پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه بستنی نعناعی با شکلات چیپسی


 مواد لازم بستنی نعناعی با شکلات چیپسی


برگ تازه نعناع 3 پیمانه
خامه 2 پیمانه
شیر 1 پیمانه
شکر 2/3 پیمانه
زرده تخم مرغ 6 عدد
شکلات تلخ 170 گرم
نمک کمی



طرز تهیه بستنی نعناعی با شکلات چیپسی


    برگ های نعناع را شسته و خشک می کنیم.
    برگ‎های نعناع را همراه با 1 پیمانه شیر و 1 پیمانه از خامه در یک قابلمه بزرگ می‎ریزیم. قابلمه را حرارت می‎دهیم تا جایی که بخار مواد بلند شود و قبل از اینکه شروع به جوشیدن کند از روی شعله برمی‎داریم.
    روی قابلمه را پوشانده و 30 دقیقه کنار می‎گذاریم.
    بعد از آن دوباره مواد را حرارت می‎دهیم و قبل از بلند شدن بخار مواد، تابه را از شعله اجاق برمی‎داریم و 15 دقیقه دیگر کنار می‎گذاریم.
    در این بین که نعناع در حال دم کشیدن است، باقی‎مانده خامه را در یک کاسه فلزی متوسط ریخته و کاسه را بر روی یک کاسه بزرگ حاوی تکه‎های یخ قرار می‎دهیم. سپس یک صافی بر روی آن قرار داده و کنار می‎گذاریم.
    مخلوط خامه و شیر (موجود در قابلمه) را از صافی عبور داده و در یک کاسه جداگانه می‎ریزیم، در این حالت تا حد ممکن نعناع‎ها را روی صافی فشار می دهیم تا تمام مایع و عطر آن خارج شود.
    مخلوط خامه و شیر را به قابلمه بازگردانده، نمک و شکر را به آن اضافه می‎کنیم. مایع را فقط تا حدی که دوباره بخار کند حرارت می‎دهیم در حالی که مواد را مرتب هم می‎زنیم تا شکر کاملا حل شود. بعد از آن ظرف را کنار می‎گذاریم.
    زرده‎های تخم مرغ را در کاسه‎ای متوسط هم زده و به آرامی مخلوط خامه و شیر را به آن اضافه می‎کنیم، ضمن اینکه دائما مواد را هم می‎زنیم تا دمای زرده‎های تخم مرغ به‎وسیله مخلوط گرم خامه و شیر (بدون اینکه زرده‎ها پخته شوند) بالا رود. سپس زرده‎ها را در قابلمه می‎ریزیم.


طرز تهیه بستنی نعناعی با شکلات چیپسی

    قابلمه را حدود 10 دقیقه بر روی شعله ملایم اجاق قرار داده، در حالی که مخلوط مواد را پیوسته با ملاقه یا قاشق چوبی به هم می‎زنیم، حواسمان هست که ته نگیرد تا جایی که مخلوط غلیظ شده و از حالت آبکی قبلی خارج شود.
    سپس مایع را از صافی رد می‎کنیم و بر روی خامه سرد می‎ریزیم تا از دمای پخت خارج شود.
    مخلوط را حداقل چندین ساعت در یخچال قرار می‎دهیم، و پس از آن در دستگاه بستنی ساز مطابق دستورالعمل شرکت سازنده فریز می‎کنیم.
    بدون بستنی ساز هم می توانیم این بستنی را درست کنیم. به این صورت که مخلوط را دخل ظرف دردار در فریزر می گذاریم و هر نیم ساعت از فریزر خارج کرده و با همزن برقی به مدت 5 تا 10 دقیقه هم می زنیم. دوباره در ظرف را بسته داخل فریزر قرار می دهیم. این روال را برای 5-6 ساعت باید تکرار کرد تا بستنی بافت پیوسته و منسجم به خود بگیرد. فاصله نیم ساعتی پس از 2 ساعت یک ساعتی می شود. (4 بار هر نیم ساعت یکبار از فریزر خارج کرده و هم می زنیم، پس از آن هر 1 ساعت یکبار)
    شکلات تلخ یا نیمه تلخ تفاوتی ندارد؛ بسته به سلیقه‎تان خرد کرده و در فریزر نگه دارید تا زمانی که بستنی آماده شد و کمی قبل از سرو با آن مخلوط کنید.
    بستنی بعد از آماده شدن باید تا حدی ملایم و نرم باشد. به آرامی بستنی را با خرده شکلات‎ها مخلوط کرده و سپس در ظرفی دردار و مقاوم در برابر نفوذ هوا ریخته، حداقل 1 ساعت و ترجیحا چندین ساعت در فریزر نگه می‎داریم. در صورتی که بیش از یک روز منجمد شده باشد، ظرف را چند دقیقه در دمای معتدل اتاق نگه می‎داریم تا قبل از سرو شدن نرم شود. 
 


طرز تهیه بستنی نعناعی با شکلات چیپسی

نکات تکمیلی در مورد بستنی نعناعی

بستنی نعناعی جزو دسر - انواع بستنی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و 30 دقیقه
بستنی نعناعی را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه بستنی نعناعی با شکلات چیپسی


همچنین مشاهده کنید