پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا

بارداری زنان دیابتی و تاثیرات آن بر جنین


 سلامت نیوز: جواب بلی است خانم‌های دیابتی هم می‌توانند حامله بشوند، اما برای حفظ سلامت مادر و بچه تمامی خانم‌های دیابتی حامله باید تحت مراقبت‌های جدی و شدید قرار بگیرند. چنانچه پیش از آن‌که دیابت شما به خوبی کنترل شده باشد حامله شوید، ممکن است اختلالاتی در رشد و تکامل طبیعی بچه در داخل شکم شما پیش آید.


هر حاملگی با اندکی خطر همراه است. حدس زده می‌شود که قریب ۹۸ تا ۹۹ درصد حاملگی‌ها در خانم‌های غیر دیابتی با موفقیت به پایان  می‌رسد. مطالعات جدید نشان می‌دهند که حاملگی در خانم‌های دیابتی که قند خونشان از همان شروع حاملگی به خوبی کنترل شده باشد با همان میزان شانس موفقیت همراه است. نکته اساسی این‌که قند خون بایستی از همان ابتدای حاملگی به خوبی کنترل شود.
طول مدت یک حاملگی طبیعی حدود ۴۰ هفته است که از اولین روز آخرین قاعدگی پیش از حاملگی شروع می‌شود، بنابراین قبل از این‌که حامله بودن یک خانم محرز شود ممکن است حدود ۶ تا ۷ هفته از شروع حاملگی وی گذشته باشد. در این مرحله معمولا جنین در داخل رحم مادر نزدیک به یک سانتی‌متر طول داشته و حدود 10 هزار بار بزرگتر از اندازه تخمک در زمان شروع عمل لقاح است.
مرحله‌ای که در طی آن جوانه‌های اولیه مغز، دستگاه عصبی مغز، نخاع و روده‌ها تشکیل و جوانه‌های اولیه باز و پدیدار گشته‌اند. مراحل اولیه تشکیل چشم‌ها و گوش‌ها پشت سر گذاشته شده و قلب جنین نیز تشکیل و در حال تپیدن است، بنابراین اهمیت کنترل خوب و جدی قند خون از قبل از شروع حاملگی به سادگی قابل فهم است.
دیابت چه اثری بر روی بچه خواهد داشت؟
دیابت خوب کنترل شده اثرات سو چندانی به روی بچه ندارد، اما خطر هنگامی متوجه بچه است که قند خون مادر به خوبی کنترل نشود و کتونها نیز برای مدت زمان طولانی در خون وی وجود داشته باشند.
هر دو وضعیت فوق می‌توانند سلامت، رشد و نمو بچه را در داخل رحم مادر به مخاطره بیندازند. به همین دلیل است که شما باید اهمیت کنترل بهینه قند خونتان را دریابید و دیابت خود را از همان ابتدای حاملگی کنترل کنید.