چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

لوس شدن بچه، چطور باهاش رفتار کنم؟


همه قبل از بچه‌دار شدن با دیدن رفتار کودکان دیگر می‌گویند:”من بچه‌ام را اینقدر لوس بار نمیارم”. اما بعد بچه دار شدن کودکشان همان کودکی خواهد بود که دیگری با دیدنش همین جمله بالا را می‌گوید. هیچ‌کس تحمل بچه لوس را ندارد و همه از آن گریزانند اما بیشتر کودکان به نحوی در این دوره زمانه لوس بار می‌آیند با وجود آنکه پدر ومادرشان از داشتن کودک لوس بیزار بودند اما چون این ده مورد را مورد کودکشان در نظر نگرفتند کودکشان لوس تربیت شده‌است.
گاهی به او نه … بگویید
تمرین کنید که همیشه همه چیز را به او ندهید، حتی اگر امکان آن را دارید باید کودکتان بداند که نمی‌تواند همه چیز داشته باشد.
از او انتظار قدردانی داشته‌باشید
فقط به آموزش دادن متشکرم و ممنون و لطفا اکتفا نکنید. فراتر از این واژه‌ها به او یاددهید چگونه با دیگران برخورد چشمی‌داشته باشد در چشمان آنها نگاه‌کند و در برابر محبت دیگران از آنها قدردانی کند لبخند بزند و مودبانه خواهش کند. اگر این رفتارها را انجام ندادند هدیه آنها را پس دهید و برای کودکتان توضیح دهید که او هنوز آماده گرفتن هدیه آنها نیست. کارهای خیر و انسان دوستانه انجام دهید. با کودکتان تمرین کنید که از وسایلش به دیگران به خصوص آنها که نیازمندند هدیه دهد. اجازه دهید که کودکتان بخشی از رفتارهای انسان‌دوستانه را با شما انجام دهید. هدیه‌ها را بسته‌بندی کند و یا در نذری‌ها او هم برای همسایه‌ها نذری ببرد.
با خانواده‌هایی رفت و آمد کنید که کودک را لوس نمی‌کنند
اگر مدام به مهمانی‌هایی می‌روید که در آن دیگر پدر و مادرها کودکشان را لوس می‌کنند، یا به آن مهمانی‌ها نرید و یا کودکتان را حدالمقدور به آنجا نبرید.
کارت صدآفرین درست کنید
بچه‌ها در این دوره‌زمانه کمتر با این مفاهیم آشنا می‌شوند. برای کارهایی که در خانه انجام می‌دهد به او کارت تشویقی بدهید. او باید از پدر و مادرش مفهوم قدردانی را یاد بگیرد. از کار او قدردانی کنید تا از شما قدردانی کند. در برابر درخواست خرید چیز‌های متنوع مقاومت کنید. اگر از چیزی که درخواست کرده‌است در خانه دارد لازم نیست مدل دیگری برای او بخرید. بگذارید قدر چیز‌هایی که دارد را بداند. اگر با کوچکترین خرابی اسباب‌بازیش یکی دیگر را جایگزین کنید حس تنوع‌طلبی در او ایجاد می‌کنید.
کمبودهای کودکی خودتان را برای او جبران نکنید
هر نسلی نیازها و کمبودهای خودش را دارد. خود را با او مقایسه نکنید. به او بفهمانید که کمکش می کنید به خواسته‌هایش برسد نه اینکه خواسته هایش را حاضر کنید.
با پدربزرگ و مادربزرگش صحبت کنید و قصد خود را به انها بگویید
به آنها بگویید که می‌خواهید کودکتان را قدردان و مودب و مسئولیت‌پذیر تربیت کنید. آنها نوه‌های خودشان را خیلی دوست دارند و نوه‌ها هم از این قسمت سوءاستفاده می‌کنند برای اینکه به خواسته‌هاشان برسند. به آنها توضیح دهید که عشق و علاقه‌اشان را با محبت و وقت‌گذاشتن برای آنها نشان دهند نه با پول و اسباب بازی.
به آنها یادبدهید ارزش پول را بدانند
به فرزندتان فرصت بدهید که پولش را مدیریت کند و یاد بگیرد چگونه پس‌انداز کند. کمک کردن به دیگران با پول خودش را درکنار پس‌انداز کردن برای خرید آنچه که دوست دارد را به او بیاموزید. اگر از سن کم مدیریت او را روی مسائل مادی قوی کنید در آینده فرزند موفقی در امور اقتصادی خواهید داشت.
به او بیاموزید که شکست مهم‌ترین بخش بزرگ شدن است
به او از کودکی خود بگویید که چگونه با مشکلات مبارزه کردید و چگونه شکست را پذیرفتید. شکست‌خوردنش را خیلی بزرگ نکنید  مانند افتادن روی زمین که اگر شما زیاد از حد مسئله را بزرگ کنید او هم کوچکترین شکست را بزرگ جلوه می‌دهد. در برابر انفاقات مختلف زندگی‌اش به او قوی بودن را بیاموزید هم با داستان و هم با رفتار عملی.
در پایان اینکه اگر کودکتان لوس است و مدام  گریه و قهر می‌کند هیچ‌کس جز خودتان مقصر نیست!
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.