یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
طریقه شیرخشک دادن به نوزاد
شاید مادر، مادربزرگ یا هر یک از دوستان شما از روی خیرخواهی به شما بگویند با جوشاندن شیشه های شیر آن ها را استریل کنید. ولی ما – و اکثر متخصصان اطفال- فکر می کنیم این اقدام غیر ضروری است. مادری که خودش شیر می دهد، مجبور به جوشاندن نوک سینه هایش نیست!
بسیاری از والدین گرم کردن بطری های شیر نوزاد خود را انتخاب می کنند، ولی حرارت دادن ضرورتی ندارد. می توانید گرم کردن شیشه ی شیر را به طرق مختلفی انجام بدهید. می توانید بطری را در یک ظرف آب داغ قرار داده یا از یک بطری گرم کن استفاده کنید.
اگر برای گرم کردن شیشه ی شیر نوزاد خود از مایکروویو استفاده می کنید، مراقب باشید. ممکن است شیر به طور یکسان گرم نشود، و بعضی از قسمت های آن برای نوزاد بسیار داغ باشد. به هر حال، اگر بعد از گرم کردن شیشه را تکان دهید شاید حرارت آن یکسان شود. حتما برای اطمینان از دمای شیر، ابتدا مقداری از آن را روی مچ خود بپاشید.
به طور کلی نگه داشتن ته مانده ی شیر روش درستی نیست. با وجود این، برخی از متخصصان اطفال می گویند استفاده ی مجدد از شیر برای یک بار مانعی ندارد. بنابراین با دکتر نوزاد خود در این مورد صحبت کنید. هرگز شیشه ی پر شده از شیر را به مدتی طولانی خارج از یخچال نگذارید، زیرا گرما موجب رشد باکتری ای می شود که می تواند معده ی نوزاد شما را به هم بریزد.
بسیاری از انواع شیر خشک ها به صورت مخلوط به بازار آمده است، ولی برخی به صورت پودر یا به شکل مایع غلیظ عرضه می شود، که لازم استبه هر دو آب افزوده شود. اشکال پودری یا کنسانتره (غلیظ) از قیمت کمتری برخوردار است، ولی ممکن است مانند انواع دیگر شیر خشک در همه جا قابل دسترس نباشد. (مثلاً برخی از شیر خشک های ضد آلرژی، به شکل های مخلوط و با قیمت گرانتری عرضه می شود.)
بعضی از نوزادان نسبت به شیر خشک خود واکنش آلرژی زا نشان می دهند؛ ممکن است دچار به هم ریختگی معده یا بثورات پوستی بشوند. اگر نوزاد شما دچار حساسیت شد، با متخصص اطفال خود صحبت کنید. ممکن است مایل به تغییر شیر نوزاد یپبر مبنای سویا یا سایر شیر خشک های ضد آلرژی زا باشد.
به طور کلی متخصصان اطفال توصیه می کنند هرگز شیشه ی شیر را نباید با اتکا به بالش در دهان نوزاد راست نگه داشت، زیرا راست نگه داشتن شیشه دال بر تنها گذاشتن نوزاد است. همچنین، به پشت خواباندن نوزاد به همراه شیشه ای که راست در دهان نگه داشته شده، امکان خفگی را بیشتر می کند. راست نگه داشتن شیشه همچنین می تواند باعث پوسیدگی دندان شود.
رایج ترین وضعیت برای شیردادن به نوزاد، در آغوش گرفتن نوزاد در یک دست، نزدیک بدن خود است. یک بالش بر روی زانوهای خود بگذارید، تا از فشار روی دست ها و گردن بکاهد. اکثر والدین متوجه می شوند که نگه داشتن نوزاد در یک دست و در یک سمت همیشه راحت تر است.
مثلاً اگر راست دست باشید، شاید مایل باشید نزاد خود را در دست چپ و شیشه ی شیر را در دست راست نگاه دارید. هنگامی که نوزاد کمی بزرگ تر شد و کنترل بهتری بر سر و عضلات گردن خود پیدا کرد، شاید مایل باشید برای تغییر روش، او را روبه روی خود در امتداد پاهایتان بخوابانید. بدین طریق، شما ونوزادان می توانید با یکدیگر تماس چشمی داشته باشید.
در اینجا توصیه هایی برای مادرانی که شیر خشک می دهند، آورده شده است:
در اینجا توصیه هایی برای مادرانی که شیر خشک می دهند، آورده شده است:
- نوزاد را در حین شیر دادن زیاد نپوشانید یا زیاد گرمش نگه ندارید. ممکن است کودک آنقدر احساس راحتی کند که به جای شیر خوردن بخوابد.
- در اواسط شیر خوردن پوشک نوزاد را عوض کنید. این کار ممکن است در بیدار نگه داشتن او کمک بکند، تا بتواند مابقی شیر را تمام کند.
- اگر نوزاد برای پیدا کردن سر پستانک برای گذاشتن در دهانش دچار مشکل شده، ضربه ی ملایمی به گونه ی او بزنید، تا او به آن سمت بچرخد.
- برای امتحان از گرسنه بودن نوزاد، نوک انگشت خود را (انگشت تمیز) داخل دهان او برده و ببینید شروع به مکیدن می کند یا نه.
- شیشه را کمی کج نگه دارید، به طوری که سر پستانک کاملاً از شی پر باشد، بدین طریق مقدار هوایی که نوزاد می خورد، به حداقل می رسد.
حداقل یک بار در نیمه ی شیر خوردن نوزاد خود را بلند کنید تا آروغ بزند و سپس بعد از اتمام شیر مجدداً این کار را انجام بدهید. نوزادان اغلب همراه با نوشیدن شیر مادر یا شیر خشک مقداری هوا می بلعند، و آروغ زدن به رها از آن کمک می کند. این کار آنها را راحت تر کرده و قادر به خوردن بیشتر می کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست