سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
مجله ویستا

آلودگي هوا، خطری که نوزادان را بیشتر تهدید می کند


فارس نیوز: كودكان از نظر جسمي ضعيف هستند، از اين رو با ورود هوا آلوده به ريه آنها اختلالات متعددي به خصوص در تبادل گازهاي خوني ايجاد مي‌‌شود؛ اين امر منجر به كمبود اكسيژن در خون و افزايش گاز CO2 در كودك مي‌‌شود.

يك متخصص اطفال گفت: آلودگي‌هاي موجود در هوا سريعتر از بزرگسالان به جريان خون نوزادان وارد مي‌شود و بي‌قراري‌هاي غير قابل توجيه، گريه و عدم تمايل به شير خوردن از عوارض آلودگي هوا در نوزادان است.

ناصر كلانتر درباره تأثير آلودگي هوا بر كودكان و نوزادان اظهار داشت: تأثير آلودگي هوا بر كودكان و نوزادان شديدتر است، در حال حاضر ذرات معلق در هوا به اندازه هزار ميليمتر است و اين ذرات نه تنها در ريه باقي مي‌ماند بلكه از عرض كيسه هوا عبور كرده و پس از آن داخل عروق و جريان خون قرار مي‌گيرد كه اين عارضه هشدار دهنده است.

اين متخصص اطفال ادامه داد: كودكان از نظر جسمي ضعيف هستند، از اين رو با ورود هوا آلوده به ريه آنها اختلالات متعددي به خصوص در تبادل گازهاي خوني ايجاد مي‌‌شود؛ اين امر منجر به كمبود اكسيژن در خون و افزايش گاز CO2 در كودك مي‌‌شود.

كلانتر افزود: بي‌قراري، كم‌خوني، ضعف ،بي‌اشتهايي و عصبي بودن از عوارض آلودگي هوا بر كودكان است؛ از اين رو توصيه مي‌شود كودكان خصوصاً كودكان زير پنج سال از منزل خارج نشوند.

وي درباره تأثير آلودگي هوا بر نوزادان اظهار داشت: به خاطر جثه بسيار ضعيف و ناقص بودن سيستم ايمني بدن نوزادان، آلودگي‌هايي كه در جريان هوا وجود دارد سريع‌تر به جريان خون آنها وارد مي‌شود و طفل را دچار عارضه مي‌كند؛ بي‌قراري‌هاي غير قابل توجيه، گريه و عدم تمايل به شير خوردن از عوارض آلودگي هوا بر نوزادان به شمار مي‌رود