شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا
خواص سویا، برای زنان
طبق مطالعات مصرف رژیم غذایی غنی از سویا به زنان مبتلا به نوعی اختلال هورمونی مرتبط با ناباروری در پیشگیری از ریسک دیابت و بیماری قلبی کمک می کند.
محققان دانشگاه کاشان ایران در مطالعه خود به بررسی تاثیر ایزوفلاوون ها، که به طور طبیعی در سویا وجود دارند، بر زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) پرداختند.
اختلال PCOS یک نوع اختلال هورمونی است که موجب بزرگ شدن تخمدان ها شده و کیست های کوچکی بر لایه بیرونی آن ایجاد می شود. این اختلال علت اصلی ناباروری است.
زنان مبتلا به PCOS، با ریسک بالای ابتلا به سایر مشکلات سلامت نظیر دیابت و بیماری قلبی هم روبرو هستند.
ذات الله عاصمی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه ما نشان می دهد مصرف منظم سویا به زنان مبتلا به PCOS در بهبود متابولیک و سلامت قلبی-عروقی شان کمک می کند.
یافته ها نشان داد زنانی که به طورمنظم ایزوفلاوون های سویا را مصرف می کردند شاهد بهبود در نشانگرهای بیولوژیکی خود بودند که تاثیر موثری بر استفاده بدن از انسولین در جهت فرآوری قند داشت.
ایزوفلاوون های سویا با کاهش میزان جریان انسولین در خون و سایر نشانه های بیولوژیکی مرتبط با مقاومت انسولین، مانع از ابتلا فرد به دیابت نوع۲ می شوند.
همچنین خوردن سویا موجب کاهش سطح تستوسترون، کلسترول مضر LDL و تری گلیسیریدها یا چربی های موجود در خون می شود.
این تحقیق شامل ۷۰ زن بین رده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال بود. به نیمی از زنان به طور تصادفی به مدت ۱۲ هفته روزانه ۵۰ mg/d مکمل ایزوفلاوون سویا و به نیمی دیگر دارونما داده شد.
اختلال PCOS یک نوع اختلال هورمونی است که موجب بزرگ شدن تخمدان ها شده و کیست های کوچکی بر لایه بیرونی آن ایجاد می شود. این اختلال علت اصلی ناباروری است.
زنان مبتلا به PCOS، با ریسک بالای ابتلا به سایر مشکلات سلامت نظیر دیابت و بیماری قلبی هم روبرو هستند.
ذات الله عاصمی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه ما نشان می دهد مصرف منظم سویا به زنان مبتلا به PCOS در بهبود متابولیک و سلامت قلبی-عروقی شان کمک می کند.
یافته ها نشان داد زنانی که به طورمنظم ایزوفلاوون های سویا را مصرف می کردند شاهد بهبود در نشانگرهای بیولوژیکی خود بودند که تاثیر موثری بر استفاده بدن از انسولین در جهت فرآوری قند داشت.
ایزوفلاوون های سویا با کاهش میزان جریان انسولین در خون و سایر نشانه های بیولوژیکی مرتبط با مقاومت انسولین، مانع از ابتلا فرد به دیابت نوع۲ می شوند.
همچنین خوردن سویا موجب کاهش سطح تستوسترون، کلسترول مضر LDL و تری گلیسیریدها یا چربی های موجود در خون می شود.
این تحقیق شامل ۷۰ زن بین رده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال بود. به نیمی از زنان به طور تصادفی به مدت ۱۲ هفته روزانه ۵۰ mg/d مکمل ایزوفلاوون سویا و به نیمی دیگر دارونما داده شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست