شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

تخم مرغ میزان کلسترول را افزایش می‌دهد؟


خوردن تخم‌‌‌‌‌‌‌ مرغ‌ که یک منبع ارزان و در دسترس پروتئین است، در حد اعتدال مشکلی ندارد. زرده تخم مرغ دارای مواد مغذی لوتئین و زکسانتین است که خطر بیماری های چشمی مانند آب مروارید و زوال شبکیه را رفع می کند. مرکز پزشکی هاروارد مصرف یک عدد تخم‌ مرغ در روز را برای خطر ابتلا به بیماری قلبی در افراد سالم مضر نمی داند. تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئین معروف است، زرده‌ی تخم مرغ در حدود ۱۸۶ میلی ‌گرم کلسترول، نیمی از مقدار مصرف روزانه ‌ی توصیه شده را دارد و یک منبع غنی پروتئین است نگرانی در مورد مقدار کلسترول در زرده‌ی تخم‌ مرغ، سبب شده تا برخی مردم به طور کامل آن را از رژیم غذایی خود حذف کنند. اما باید بدانید که تخم‌ مرغ حاوی مواد معدنی و ویتامین‌ های ضروری است و برای سلامتی مغز و قلب نقش مفیدی دارد.
چرا تخم مرغ میزان کلسترول را افزایش نمی‌دهد؟
تخم مرغ مقدار زیادی کلسترول دارد ولی
فقط مقدار کمی از کلسترول آن وارد جریان خون می‌شود. چربی های اشباع شده تاثیر زیادی در افزایش کلسترول خون دارد یک عدد تخم مرغ بزرگ فقط ۱.۶ گرم چربی اشباع شده دارد. ولی یک قاشق غذاخوری کره، ۷ گرم چربی اشباع دارد. عامل اصلی تعیین کننده‌ ی کلسترول بد، کلسترول نیست بلکه چربی اشباع شده است مردم تخم مرغ نمی خورند چون از کلسترول آن می ترسند اما با خوردن کره و پنیر از مقدار زیادی چربی ‌های اشباع شده استفاده می‌کنند و کلسترول آن ها بالا می رود.
تخم مرغ مواد مغذی زیادی دارد
علاوه بر 56 گرم پروتئین، تخم مرغ منبع خوبی از اسید فولیک، ویتامین ‌های گروه B و آهن است. زرده تخم مرغ دارای لوتئین است که از پیشرفت بیماری‌ های قلبی در بدن محافظت می کند. زرده دارای نیمی پروتئین موجود در تخم ‌مرغ و یک منبع طبیعی ویتامین D است که برای استحکام استخوان ‌ها و جذب کلسیم لازم است. کولین یک ماده ی مغذی ضروری در زرده تخم مرغ است که خطر اسپینا بیفیدا ( نقص در لوله‌ ی عصبی جنین ) را کاهش ‌می دهد.
اگر بیماری قلبی یا دیابت دارید در مصرف تخم مرغ احتیاط نمایید
مطالعات منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی مصرف تخم مرغ را با بیماری ‌های قلبی عروقی مرتبط دانسته ولی برای همه مردم ‌این طور نیست. طبق مرکز پزشکی هاروارد افرادی که بیماری های قلبی دارند نباید مصرف تخم مرغ آنها بیش از سه زرده در هفته باشد.
به جای حذف کامل تخم مرغ از رژیم غذایی خود به خواص درمانی آن توجه کنید. اگر دیابت دارید و می ‌خواهید تخم مرغ مصرف کنید بدون نان و گوشت بخورید از کربوهیدرات اجتناب کنید و تخم مرغ را به مقدار کم بخورید.
تخم‌مرغ را با غذاهای سالم مانند آووکادو، جوی پرک، گوجه فرنگی یا یک تکه نان تست غلات مصرف کنید. و برای حذف روغن های ناسالم و کره، تخم‌مرغ را آب پز کنید یا بجوشانید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.