سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

مصرف نمک در کودکان، عوارض


مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: با کاهش مصرف نمک از دوران کودکی باید از ابتلا به فشار خون پیشگیری کرد .
منطقه خراسان‌شمالی،به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان، حسن براتی زاده اظهارکرد: نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد خوراکی در بدن، جابجایی پیام‌های عصبی و کارکرد درست ماهیچه‌ها است .
وی افزود : اما ثابت شده است که خوردن زیاد نمک موجب افزایش فشار خون می‌شود به ویژه در افرادی که پیشینه خانوادگی فشار خون بالا دارند ، افزایش فشار خون نیز خطر سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می‌دهد.
براتی زاده ادامه داد: مصرف نمک زیاد سبب ابتلا به پوکی استخوان ، بیماری کلیوی و سرطان معده شده، شرایط آسم را تشدید کرده و موجب افزایش احتباس مایعات در بدن نیز می‌شود.
وی تاکید کرد : مقدار مصرف روزانه مجاز نمک در کودکان هفت تا 12 ماه یک گرم ، یک تا سه سال دو گرم ، چهارتا شش سال سه گرم ، هفت تا 10 سال چهار گرم ، 11تا 14 سال پنج گرم و در بزرگسالان نیز پنج گرم در روز است.
براتی زاده با تاکید بر مصرف نمک های ید دار عنوان کرد : برای حفظ ید در نمک یددار ، باید نمک را در مدت کمتر از یک سال مصرف کرد ، آن را دور از نور و رطوبت و در ظرف‌های در بسته پلاستیکی ، چوبی ، سفالی و یا شیشه ای تیره نگهداری کرد و هنگام پخت غذا بهتر است نمک در انتهای پخت اضافه شود تا (ید)آن حفظ شود .