سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

غذای تکمیلی نوزادان، چرا نمک نزنیم؟


نوزاد از طعم و مزه غذاها هیچ تجربه ای ندارد. او همه غذاها را می خورد و با چیز دیگری مقایسه نمی کند. توصیه ما به مادران این است که هنگام پختن غذاهای تکمیلی به هیچ عنوان خودشان غذا را تست نکنند زیرا اگر تشخیص بدهند که غذا کم نمک است به آن نمک میزنند و این کار بسیار خطرناک است.
 
دو دلیل مهم
 
اول اینکه:
مادر کودک را ناخواسته به سمت غذاهای شور ترغیب میکند و باعث میشود تا کودک در دوران بزرگسالی علاقه بیشتری به مصرف نمک داشته باشد. حتی توصیه ما این است که خانواده‌ها از همان دوران کودکی فرزندشان از آوردن نمکدان سر سفره یا میز غذا خودداری کنند.
 
دلیل مهم‌تر:
این است که در 2 سال اول زندگی کودک، کلیه‌ها به طور کامل کار نمیکنند و با مصرف نمک زیاد، شاهد تجمع آب و نمک در بدن کودک و متاسفانه اختلالات کلیوی، قلبی و ریوی خواهیم بود که جان کودک را به خطر می‌اندازند.

تا سن یک سالگی اضافه کردن نمک و شکر در غذاهای کودک ممنوع است اما از سن یک سالگی به بعد، مادر باید حداکثر 3 انگشت خود (مثلا انگشت شست، نشانه و میانه) را به صورت فشرده در ظرف نمک فرو ببرد و بعد از کمی فشار آرام دستش را از ظرف خارج کند. دانه‌های نمکی که بین انگشتان او باقی می‌ماند، مقدار نمک مجازی است که باید در غذای کودک آن هم بعد از سن مجاز، ریخته شود.