چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مراقبت نیمه دوم بارداری، آزمایشات لازم


مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت خراسان‌جنوبی، گفت: در نیمه دوم بارداری هر مادر حداقل باید 6 نوبت مراقبت دریافت کند.
نصرت زمانی‌پور اظهار کرد: در نیمه دوم بارداری، هر مادر حداقل باید 6 نوبت مراقبت دریافت کند که 3 مرحله آن در هفته‌های 26-30 تا 30-31 تا 34-35 تا 37 و سه نوبت در هفته‌های 38، 39 و40 بارداری است. مادران باردار باید برای دریافت مراقبت‌ها از جمله کنترل علایم حیاتی، فشار خون و صدای قلب جنین، انجام آزمایشات تکمیلی در هفته 30-26 بارداری، انجام سونوگرافی در هفته 18-16و هفته 34-31 بارداری و همچنین دریافت مکمل‌های ضروری دوران بارداری به واحدهای بهداشتی درمانی محل سکونت خود مراجعه کنند.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مادران باردار اولین حرکت جنین خود را در هفته 16 تا 20 بارداری احساس خواهند کرد، ادامه داد: در طول دوران بارداری کلاس‌های آموزشی در واحدهای بهداشتی درمانی ویژه مادران باردار برگزار می‌شود.
زمانی‌پور با اشاره به عناوین کلاس‌های آموزشی که برای مادران باردار برگزار می‌شود، تصریح کرد: علایم خطر دوران بارداری، شکایت‌های شایع مادران در دوران بارداری، تغذیه دوران بارداری، تغذیه با شیر مادر همچنین روش زایمان و محل مناسب زایمان، مراقبت از نوزاد از مهمترین عناوین کلاس‌های آموزشی است.
وی با اشاره به مکمل‌ها‌یی که باید دوران بارداری مصرف شود، عنوان کرد: یکی از مکمل‌ها قرص آهن بوده که با توجه به افزایش نیاز بدن مادر به آهن به عدم تامین آن در رژیم غذایی، باید از ابتدای ماه پنجم روزانه حداقل یک قرص آهن مصرف شود.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت خراسان جنوبی با تاکید بر مصرف قرص فولیک اسید در دوران بارداری، عنوان کرد: با توجه به نیاز بدن مادر، مصرف این قرص تا پایان بارداری روزانه نصف قرص لازم است.
زمانی‌پور با اشاره به علایم خطر دوران بارداری، تصریح کرد: خونریزی یا لکه بینی، کم شدن و یا توقف حرکت جنین، آبریزش از مهبل، درد و ورم یک طرفه ساق پا و ران، درد شکم و پهلوها، درد سر دل، ورم دست‌ها و صورت یا تمام بدن همچنین سردرد و تاری دید از علایم خطر دوران بارداری بوده که مادر باید به پزشک معالج خود مراجعه کند.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت خراسان جنوبی بیان کرد: گرفتگی عضلات پا، علت آن بزرگی رحم و فشار روی اعصاب بوده و اقدامات لازم آن ماساژ و گرم کردن پا در صورت عدم بهبود مراجعه به پزشک است.
زمانی‌پور با اشاره به علت بی‌خوابی مادر در این دوران، اظهار کرد: علت آن بزرگ شدن شکم، حرکات جنین، درد پشت، کمردرد و تنگی نفس بوده و اقدام لازم نوشیدن یک لیوان شیر گرم قبل از خواب، گذاشتن کیسه آب گرم روی پاها، چند دقیقه قدم زدن است.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.