جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

نان خوردن نوزاد، آلرژی دارد؟


* نان برای نوزادان آلرژی‌زا است/بیش از حد، بهداشتی شده‌ایم
جعفریان همچنین درباره تاثیرات تغذیه بر افزایش آلرژی در جامعه توضیح داد: اینکه آلرژی در جامعه زیاد شده است در آن است که موارد آلرژی‌زا زیاد شده است و یکی از مشکلات در این باره این است که ما زیاد از حد، بهداشتی شده‌ایم بنابراین وقتی یک کودک را آنقدر روند بهداشتی آن را رعایت می‌کنیم این کودک پس از رفتن به مهدکودک سریع بیمار می‌شود در حالی که باید سیستم ایمنی کودک را قوی کرد و از آن طرف مردم هنوز نمی‌دانند برخی مواد غذایی آلرژی‌زا است مثلا نان برای شیرخواران آلرژی‌زا است یا سفیده تخم‌مرغ که نباید به کودک داد.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه تهران درباره وضعیت اسانس و مواد افزودنی به مواد غذایی عنوان کرد: طعم‌دهنده‌ها و اسانس‌ها نیز می‌تواند آلرژی‌زا باشد.
وی در ادامه با گلایه از رشد قارچ‌گونه فست‌فودها در جامعه عنوان کرد: متاسفانه خیابان‌ها پر شده از شعب بانک و فست فود و این نشان می‌دهد که فقط این دو صنف است که سودزا است و متاسفانه تغذیه تجاری شده است و چرخش مالی و سود فست‌فودها در سال 11 میلیارد است،  از طرفی مصرف غذاهای خانگی کم شده است در حالی که اصلا افراد نباید این اجازه داشته باشند که به راحتی رستوران راه‌اندازی کنند.
 
جعفریان با ضرورت ایجاد هلدینگ‌ها و برندهای غذایی خاطرنشان کرد: مثلا یکی از عمده‌ مشکلات کشور ما نان است زیرا اصلا نان استاندارد نیست و نمی‌دانیم چقدر به نان‌ها نمک، جوش شیرین و... اضافه می‌شود و هر نانوایی با تابلوی خود کار می‌کند در حای که اگر هلدینگ و برندسازی صورت پذیرد و مثلا 10 برند نان سنگک ایجاد شود سیستم نظارتی بهتر می‌تواند بر این نان‌ها نظارت کند زیرا با هلدینگ و برند سروکار دارند ولی در شرایط کنونی هیچ نهادی نمی‌تواند بر تولید نان نظارت کنند و متاسفانه این مشکل را در رستوران‌ها داریم.