلف و گاهی غیر منطقی ، مثل عجله پزشک با استرسی بودن پزشک ) و انجام مداخلات غیر ضروری برای این منظور به هر دلیل(مثل عجله ماماها و افزایش دادن جریان سرم اکسی توسین) ، منجر به افزایش 3ـ4 برابر آمار سزارین نسبت به حد مجاز آن در کشورمان شده است .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست