چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا
فواید شیر مادر برای نوزاد، چیست؟
کارشناس سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه شیر مادر حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک و محرک تکامل سیستم ایمنی است،گفت: شیر مادر بهترین غذا برای پرورش جسم و جان کودک است.
کبری امیدیفرد، با بیان اینکه 10 تا 16 مرداد هفته جهانی شیر مادر نامگذاری شده است، اظهار کرد: تغذیه مادر در دوران قبل از لقاح برای ارتقای سلامت جنین، نوزاد و تغذیه کودک با شیر مادر بسیار حیاتی است.
وی با اشاره به اینکه شیر مادر حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک و محرک تکامل سیستم ایمنی است، گفت: اختلال رشد به همراه اختلالات روحی و روانی در کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، دیده نمیشود و میتوان گفت شیر مادر بهترین غذا برای پرورش جسم و جان کودک است.
وی، دریافت 400 میکروگرم اسید فولیک در روز برای زنان در سنین باروری، رژیم غذایی مناسب قبل از بارداری، عدم مصرف مواد مضر نظیر الکل، داروهای غیرمجاز، دخانیات، کافئین و مواد مخدر و فعالیت بدنی مناسب قبل از بارداری را برای کاهش احتمال خطراتی نظیر دیابت حاملگی و پره اکلامپسی، مفید خواند.
کارشناس سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به تغدیه مناسب مادر در دوران بارداری، تصریح کرد: سوء تغذیه مادر در دوران بارداری، خطر تولد نوزاد کم وزن را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: این گونه نوزادان بیشتر در معرض خطر عفونت، ناتوانیهای یادگیری، نقص تکامل فیزیکی و مرگ طی یکسال اول زندگی قرار میگیرند. همچنین در صورتی که وزنگیری نامناسب به دلیل ناآگاهی تغذیهای باشد، آموزش تغذیه و تاکید بر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه و استفاده از پنج گروه غذایی اصلی و نیز مصرف منظم و به موقع مکملهای ویتامین، آهن و اسید فولیک و استراحت کافی در طول روز توصیه میشود.
امیدیفرد با بیان اینکه مادر باید دانش کافی درباره مزایای تغذیه نوزادش با شیر مادر داشته باشد، گفت: آموزش شیردهی در بارداری، قبل از زایمان، بعد از زایمان و قبل از ترخیص مادر و نوزاد در شروع موفق و نیز افزایش مدت شیردهی بسیار مؤثر است.
کارشناس سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: تماس پوستی مادر و نوزاد باید بلافاصله پس از تولد (بویژه زایمان طبیعی) انجام و تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول بعد از زایمان شروع شود و مادر و شیرخوار تا حداقل یک ساعت در کنار یکدیگر باشند.
وی با اشاره به نقش بیمارستانها و زایشگاهها در ترویج تغذیه با شیر مادر تصریح کرد: در این راستا بیمارستانهای دوستدار کودک و زایشگاهها با اجرای اقدامات لازم برای تغذیه نوزادان پس از تولد با شیر مادر و همچنین برای تغذیه شیرخواران بستری زیر دو سال در بخشهای کودکان و مراقبت ویژه، میتوانند موفقیت شیردهی را تسهیل کنند.
امیدیفرد در پایان خاطرنشان کرد: با رعایت قوانین حمایتی همچون استفاده از مرخصی زایمان، اعطای مرخصی ساعتی در طول ساعات کار، تامین امنیت شغلی مادران، ایجاد مهد کودک در جوار محل کار میتوان از مادران شاغل، در ترویج تغذیه با شیر مادر حمایت کرد.
کبری امیدیفرد، با بیان اینکه 10 تا 16 مرداد هفته جهانی شیر مادر نامگذاری شده است، اظهار کرد: تغذیه مادر در دوران قبل از لقاح برای ارتقای سلامت جنین، نوزاد و تغذیه کودک با شیر مادر بسیار حیاتی است.
وی با اشاره به اینکه شیر مادر حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک و محرک تکامل سیستم ایمنی است، گفت: اختلال رشد به همراه اختلالات روحی و روانی در کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، دیده نمیشود و میتوان گفت شیر مادر بهترین غذا برای پرورش جسم و جان کودک است.
وی، دریافت 400 میکروگرم اسید فولیک در روز برای زنان در سنین باروری، رژیم غذایی مناسب قبل از بارداری، عدم مصرف مواد مضر نظیر الکل، داروهای غیرمجاز، دخانیات، کافئین و مواد مخدر و فعالیت بدنی مناسب قبل از بارداری را برای کاهش احتمال خطراتی نظیر دیابت حاملگی و پره اکلامپسی، مفید خواند.
کارشناس سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به تغدیه مناسب مادر در دوران بارداری، تصریح کرد: سوء تغذیه مادر در دوران بارداری، خطر تولد نوزاد کم وزن را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: این گونه نوزادان بیشتر در معرض خطر عفونت، ناتوانیهای یادگیری، نقص تکامل فیزیکی و مرگ طی یکسال اول زندگی قرار میگیرند. همچنین در صورتی که وزنگیری نامناسب به دلیل ناآگاهی تغذیهای باشد، آموزش تغذیه و تاکید بر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه و استفاده از پنج گروه غذایی اصلی و نیز مصرف منظم و به موقع مکملهای ویتامین، آهن و اسید فولیک و استراحت کافی در طول روز توصیه میشود.
امیدیفرد با بیان اینکه مادر باید دانش کافی درباره مزایای تغذیه نوزادش با شیر مادر داشته باشد، گفت: آموزش شیردهی در بارداری، قبل از زایمان، بعد از زایمان و قبل از ترخیص مادر و نوزاد در شروع موفق و نیز افزایش مدت شیردهی بسیار مؤثر است.
کارشناس سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: تماس پوستی مادر و نوزاد باید بلافاصله پس از تولد (بویژه زایمان طبیعی) انجام و تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول بعد از زایمان شروع شود و مادر و شیرخوار تا حداقل یک ساعت در کنار یکدیگر باشند.
وی با اشاره به نقش بیمارستانها و زایشگاهها در ترویج تغذیه با شیر مادر تصریح کرد: در این راستا بیمارستانهای دوستدار کودک و زایشگاهها با اجرای اقدامات لازم برای تغذیه نوزادان پس از تولد با شیر مادر و همچنین برای تغذیه شیرخواران بستری زیر دو سال در بخشهای کودکان و مراقبت ویژه، میتوانند موفقیت شیردهی را تسهیل کنند.
امیدیفرد در پایان خاطرنشان کرد: با رعایت قوانین حمایتی همچون استفاده از مرخصی زایمان، اعطای مرخصی ساعتی در طول ساعات کار، تامین امنیت شغلی مادران، ایجاد مهد کودک در جوار محل کار میتوان از مادران شاغل، در ترویج تغذیه با شیر مادر حمایت کرد.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سقوط بالگرد رئیسی سیدابراهیم رئیسی شهدای خدمت شهید جمهور ابراهیم رئیسی رئیسی شهادت ایران سقوط بالگرد بالگرد
هواشناسی شهید رئیسی امتحانات نهایی تهران کنکور شهرداری تهران سانحه بالگرد رئیسی هلال احمر بارش باران سیل قوه قضاییه پلیس
قیمت دلار خودرو بازار خودرو قیمت خودرو بورس قیمت طلا یارانه دلار یارانه نقدی حقوق بازنشستگان سایپا ایران خودرو
سینما سینمای ایران تلویزیون جشنواره کن سریال آیت الله سید ابراهیم رئیسی هنرمندان شعر رسانه ملی لیلا حاتمی قرآن کریم
کنکور ۱۴۰۳ دانش بنیان
اسرائیل رژیم صهیونیستی روسیه غزه امیرعبداللهیان جنگ غزه ترکیه فلسطین آمریکا چین ولادیمیر پوتین عربستان
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید باشگاه پرسپولیس لیگ برتر لیگ برتر ایران فدراسیون فوتبال والیبال لیگ برتر انگلیس باشگاه استقلال لیورپول
اپل هوش مصنوعی مایکروسافت گوگل سامسونگ ناسا انسان تبلیغات موبایل آیفون
سلامت مغز کاهش وزن سلامت روان سرطان آلزایمر طول عمر مغز انسان افسردگی فشار خون