چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

خطرات لقاح مصنوعی چیست؟


لقاح آزمایشگاهی یکی از روش های کمک باروری (ART) است که معمولا با نام آی.وی.اف معرفی می شود. لقاح آزمایشگاهی فرآیند بارورسازی است که در آن سلول تخمک و سلول اسپرم در آزمایشگاه به صورت دستی ترکیب می شوند و سپس جنین ایجاد شده به رحم منتقل می شود.
 
عوارض لقاح آزمایشگاهی:
برخی از خانم ها بعد از طی کردن تمامی مراحل لقاح آزمایشگاهی می توانند فعالیت های روزمره خود را بعد از یک روز از سر بگیرند ولی بهتر است کمی استراحت کنند.
 
برخی از عوارض جانبی لقاح آزمایشگاهی عبارتند از:
خروج مقادیری مایع و ترشح (ممکن است ترشحات شفاف یا آغشته به خون باشد) بعد از اتمام کار.
انقباض های خفیف
نفخ خفیف
یبوست
حساس شدن پستان ها
اگر شما هرکدام از علائم زیر را مشاهده کنید باید سریع با پزشک خود تماس بگیرید:
خون ریزی شدید واژینال
درد لگن
خون در ادرار
تب بالای 38 درجه سانتیگراد (100.5 درجه فارنهایت).
 
خطرات مرتبط با لقاح آزمایشگاهی:
مثل غالب روش های پزشکی، خطرات بالقوه ای برای لقاح آزمایشگاهی وجود دارد. داروهای بارورسازی می توانند عوارض جانبی مانند سردرد، تغییرات خلق و خوی، درد شکم، گرگرفتگی و نفخ را در کنار دیگر عوارض ایجاد کنند. داروهای بارورسازی گاهی (به ندرت) باعث ایجاد سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS) می شوند. علائم این سندرم شامل درد شکم یا احساس نفخ است.
 
علائم حادتر عبارتند از:
احساس حالت تهوع یا استفراغ
کاهش دفعات ادرار
کوتاه شدن تنفس (تنگی نفس)
غش
دردهای شدید شکمی و نفخ
حدود 5 کیلوگرم افزایش وزن در عرض سه تا پنج روز
در  صورت مشاهده هر کدام از علائم بالا به پزشک مراجعه کنید.
 
خطرات دیگر روش لقاح آزمایشگاهی عبارتند از:
خارج کردن تخمک ممکن است باعث خون ریزی، عفونت و آسیب به مثانه یا روده شود.احتمال بارداری چند قلویی هنگام استفاده از درمان های باروری افزایش پیدا می کند. بارداری چند قلویی نیز عوارضی مانند افزایش خطر زایمان زود رس و تولد نوزاد با وزن کم در پی دارد.روش های کمک باروری (ART) تعهد فیزیکی، احساسی و مالی مهمی را از سمت زوج ها می طلبد. استرس های روانی و مشکلات احساسی شایع هستند، به خصوص زمانی که لقاح آزمایشگاهی با شکست روبه رو شود.روش های کمک باروری مانند لقاح آزمایشگاهی پرهزینه هستند و اغلب بیمه ها این هزینه ها را پوشش نمی دهند.