چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

مصرف دوز زياد آهن، به زنان باردار کمکی نمی کند


پزشكان تاكيد كردند: مصرف آهن زيادي به بسياري از زنان باردار كمكي نمي‌كند.

هر چند مصرف مكمل‌هاي پيش از بارداري همراه با آهن از سوي پزشكان و متخصصان سراسر جهان توصيه مي‌شود، اما مصرف دوز زياد آهن، هيچ مزيت بيشتري براي زنان باردار ندارد، مگر زماني كه مادر به مشكل كم خوني ناشي از فقر آهن مبتلا باشد.

اين يافته حاصل بررسي‌هاي متخصصان علوم پزشكي در انستيتو طب استوايي آنتورپ است كه بيش از يك هزار زن باردار را در بوركينافاسو مورد آزمايش و مطالعه قرار دادند.

به گزارش مجله اينترنتي ساينس ديلي، بدن ما به آهن براي توليد هموگلوبين نياز دارد.

هموگلوبين ماده‌اي در گلبول‌هاي قرمز خون است كه مسوول انتقال و جابجايي اكسيژن در سرتاسر بدن مي‌باشد.

آمارها نشان مي‌دهد كه در كشورهاي غربي نرخ ابتلا به كم خوني پايين است، اما در آفريقا تقريبا نيمي از زنان به كم خوني مبتلا هستند. كم خوني در واقع در اثر كمبود انتقال دهنده‌هاي اكسيژن بروز مي‌كند.

در اين مطالعه از يك‌هزار و 268 زن باردار آفريقايي، 43 درصد به كم خوني مبتلا بودند.

پزشكان در اين تحقيق به نيمي از زنان 60 ميلي گرم آهن (به همراه فوليك اسيد) و به نيمي ديگر 30 ميليگرم آهن (به همراه فوليك اسيد، روي، ويتامين‌هاي A و C و ريز مغذي‌هاي ديگر) دادند.

اين دو گروه به صورت تصادفي انتخاب شدند و تا سه ماه پس از زايمان هر دو اين گروه آزمايشات خود را ادامه دادند.

در پايان مطالعات معلوم شد هر دو گروه در خونشان مقدار مشابهي آهن وجود داشت و مصرف بيشتر آهن در گروه اول هيچ تاثير خاصي را نشان نداد.

بر اساس اين مطالعه كه در مجله آمريكايي تغذيه باليني به چاپ رسيده، در طول بارداري وقتي كه كودك در حال رشد نيز نياز به اكسيژن دارد، زنان بايد بيش از حد طبيعي آهن مصرف كنند و تا پايان بارداري نيز اين روند ادامه يابد، اما خوردن آهن زيادي تاثيري ندارد.

به علاوه تاثير مصرف مكمل‌هاي آهن در زناني كه كم خوني ندارند، هنوز آشكار نيست.