جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا
شکاف کام در نوزادان، دانستنی های مهم
لب شکری و شکاف کام بازبودن غیرطبیعی لب بالا و یا سقف دهان می باشد که قسمتهای مختلف لب بالای کودک در هفته ششم بارداری در کنار هم قرار می گیرد تا لب بالا را تشکیل دهند. کامل شدن کام پس از تشکیل لبها در پایان سه ماهه ابتدای بارداری رخ می دهد . بدلیل تکامل جدا از هم لب و کام ، امکان دارد کودکی با لب شکری تنها، فقط با شکاف کام و یا هردو بدنیا بیاید.
کودکی که با شکاف لب یا کام متولد میشود ممکن است بوسیله چهار تا پنج عمل جراحی در دوران شیرخوارگی تا بلوغ قرار گیرد. این عملهای جراحی شامل ترمیم اولیه لب ، ترمیم اولیه کام ، بازسازی حلق (فارنگوپلاستی)، پیوند استخوانی فک ، جراحی های ارتوگناتیک فک بالا یا پائین و زیبائی بینی باشد .
طبق آمارهای جهانی شکاف لب در پسرها بیشتر دیده می شود اما در بررسی هایی که در ایران انجام شد شیوع آن در دخترها کمی بیشتر بود.
تاثیر شکاف لب بر شکل بینی
در برخی موارد که شکاف لب به حالت کامل باشد و به حفره بینی کشیده شده باشد ، انتهای عضله های لب که در دو طرف شکاف قرار دارند، به دو لبه سوراخ بینی متصل میگردند . این مساله باعث میشود که با هر انقباض عضله لب، سوراخ های بینی از دو طرف کشیده شوند و درنتیجه سوراخ بینی در سمت مبتلا، بزرگتر و پهن تر از سمت سالم گردد.
عمل جراحی لب شکری یا شکاف لب :
لب شکری ممکن است بصورت یکطرفه یا دوطرفه باشد. جراحی لب شکری ،بصورتی است که با برشهای مخصوص ، بخشهای جدا ازرا بهم نزدیک میکنند تا یک لب واحد بوجود بیاید .
جراحی ترمیم لب شکری معمولا در سه ماهگی انجام می گیرد اما ممکن است این زمان از کودکی به کودک دیگر متفاوت باشد .
چندین راه بازسازی لب شکری وجود دارد که جراح براساس وضعیت لب شکری کودک ، بهترین راه را انتخاب میکند. در طول رشد کودک ، اغلب نیاز به جراحی های تکمیلی موسوم به روتوش درجهت اصلاح هرگونه آشفتگی و یا بدشکلی که اغلب در طی زمان رخ میدهد را دارد.
جراحی ترمیم لب شکری در اتاق عمل و تحت بیهوشی کامل صورت میگیرد و کودک شما درطول این دوره کاملاً بیهوش میباشد.
نکات مهم پس از عمل :
- تا سه هفته بعد ازعمل استفاده از پستانک ممنوع میباشد .
-تا بهبود کامل از گذاشتن دست و یا اشیا در دهان نوزاد جلوگیری بعمل آورید .
تغذیه شیرخوار بعد از عمل لب شکری :
روش تغذیه نوزاد پس از جراحی تغییر خواهد کرد و معمولاً تغذیه به کمک سرنگ یا گوشه دهان و با قاشق صورت میگیرد. ولی نوع غذا ، مانند پیش از جراحی باید باشد .
ظاهرکودک :
پس از جراحی ، لب شیرخوار قرمز و کمی متورم میگردد. نوارهای باریک چسب برای تقویت جای جراحی شده و کمترشدن فشار به ناحیه زخم و جای بخیه ها و جلوگیری از دستکاری محل زخم استفاده میگردد.
درد:
کودکانی که پس از عمل دچار بیقراری میشوند و از خوردن شیر یا غذا خودداری میکنند ،که ممکن است بعلت بروز درد باشد و نیاز به دریافت مسکن داشته باشند .
مراقبت از زخم :
هیچ نوع پانسمانی روی لب کودک قرار نمیگیرد ،اما یک پماد آنتی بیوتیک مانند جنتامایسین چشم امکان دارد بعد از برداشتن چسبهای نواری نازک بر روی موضع استفاده گردد .
توصیه می شود کودک برای حداقل 6 ماه در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد . جای زخم با گذشت زمان بهترشده اما هرگز بطور کامل ا بین نمیرود .
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست