دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
وزن گیری در بارداری، چرا خیلی مهمه؟
وزنگیری مناسب در دوران بارداری نقش مهمی در سلامت جنین دارد. زمانی که شما دو یا چندقلو باردار هستید، وزنگیری صحیح برای سلامت جنینها اهمیت ویژهای پیدا میکند، زیرا وزن مناسب نوزادان هنگام تولد، ارتباط مستقیمی با میزان وزنگیری صحیح شما در طول بارداری دارد. با وزنگیری مناسب و اهمیت آن در بارداری چندقلو بیشتر آشنا شوید.
اهمیت افزایش وزن در بارداری چندقلوها
تغذیهی خوب و کسب وزن مناسب در هر بارداری الزامی است، اما زمانی که بیش از یک کودک باردار هستید، این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا احتمال زایمان زودرس و وزن کم در بارداریهای دو یا چندقلویی افزایش مییابد. افزایش وزن به خصوص بین هفتههای ۲۰ تا ۲۸ بارداری مهم است. اگر مادری که دوقلو باردار است در هفتههای ۲۴ تا ۲۸ بارداری خود، کمتر از ۳۶۰۰ گرم وزنگیری داشته باشد، احتمال زایمان زودرس در او تا سه برابر افزایش مییابد. افزایش وزن طی زمان مناسب در بارداری دوقلو برای رشد جفت ضروری است و به انتقال بهتر مواد غذایی به جنینها کمک میکند. میزان مناسب افزایش وزن در بارداری دوقلویی بسته به شاخص تودهی بدنی مادر یا BMI پیش از بارداری است. شاخص تودهی بدنی با تقسیم وزن مادر به کیلوگرم بر قد او به متر به توان دو محاسبه میشود. یک مادر باردار دوقلو با شاخص تودهی بدنی مناسب پیش از بارداری، باید در طول بارداری حدود ۱۷ تا ۲۵ کیلوگرم وزن اضافه کند. در بارداری سهقلوها این میزان وزن در حدود ۲۲ و ۵۰۰ گرم تا ۲۷ کیلوگرم است. اگر دو یا چندقلو باردار هستید، بهتر است برای اطلاع از میزان مناسب وزنگیری در طول دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید و مطابق نظر او وزن بگیرید.
وزنگیری مناسب برای بارداری دوقلوها
زنانی که دوقلو باردارند، در طول سه ماهه اول باید در حدود یک کیلو و ۵۰۰ گرم تا ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم وزن اضافه کنند. در ادامه و در سه ماهه دوم تا پایان بارداری، وزنگیری مناسب مادر باردار بر اساس شاخص تودهی بدنی او قبل از بارداری و به صورت زیر خواهد بود:
مناسب
شاخص تودهی بدنی بین ۱۸/۵ تا ۲۵، پیش از بارداری وزن مناسب محسوب میشود. این زنان در بارداری دوقلویی باید بین ۱۷ تا ۲۵ کیلوگرم وزن اضافه کنند. از هفتهی ۱۳ بارداری تا پایان بارداری، این مادران باید هر هفته در حدود ۶۳۰ گرم وزن اضافه کنند.
کموزن
شاخص تودهی بدنی کمتر از ۱۸/۵ به منزلهی کموزنی پیش از بارداری است. با توجه به وضعیت حساس این مادران در صورت بارداری دوقلویی بهتر است وزنگیری آنها به طور دقیق تحت نظر پزشک انجام شود.
اضافه وزن
شاخص تودهی بدنی بین ۲۵ تا ۳۰، به معنی اضافه وزن پیش از بارداری است. مادران دارای اضافه وزن در صورت بارداری دوقلویی در طول دوران بارداری باید در حدود ۱۴ تا ۲۳ کیلوگرم وزن اضافه کنند. این افزایش باید از سه ماهه دوم تا انتهای بارداری هر هفته در حدود ۶۰۰ گرم باشد.
چاقی
شاخص تودهی بدنی بیشتر از ۳۰ به منزلهی چاقی است. مادران چاق در بارداری دوقلویی باید در طول دوران بارداری تنها ۱۱ تا ۱۹ کیلوگرم وزن اضافه کنند. این اضافه وزن از ابتدای سه ماهه دوم تا انتهای آن باید هر هفته در حدود ۴۵۰ گرم باشد.
اگرچه وزنگیری مناسب ذکرشده در بالا بر اساس راهنمای جامع تغذیهی مادران وزارت بهداشت است، اما در هر صورت با توجه به شرایط عمومی شما، در نهایت پزشک در مورد میزان وزنگیری شما در طول بارداری تصمیم خواهد گرفت و بهتر است مطابق نظر پزشک که تمام شرایط جسمی شما را در نظر میگیرد، نسبت به افزایش وزن اقدام کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست