جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا
جنین در هفته بیستم بارداری، علائم پرخطر
در هفتهی ۲۰ بارداری، شما وارد نیمهی دوم بارداری خود شدهاید. طی این هفته بالای رحم شما میتواند هم سطح نافتان باشد. انتظار میرود طی چند هفتهی آینده که بیشترین مقدار رشد اتفاق میافتد، به سرعت در حال افزایش سایز باشید. این احتمال نیز وجود دارد که برآمدگی شکم شما یک تا ۲ سانتیمتر در هفته افزایش یابد. در این مطلب با تغییرات بدن و زندگی خود، عوارض شایع بارداری، مراقبتهای پزشکی، خودمراقبتیها و علائم نیازمند مراجعه به پزشک طی هفتهی ۲۰ آشنا شوید.
تغییرات بدن و زندگی شما
طی این هفته احتمال دارد برای اولین بار لگد زدن کودک را تجربه کنید و با این اتفاق هیجانزده شوید. خودتان را در حالتی مییابید که دستتان را بر روی شکم خود قرار دادهاید و در انتظار تکانهای کوچک کودکتان هستید تا به شما یادآوری کند که همه چیز خوب است؛ خوشحال باشید و از تجربهی این حس لذت ببرید. همینطور که کودکتان رشد میکند، احتمال دارد هنگام چرخش کمر و خم شدن به جلو با سختی روبهرو شوید. مراقبت از پشت برای جلوگیری از کمردرد بسیار اهمیت دارد، به خصوص اگر کمر شما در گذشته مشکلاتی داشته است. برخی از خانمها به دلیل افزایش حرکات مفاصل که احتمالاً در اثر حرکت نامتعادل استخوانهاست، دردی را در ناحیهی لگن تجربه میکنند. درد لگن در هر زمان از بارداری ممکن است اتفاق بیفتد. این درد ممکن است در ناحیهی تناسلی، در یک یا هر دو طرف باسن یا بین واژن و مقعد رخ دهد. همچنین در این هفته ممکن است مدام در حال اندیشیدن به زایمان باشید. درصد بسیار کمی از خانمها واقعاً از زایمان وحشت دارند و در طول دورهی بارداری خود اضطراب زیادی را در قبال آن تحمل میکنند. اگر شما هم چنین احساسی دارید، حتماً با پزشک خود صحبت کنید. گاهی وقتها مشاورهی پیش از زایمان برای مادران باردار لازم خواهد بود.
عوارض شایع بارداری در هفته بیستم
احتمال وجود مواردی مثل سرگیجه، ویار، تغییرات پوستی در این هفته نیز وجود دارد که در مورد تمام زنان باردار صادق نخواهد بود. عوارض شایع بارداری برای بیشتر زنان در هفتهی ۲۰ شامل موارد زیر است:
- یبوست
- کمردرد
- گرفتگی عضلات پا
- انقباضات بدون درد رحم
- مراقبتهای پزشکی هفته بیستم
در هفتههای ۱۶ تا ۲۰، لازم است دومین جلسهی معاینات پزشکی خود را رفته باشید. اگر هنوز این جلسه را با پزشک یا مامای خود هماهنگ نکردهاید، لازم است طی این هفته حتماً این کار را انجام بدهید. در جلسهی دوم معاینات پزشکی، معمولاً پزشک یا ماما موارد زیر را بررسی میکنند:
- اندازهگیری وزن مادر و بررسی میزان وزنگیری
- اندازهگیری فشار خون و معاینهی دست و پاها برای بررسی تورم
- معاینهی شکم به منظور وجود هر گونه توده یا ضایعه و بررسی موقعیت جنین
- اندازهگیری سایز رحم برای بررسی میزان پیشرفت بارداری
- گوش دادن به ضربان قلب جنین
بهتر است در این جلسات با پزشک خود در مورد جلسات بعد و اقدامات پزشکی بعدی صحبت کنید.
خودمراقبتی طی هفته بیستم
در صورت ایستادن به مدت طولانی و داشتن رگهای واریسی، جورابهای ساق بلند را امتحان کنید. این کار میتواند باعث بهبودی واریس شود. برای پیشگیری از گرفتگی عضلات پا نیز سعی کنید از ایستادن یا نشستن برای مدت زمان طولانی خودداری شود، همچنین به شکل مرتب، شیر و لبنیات مصرف کنید. مراقب کمرتان نیز باشید و از بلند کردن اجسام سنگین و چرخیدن هنگام حمل آنها خودداری کنید. درد و فشار کمر در دوران بارداری شایع است و جلوگیری از آسیب راحتتر از تلاش برای بهبود آن است. اگر درد خیلی کمی را احساس کردید، ماساژ میتواند در رفع درد موثر باشد. به خاطر داشته باشید که ماساژ در دوران بارداری حتماً باید پس از تایید پزشک و توسط افراد آموزشدیده انجام شود. اگر به شکل دائم کمردرد دارید، باید با پزشکتان صحبت کنید. تمرینات ورزشی خاصی برای تقویت ماهیچههای کمر نیز وجود دارند که میتوانید آنها را انجام دهید. با رعایت رژیم غذایی دارای مقدار بالای فیبر و مایعات میتوان به بهبود بواسیر یا پیشگیری از یبوست کمک کرد. سبوس غلات نیز به اندازهی میوهها، سبزیجات، غلات و حبوبات مفید است. هنگام نشستن در دستشویی برای مدت طولانی، از فشار آوردن به خود پرهیز کنید و اگر احساس میکنید نیاز به دستشویی رفتن دارید نیز جلوی خود را نگیرید. نادیده گرفتن علائم طبیعی بدنتان میتواند منجر به مشکلات بلندمدت شود. اگر انقباضات کاذب براکستون هیکس رحم را تجربه کردید، این نکته را بدانید که تغییر وضعیت بدن، نوشیدن آب یا استراحت میتواند این انقباضات را برطرف کند. همچنین میتوانید طی این هفته برای شرکت در دورههای آموزشی بارداری و کلاسهای آمادگی برای زایمان برنامهریزی کنید. در غیر این صورت چند ساعتی را به مطالعهی سایتهای معتبر بگذرانید و دانش خود را دربارهی بارداری و زایمان افزایش دهید.
علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفته بیستم
در نیمهی دوم بارداری تغییرات زیادی در بدن شما ایجاد میشود. در این دوران لازم است به برخی از علائم و تغییرات بدن توجه شود تا در صورت مشاهدهی آنها به پزشک مراجعه کنید. برخی از علائمی که باید به آنها توجه داشته باشید و در صورت مشاهدهی هر یک از آنها به پزشک مراجعه کنید شامل موارد زیر است:
- تهوع و استفراغ
- تنگی نفس
- سردردهای شدید
- حساسیت به لمس
- درد در زیر دندهها و بالای شکم
- تورم ناگهانی صورت، دست
- اختلالات بینایی مثل تاری دید، حساسیت به نور یا جرقه زدن چشم.
این نشانهها میتواند مربوط به عارضهی پرهاکلامپسی باشد که در هر زمانی از هفتهی ۲۰ بارداری تا پس از زایمان ممکن است اتفاق بیفتد. همچنین از این هفته تا پایان بارداری لازم است به انقباضات رحم و ترشحات واژن خود توجه بیشتری کنید و در صورت وجود درد یا انقباضات شدید رحمی یا ترشحات زیاد واژن برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید. این علائم میتواند ناشی از زایمان زودرس باشد. پس لازم است با علائم زایمان زودرس آشنا باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست