یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

شروع غذا دادن به نوزاد، از چه موادی؟


 اگر نوزاد 6 ماهه یا 8 ماهه‌ی شما به تازگی شروع به خوردن غذای جامد کرده است؛ بهتر است که این مرحله به آرامی آغاز شود و حجم غذایی که انتخاب کرده‌اید خیلی زیاد نباشد. ابتدا به او شیر بدهید و سپس اندکی از غذای جامدی را که آماده کرده‌اید در دهانش بگذارید. بسیار مهم است که به خاطر داشته باشید در این مرحله نیز هنوز شیر غذای اصلی او به شمار می‌رود و اگر غذای جامد را زیاد نمی‌خورد نگران نباشید.
 
برنامه غذایی پیشنهادی برای نوزادان 6 ماهه تا 8 ماهه
در سن 6 تا 8 ماهگی چه باید خورد؟ در واقع، خوردن غذاهای جامد را تا قبل از 6 ماهگی نباید آغاز کرد. برخی از متخصصین اطفال نیز آغاز مصرف غذاهای جامد را از 4 ماهگی نوزاد پیشنهاد می‌کنند.
 
غلات و حبوبات
غلاتی را که فرزندتان با آن‌ها مشکل و حساسیتی ندارد با هم ترکیب کنید (مثلا ترکیب برنج قهوه‌ای و بلغور جو دو سر با سس گلابی).
 
میوه‌ها
پس از آن‌که میوه‌ها را به صورت جداگانه به کودک دادید می‌توانید ترکیبی از میوه‌های پخته‌ای که او با آن‌ها مشکلی ندارد تهیه کنید. پس از هشت ماهگی می‌توان میوه‌های خام رسیده را نیز امتحان کنید. میوه‌های پخته شده‌ی نرم بهترین گزینه‌ برای شروع است.
 
سبزیجات
ترکیبی از سبزیجات نیز می‌تواند وعده غذایی مناسبی برای کودک باشد. اطمینان حاصل کنید که کودک نسبت به هیچ کدام از سبزی‌هایی قصد ترکیب و پخت‌شان را دارید حساسیت خاصی ندارد. پس از هشت ماهگی می‌توانید سبزی پخته شده را به صورت تکه تکه در دهان کودک بگذارید. سبزیجات نرم پخته شده نیز گزینه فوق‌العاده‌ای برای شروع تغذیه جامد است.
 
پروتئین
هنگامی‌که کودک به هشت ماهگی می‌رسد می‌توانید تکه‌های کوچک پنیر توفو یا ترکیب غلات به او بدهید. بسیاری از متخصصین اطفال به منظور تامین آهن مورد نیاز بدن، گوشت پخته را نیز برای کودکان پیشنهاد می‌کنند؛ بهتر است در این‌باره با پزشک متخصص مشورت نمایید.
 
لبنیات
در حدود هشت ماهگی، می‌توانید ماست و پنیر کم‌چرب را به کودک بدهید. بسیاری از متخصصین اطفال مصرف ماست را از شش ماهگی توصیه می‌کنند. ماست را با پوره‌ی میوه‌ی مورد علاقه‌ی کودک مخلوط کنید و به‌عنوان صبحانه به او بدهید.