سه شنبه, ۲۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 18 June, 2024
مجله ویستا

خواص روغن ماهی در بارداری


پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه ” آدلاید ” کشور استرالیا می گویند نتایج یک بررسی صورت گرفته نشان داده است  مصرف روغن ماهی از طرف خانم های باردار می تواند خطر تولد نوزادان نارس را کاهش دهد. محققین عنوان کرده اند که مکمل های اسیدهای چرب امگا۳ مدت زمان بارداری را طولانی تر کرده و از تولد نوزاد پیش از موعد مقرر جلوگیری می کند.
یکی از پزشکان این مطالعه گفت: زنانی که از این مکمل ها استفاده می کنند نوزادانی سنگین تر به دنیا می آورند و با چند روز تاخیر نسبت به زنان دیگر وضع حمل می کنند که این امر از شیوع تولد نوزادان نارس کم می کند.
در این مطالعه ۲۴۰۰ زن از پنج بیمارستان استرالیا مورد بررسی قرار گرفتند. پیش از این نیز معلوم گشته بود که روغن ماهی در دوران بارداري بر ضريب هوشي نوزادان اثر مثبت دارد و همچنین مادراني كه در دوران بارداري از اين روغن استفاده كرده‌اند به احتمال كمتر كودكاني با وزن كم را به دنيا خواهند آورد.
همچنین محققین می گویند مادران باردار با خوردن روغن ماهی می‌توانند تا حد زیادی مانع ابتلای نوزادانشان به بیماری اگزما شوند. تحقیقات نشان داده نوزادان مادرانی که در دوران بارداری از قرص‌های مکمل امگا 3 و روغن ماهی استفاده کرده بودند یک سوم کمتر به بیماری‌های خشکی پوست (از جمله اگزما) دچار شدند.
لازم به ذکر است بسیاری از خواص درمانی روغن ماهی به خاطر وجود امگا۳، اسیدهای چرب ضروری، مثل اسید Docisahenaenoic و اسید eicosapentaenoic (EDA , DHA)A است. و میگو، صدف نیز حاوی امگا-3 هستند. همچنین این چربی ضروری در سایر مواد غذایی چون غلات و حبوبات کامل مانند سویا، دانه‌ها و مغزهای گیاهی یافت می‌شود.