سه شنبه, ۲۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 18 June, 2024
مجله ویستا

حجیم‌نویسی آقای ۷۷ساله


حجیم‌نویسی آقای ۷۷ساله

شاید یکی از دلایل شهرت هکتور مالو (Hector – malot) پرداختن به مضامین اجتماعی باشد. مضامینی که از بطن جامعه برمی‌خیزد و در عین حال با معماری تمام ریزه‌کاری‌های زندگی اجتماعی اروپا را در …

شاید یکی از دلایل شهرت هکتور مالو (Hector – malot) پرداختن به مضامین اجتماعی باشد. مضامینی که از بطن جامعه برمی‌خیزد و در عین حال با معماری تمام ریزه‌کاری‌های زندگی اجتماعی اروپا را در قرن نوزدهم در رمان‌هایش به تصویر می‌کشد. مردم در قرن نوزدهم بشدت به مسائل روز جامعه علاقه‌مند بودند و تحولات قبل از قرن نوزدهم از رنسانس گرفته تا انقلاب صنعتی مردم اروپا را بشدت علاقه‌مند و شیفته خواندن کتاب، بالاخص رمان‌های رئالیستی – اجتماعی کرده بود. فرهنگ مباحثه و مطالعه زیاد توأمان باعث شد که نویسندگان بشدت رمان‌های حجیم تولید کنند.

هرچند نمی‌توان مالو را بنیانگذار رمان‌های قطور و چند جلدی نام نهاد اما او متأثر از جامعه وقت فرانسه رمان‌های دو جلدی و سه جلدی نوشت که در جامعه فرانسه بسیار محبوب و مورد توجه قرار گرفت. امروزه این نوع رمان‌ها در دنیای فوق پیچیده ماشینی به دلیل سرعت ارتباطات و کمبود زمان به حاشیه رفته است. دنیایی که آن را همچون دهکده جهانی تصور کرده‌اند و خبر کوتاه و داستان کوتاه بیشتر برای مخاطب چشمک می‌زند. امروزه رمان‌های حجیم را بیشتر در قفسه کتابخانه‌‌ها می‌توان یافت تا در ویترین کتابفروشی‌ها. هکتور مالو رمان‌نویس یا بهتر بگوییم حجیم‌نویس فرانسوی در سال(۱۸۳۰) به دنیا آمد و در هفتاد و هفت سال زندگی در حدود ۷۰ رمان نوشت، که بعضی از آنها در چند جلد انتشار یافته است. از آن جمله: «مهمانسرای دنیا» در چهار جلد و «زد و خوردهای ازدواج» در سه جلد. مالو هر چند بیشتر یک رمان‌نویس بود، اما در چندین حوزه دیگر هم فعالیت کرد. او پس از پایان تحصیلات در شهر «روان» به پاریس رفت و در رشته حقوق ادامه تحصیل داد و سپس در دفتر اسناد رسمی به کارآموزی پرداخت، تأثیرات فعالیت‌های حقوقی او بر رمان‌هایش کاملاً مشهود است و در ضمن او با روزنامه‌های مختلف هم همکاری کرد. مالو جایزه آکادمی فرانسه را نیز در کارنامه خود دارد. در داستانپردازی لحنی صادقانه به‌کار می‌برد. به همین دلیل رمان‌های او تازگی و تأثیر خود را در نسل جوان حفظ کرده و پیوسته تجدید چاپ شده است. مالو علاوه بر این‌که به مسائل تربیتی و اخلاقی در داستان‌هایش توجه زیادی دارد، از زندگی عصر جدید و رنج انسان عصر جدید ادراکی کامل دارد. دقت فراوان او و وسواس در شرح وقایع عینی محیط کار و زندگی موجب مقبولیت یافتن آثار او گردیده است. در زبان فارسی رمان «در آغوش خانواده» چندبار ترجمه و چاپ شده است از رمان‌های دیگر او «رومن کالبری» که بسیار مورد توجه جوانان قرار گرفت و از رمان‌های خوب او به‌شمار می‌رود. رومن کالبری قهرمان داستان که در روستایی در منطقه «مانش» زاده شده است پس از مرگ پدر به عمویش سپرده می‌شود که مردی خسیس است با رفتاری بد. رومن بر اثر تحمل‌ناپذیری خوی عمو می‌گریزد و با ماجراهای غیرمنتظره روبه‌رو می‌شود. مالو در ۷۷ سالگی یعنی در سال ۱۹۰۷ دار فانی را وداع گفت