یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا

تغذيه نادرست مادران، یکی از علل اوتیسم است


ایسنا: يک روانشناس گفت: تغذيه نادرست مادران در دوران بارداري و استفاده از داروهاي شيميايي از علل ابتلاي کودکان به بيماري اوتيسم است.

محمدعلي رحيمي با اشاره به علل اصلي ابتلاي کودکان به اوتيسم اظهار کرد: در اين مورد نظرات مختلفي از سوي کارشناسان ارائه شده است که از جمله مهمترين آنها بعد عصب شناختي است و علاوه بر آن تغذيه نامناسب مادر در دوران بارداري و استفاده وي از داروهاي شيميايي و غيرمجاز از ديگر علل ابتلاي کودک به اين اختلال است.

وي با اشاره به اينکه ظاهر اين کودکان شبيه افراد عادي است اما در اصل دچار نوعي اختلال ژنتيکي هستند، ابراز داشت: مهمترين علايم رفتاري اين کودکان حرکات کليشه‌اي همچون رفتارهاي خود تحريکي، حرکات تکراري مانند روي پنجه راه رفتن و پيچاندن دستها و يا جويدن دستها و انگشتها و يا کوبيدن سر به ديوار است.

رحيمي ادامه داد: اين گونه کودکان در برابر تغييرات محيطي به شدت مقاومت کرده و در مقابل آنها واکنش سريعي دارند. همچنين داراي ادراکات حسي افراطي بوده و در تعاملات و ارتباطات اجتماعي بسيار با تاخير عمل مي‌کنند.

به گفته اين استاد دانشگاه، کودکان مبتلا به اوتيسم تنهايي را بيشتر دوست دارند و ممکن است ساعتها به يک نقطه نامعلوم خيره شوند.

رحيمي با اشاره به اينکه علائم اين بيماري از همان دوران خردسالي قابل رويت است، تصريح کرد: در تحقيقات انجام پذيرفته شده از سن يک سالگي برخي از علايم رفتاري کودکان دال بر ابتلاي کودک به اوتيسم است اما از دو سالگي تا حدود دوازده سالگي به بعد اين علائم بيشتر خود را نشان مي دهند.

وي با اشاره به اينکه کودکان مبتلا به اوتيسم، کودکان باهوشي محسوب نمي‌شوند، اذعان داشت: 60 درصد اين کودکان داراي ضريب هوشي کمتر از 50 درصد بوده و بقيه با هوش مياني هستند.

اين استاد روانشناسي به ميزان شيوع اين اختلالات در پسران نسبت به دختران اشاره کرد و گفت: معمولا ميزان شيوع اين بيماري در پسران به دليل برخي تاثيرات ژنتيکي بيشتر از دختران است.

اين مدرس دانشگاه در مورد مهارتهاي احتمالي اين کودکان نيز اظهار کرد: چون اين کودکان به محيط اطراف خود بي‌توجه هستند به همين دليل روي کارهاي محول شده توجه، دقت و ظرافت بيشتري از خود نشان مي‌دهند.