دوشنبه, ۱۶ مهر, ۱۴۰۳ / 7 October, 2024
مجله ویستا

بهانه گیری بچه ها، چطور باید رفتار کنم؟


گاهی ممکن است متوجه شوید که کودک نوپای شما برای رسیدن به خواسته اش یا هنگامی که در انجام کاری ناتوان می شود شروع به حرف زدن با ناله می کند. ممکن است تصور کنید که با بزرگ شدن کودک گریه و شکایات او کم می شود، اما یک کودک نوپا درست مانند نوزادی که در ماه های اول تولد گریه و زاری می کند اغلب در حال ناله و شکایت است.
تفاوت صدای با ناله و بدون ناله را برای کودک توضیح دهید.
 
می توانید از عنوان های «صدای خوب» و «صدای غیر خوب» استفاده کنید و هر گاه از صدای غیر خوب استفاده کرد این موضوع را به او یادآور شوید و در صورت تغییر رویه و استفاده از صدای خوب او را تشویق کنید.
به صورت منطقی و بدون عصبانیت واکنش نشان دهید. ناله کردن کودک شما ممکن است باعث عصبانیت و یا خجالت زدگی شما در مقابل دیگران شود. اطمینان حاصل کنید که کودک زمانی که خواسته اش را با ناله کردن بیان می کند از این کار نفعی نبرد. ممکن است این موضوع برای تان وسوسه انگیز باشد که برای متوقف کردن سریع ناله های کودک خواسته اش را برآورده سازید اما این راه، تنها باعث تقویت ناله کردن بیشتر در موقعیت های مشابه دیگر می گردد. به فرزندتان بگویید زمانی که خواسته اش را با ناله بیان می کند شما نمی توانید متوجه حرف هایش شوید و تنها هنگامی که خواسته اش را با صدای طبیعی بیان کند شما متوجه می شوید.
 
دقت داشته باشید که دلیل ناله کردن کودک چیست. گاهی نادیده گرفتن کودک هنگامی که خواسته اش را بیان می کند باعث می شود برای جلب توجه شما بخواهد خواسته خود را نالان بیان کند و تغییر لحنش راهی است که شما به او توجه کنید.
از هر گونه عواملی که باعث ناله کردن کودک می شود جلوگیری کنید. گاهی با ایجاد یک برنامه منظم روزانه می توانید رفتار کودک را کنترل کنید. مثلا اگر هر روز سر زمان های خاصی ناله کردن را آغاز می کند می توانید با ایجاد یک برنامه مفرح در آن زمان از ناله کردن کودک پیشگیری کنید. گاهی ناله کردن ها به دلیل خستگی یا گرسنگی است، پس با ایجاد برنامه روزانه منظم که شامل تغذیه مناسب و خواب کافی است از ناله کردن های کودک جلوگیری کنید.