پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

آموزش توالت رفتن به کودکان، 1/5 ساله ها باید یاد بگیرند


ایسنا: مسؤول اورژانس اجتماعي بهزيستي خراسان شمالي گفت: مسايل عاطفي مانند طلاق، جدايي والدين از يکديگر و بستري شدن کودکان در مدت زمان طولاني در بيمارستان، از موثرترين علل ادرارهاي بي اختيار شبانه است.

مهين حميدي از ديگر عوامل شب ادراري به عوامل اقتصادي و اجتماعي مانند کمبود و نارسايي در محيط خانواده، علل وراثتي و ناهنجاري‌هاي فيزيکي در کودکان اشاره کرد.

وي شخصيت کودک و وجود فاصله طبقاتي را از ديگر عوامل ادرارهاي بي اختيار شبانه برشمرد و افزود: شب ادراري کودکان در ميان خانواده‌هاي مرفه کمتر است.

حميدي اظهار كرد: اين کودکان شخصيتي پرخاشگرانه و آستانه تحمل پايين دارند و در مقابل نظم، واکنش منفي از خود نشان مي‌دهند.

وي با بيان اين که ادرار بي اختيار گاهي روزانه، شبانه و گاهي مختلط يعني طي روز و شب اتفاق مي‌افتد بيان کرد: ادرار بي اختيار شبانه فراوانترين نوع است.

به گفته اين مقام مسوول بيشترين ادرار بي اختيار شبانه در ثلث اول خواب رخ مي دهد و بعد از نيمه شب تا ساعت پنج صبح کاهش مي يابد.

وي ادامه داد: ادرار بي اختيار شبانه در سن پنج سالگي در هفت درصد از پسران و سه درصد دختران و در سن 10 سالگي در سه درصد پسران و دو درصد دختران مشاهده مي شود.

حميدي بيان کرد: براي تشخيص اختلال ادراري، بايد کودک از سن پنج سالگي به طور مکرر در رختخواب و يا لباس، دفع ادرار داشته باشد.

وي توضيح داد: بايد کودکان از 20 ماهگي توانايي دفع يا نگه داشتن ادرار را داشته باشند و از سن سه سالگي به تنهايي به توالت بروند.

حميدي با اشاره به نقش موثر والدين در آموزش توالت رفتن کودکان گفت: برخي از والدين در اين زمينه بدون مهارت هستند.

وي زمان آموزش توالت رفتن کودکان را يک و نيم سالگي ذکرکرد و از راهکارهاي کاهش اين بيماري به کاهش اضطراب در کودکان، ايجاد انگيزه و مورد حمايت قرار دادن آنها به هنگام بروز شب ادراري از سوي والدين اشاره کرد.

مسؤول اورژانس اجتماعي بهزيستي خراسان شمالي افزود: بايد کودکان را از خوردن مايعات در شب منع کرد.

وي خاطرنشان کرد: براي حل اين مشکل در ميان کودکان داروهاي درماني مختلفي وجود دارد که بايد از سن شش سالگي براي استفاده از اين داروها اقدام شود.