جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا
نحوه شیردهی به نوزاد، حتما بخوانید
بسیاری از خانم هایی که پستان خود را جراحی کرده اند ، حتی با روش های قدیمی جراحی نیز برای شیردهی پستانی مشکلی نخواهند داشت.
۱۰نکته برای شیردهی سالم
بدانید که باید آهسته انجام شود و نیاز به فداکاری دارد
همانطور که ممکن است شما در آغاز نیاز به پمپ شیر و مکمل برای کودک داشته باشید،ممکن است روند کاملا وقت گیر باشد. اگر شما تا به حال مشکلات از قبیل آبسه پستان داشتید گاهی طولانی تر هم می شود.
به اندازه کافی سینه را تحریک کنید
بیشتر شیر را برداشته،زیرا اغلب اوقات تولید خواهد شد. به طور کلی، شما نیاز به پمپ و یا شیر دادن کودک با پستان حداقل هشت بار در ۲۴ ساعت دارید . با استفاده از پمپ برای تنظیم برنامه سعی کنید اما هر بار چند دقیقه استراحت کرده و به سادگی از پمپ استفاده کنید . در ابتدا، شما شیر بسیار کمی را دریافت می کنید. مهم نیست .
مکمل های گیاهی یا داروهای تجویزی را در نظر بگیرید
تبلیغ تعدادی از گیاهان به عنوان تولید شیر وجود دارد اما بسیار خوب نیستند. توصیه دکتر جک نیومن، شنبلیله و خار شتر می باشد و برخی تحقیقات نشان می دهند که شنبلیله موثر است. داروهای تجویزی نیز برای افزایش تولید شیر مناسب است , بنابراین شما می توانید با دکتر خود درباره این گزینه نشان داده شده مشورت کنید.
کمک به ترغیب نوزاد خود به تغذیه با شیر مادر
فرزند شما ممکن است به نوشیدن از یک بطری عادت کرده باشد و ممکن است زمانی با کمک او دوباره یاد تغذیه با شیر مادر بیافتد. خبر خوب این است که نوزادان وابسته به شیر دنیا می آیند . به نظر عده ای تعداد زیادی از نوزادان ارتباط پوست به پوست در زمان شیردهی داشته باشند طوریکه شما خوابیده اید و نوزاد فقط پوشک پوشیده است. گرفتن در یک موقعیت راحت خمیده شکم نوزاد به پایین در قفسه سینه خود قرار داده و استراحت کنید. کودک شما فقط با کمی کمک از شما محکم نگه داشته می شود. ” او تلاش می کند تا ، به سمت نوک پستان کشیده شود ; او نوک پستان را دوست دارد ; او دهانش را باز می کند و به طور خلاصه نوک پستان را می گیرد. اگر شما پستان خود را به آرامی در این مرحله فشار دهید, او سر پستان شیر را دریافت می کند و ممکن است فرو برد و او را برای شروع به مکیدن تشویق می کند. صبور باشید و برای نگه داشتن تلاش کنید .
زمان نوشیدن شیر نوزاد را بدانید
مهم است بدانید هنگامی که کودک قادر به گرفتن پستان است، زمانیست که او در واقع به دنبال شیر است. آهسته به دنبال شماست، عمیق وبا مکث در اوج زمانی که دهان نوزاد کاملا باز است،پستان را در دهانش بگذارید.
پوشک نوزاد را برای اینکه بدانید چقدر شیر خورده بررسی کنید
فرمول تغذیه نوزاد ، اجابت مزاج است; مدفوع نوزاد شیرخوار بسیار شل و زرد است ومقدار شیر شما اجابت مزاج کودک شما را افزایش می دهد و شروع به تغییر رنگ و شل تر شدن می کند. از پوشک خیس پیگیری کنید و همچنین مدفوع نوزادتان که ایا به اندازه کافی غذا خورده است اطمینان حاصل کنید.
بررسی کنید که مکمل در آغاز و احتمالا هفته های بعدی لازم است
بهترین راه برای تکمیل شیردهی استفاده از پستان است. موجب صرفه جویی در زمان می شود (شما باید هر دو شیر و مکمل را بدهید)، نوزاد را برای شیر تشویق کنید و تحریک بیشتر سینه را فراهم کنید. شما می توانید شیردوش صنعتی را بخرید دارای یک لوله و با چاله در نوک پستان توسط بطری تغذیه می شود.
لازم است کودک در تابستان علاوه بر شیر مادر، آب بنوشد
شیر مادر حاوی آب و مواد غذایی کامل و متعادل برای کودک است. کودکان سالمی که فقط شیر مادر میخورند به نوشیدن آب نیاز ندارند. نتایج مطالعههای انجام شده در مناطقی با آب و هوای گرم، نشان داده است کودکانی که طبق میل خودشان و هر زمانی میخواهند شیر میخورند، دچار کم آبی نمیشوند. شیر مادر متناسب با نیازهای کودک و حتی شرایط آب و هوایی تغییر میکند. شیری که کودک از یک سینه پر میخورد در ابتدا چربی کمی دارد و به طور طبیعی تشنگی او را برطرف میکند. با مکیدن شیرخوار، به تدریج شیر چربتر و غلیظتر میشود و گرسنگی را برطرف میکند. بعضی بچهها در ساعتهای گرم روز کمتر شیر میخورند و در زمانهایی مانند عصر و شب تا صبح که هوا خنکتر است، بیشتر شیر مینوشند. شاید در روزهای گرم تابستان لازم باشد از شب تا صبح دفعات بیشتری به کودک شیر بدهید. در برخی شرایط، احتمال کمآبی در کودکان بیشتر میشود، مثلاً اسهال و استفراغ باعث از دست رفتن آب بدن میشود و احتمال کمآبی را افزایش میدهد. در این شرایط برای تأمین آب بدن به مایعات بیشتر و گاهی کمک پزشک نیاز است. قرار گرفتن در معرض پنکه و کولر هم میتواند به از دست دادن مقدار کمی آب از طریق پوست بینجامد و ممکن است کودک نیاز به آب اضافه داشته باشد.
قابل انعطاف پذیر بودن
اگر یک روش کار نمی کند، راه دیگری را امتحان کنید. کودک شما نمینشیند و او را محکم نگه نمی دارید؟ وقتی پمپاژ می کنید حتی پس از چند روز هنوز مقدار شیر زیاد نشده ؟ از دست کمک بگیرید و یا از لب به اندازه در پمپ استفاده کنید. کودک شما بیمار است یا فقط یک روز ساکت است و حتی حاضر نیست نوک پستان را نگه دارد؟ اگر اینگونه است دوباره سعی کنید او را با قاشق و یا سرنگ و یا حتی در بطری غذا دهید . تا جایی که وجود دارد تلاش کنید.
پستان را مقصر ندانید
پستان کج ، یکی بزرگ تر ، یکی کوچک تر مهم نیست و در توانایی شما برای شیردهی پستانی تاثیری ندارد. البته نوک پستان به داخل رفته که نادر است ، گاهی می تواند بر انتقال شیر از مادر به نوزاد اثر گذارد ، اما این حالت به خودی خود به ندرت رخ می دهد. معمولا در دوران بارداری نوک پستان فرو رفته خود را اصلاح می کند. اکثر این مادران می توانند شیردهی پستانی کنند ، فقط به کار و زمان بیش تری نیاز است. بزرگ کردن پستان ( از طریق جراحی پلاستیک ) نیز نباید بر توانایی شما برای شیردهی پستانی اثر گذارد. اما بهتر است پیش از جراحی گزینه های خود را به جراح بگویید ، زیرا امکان دارد اندازه ی کاشت ها و جایگاه آنان تاثیر گذار باشد. جراحی هایی که در آن نوک پستان برداشته شده است ، به احتمال زیاد بر تولید شیر اثر می گذارد. البته کوچک کردن پستان گاهی خطر ساز است. نه به این علت که بافت کافی در پستان وجود ندارد ، بلکه به این دلیل که مجاری حمل کننده شیر به نوک پستان یا اعصاب نوک پستان و ناحیه ی قهوه ای دور آن به اندازه های متفاوت آسیب دیده اند. معمولا با روش های امروزی جراحی مشکل اساسی پیش نخواهد آمد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست