شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

سندروم پیش از پریود، علاجی دارد؟


عادت ماهیانه؛ زمانی که زندگی برای اغلب زنان شکل دیگری می شود. آنها عصبانی می شوند، دردهای جسمانی را تجربه می کنند و حتی ممکن است به راحتی گریه کنند؛ اما چرا برخی از زنان این نشانه ها را به صورت حادتری تجربه می کنند؟ چرا برای برخی عادت ماهیانه بدون اغراق دورانی سخت و غیرقابل تصور است؟

 85 درصد از زنان هر ماهه سندروم پیش از قاعدگی را تجربه می کنند؛ سندرومی که به شکل تغییر ناگهانی روحیات، خستگی بسیار، آکنه های پوستی، درد مفصل و استخوان بروز پیدا می کند. از این میان، عده ای با شدت بیشتر و حتی غیرقابل تصوری این مسائل به علائمی از این دست دچار می شوند. گروهی که برای توصف وضعیتشات از اصطلاح سندروم اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی استفاده می شود که نوعی اختلال روانی-تنانی است و علائمی مشابه با افسردگی تک قطبی دارد.
تحقیقات دانشمندان پیرامون این مسئله نشان می دهد، سازوکار سلولی زنانی که به این اختلال دچار می شوند قدری متفاوت از سایرین است. بر این اساس، زنانی که در زندگی به تناوب دچار تغییر احوال می شوند و ثبات روحیه ندارند، بیش از دیگران برابر هورمون های جنسی از خودشان واکنش نشان می دهند. موضوعی که نشان از وجود یک ژن متفاوت در گلبول های سفید این دسته از زنان دارد. در واقع، این ساختار ژنتیکی است که میزان حساسیت بدن مقابل هورمون های جنسی و در زمان قاعدگی تعیین می کند.
بنابراین، اگر در مقایسه دوستان و اطرافیانتان سندروم به شکل دردناکی دچار سندروم پیش از قاعدگی می شوید؛ دلیل را جایی در ساختمان ژنتیکی خود جست و جو کنید و نه دلایل ثانویه و بیرونی.