یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

کمر درد بارداری را اینگونه درمان کنید


کمر درد قرار نیست که شما را از پای بیندازد و در این دوران شایع می باشد. بدنتان را برای آن لحظه که کودک می خواهد متولد شود آماده می کند. کمردرد چیز مستثنی نیست و ماهیچه های لگنی در حال وسعت دادن به خود برای زایمان هستند. این کار با بزرگ شدن شکم باعث حفظ تعادل می شود. برای جبران این درد می توانید شانه هایتان را به سمت عقب فشار دهید تا گردنتان مانند قوسی در آید. شکمتان را به طرف جلو حرکت داده اید. با این کار عوارضی مانند قوس کمر، فشار روی ماهیچه های پشتی کمر و درد این ناحیه را باعث می شود. اگر ایجاد درد عمدی باشد مشکل آفرین است که می تواند علت های مختلفی داشته باشد، اما اگر در ایجاد درد مشکلی نداشته باشید جبران پذیر است.
برای حل مشکل کمر درد کارهای ذیل را انجام دهید:
1. صاف بنشینید. نشستن بیش از هر فعالیت دیگری بر ستون فقرات فشار می آورد. بنابراین باید آن را صحیح انجام دهید مطمئن باشید که صندلی که در خانه و در محل کار بر روی آن می نشینید مناسب و استاندارد باشد و پشت صندلی صاف بوده و دسته داشته باشد و کوسن های آن محکم باشد. همچنین صندلی های تاشو نیز می توانندکمک کننده باشند.

توجه:

آیا زمانی که تندتند راه می روید احساس نفس تنگی و خستگی می کنید. وقتی که زیاد و سنگین کار می کنید، مانند وقتی که جارو می کشید؟در طول بارداری مسله بدی است زیرا برای شما و جنینتان باعث ایجاد ناراحتی می شود به جای اینکه دو ماراتون بروید قدم بزنید.
2. هم کار کنید و هم استراحت کنید و در نتیجه همه کارها انجام می شود و شما هم احساس ناراحتی نمی کنید. از صندلی به عنوان زیرپایی استفاده کنید. این کار باعث می شود پاهایتان کمی بالاتر باشد . پاهای خود را جمع نکنید زیرا این کار باعث کج شدن ماهیچه های لگنی می شود.
3. نشستن طولانی مدت حتی از بد نشستن هم بدتر می شود. سعی کنید یک ساعت بدون وقفه ننشینید و ندین بار در طول نشستن بلند شوید و راه بروید و یا دراز بکشید. نیم ساعت نشستن خوب است.
4. همچنین طولانی مدت هم نایستید. اگر هم که می ایستید فشار را از روی یک پا کم کنید.تا فشار زیادی به کمرتان نیاید. اگر برای انجام کارهایی مانند ظرف شستن و یا آشپزی کردن مجبورید که بایستید بنابراین یک زیر پایی نرم زیر پایتان بگذارید که به آن فشار بیاورید.
5. از بلند کردن چیزهای سنگین خوداری کنید در صورت لزوم به آهستگی این کار را انجام دهید. برای بلند کردن چیزی روی زانوهایتان خم شوید. نه بر روی کمرتان و با دست و به کمک پاهایتان آن شی را بلند کنید. به کمرتان اصلا فشار نیاورید. توجه کنید: اگر از سوپر مارکت خرید کرده اید و مجبورید که اجناس خریداری شده را بلند کنید آنها را به دو قسمت تقسیم کنید که یکی را با این دست و دیگری را با دست دیگر بلند کنید.
6. سعی کنید که اضافه وزنتان در حد استاندارد باشد. وزن اضافی که شما محتمل می شوید به کمرتان فشار می آورد.
7. از کفش مناسب استفاده کنید.کفش های بسیار بلند درد آفرین هستند همانطور هم کفش هایی که اصلا پاشنه ندارند مشکل ساز می باشند.
8. پزشکان توصیه دارند از کفش هایی با پاشنه 5 سانتی متری استفاده کنید. همچنین می توانید از کفش های طبی که برای محافظت ماهیچه هست استفاده کنید.
یک بالش مناسب می تواند موقعیت خواب شما را تنظیم کند. بالشی استاندارد است که در حدود 5 پا طول داشته باشد ودر این صورت درد در هنگام برخاستن از خواب به حداقل برسد. هنگام برخاستن از خواب به جای اینکه برای بلند شدن کاملا بچزخید اول پاهایتان را از تخت کاملا پایین بیندازید از زنجیرهای مورت مخصوص خانم های باردار که برای کم کردن وزن از کمرتان تهیه شده است استفاده کنید.
9. به ستاره و یا کلوچه بالای قفسه دسترسی ندارید. از یک چارپایه محکم برای برداشتن چیزی از بالا استفاده کنید.
10. سرد و گرم کردن خود درد عضله رو کم میکند. از یک تکه یخ به مدت 15 دقیقه استفاده کنید و پس از آن یک پارچه گرم به مدت 15 دقیقه بگذارید. هم بسته سرد و هم گرم را در حوله و یا لباس بپیچید.
11. از حمام گرم استفاده کنید و یا اینکه جهت دوش را طوری تنظیم کنید که به پشتتان بخورد و به عنوان ماساژ باشد. پشت خود را صحیح بمالید. طبق گفته یک فیزیوتراپیست عمل کنید. در صورتی که مطمئن باشید که وی از بارداری شما مطمئن است.
12. یاد بگیرید که آرام باشید. خیلی از این کمردردها زاییده استرس است. اگر به خود اهمیت دهید کمی تمرینات آرام کننده را در هنگام درد انجام می دهید.
13. از تمرین های ساده شروع کنید تا ماهیچه هاس شکمتان تقویت شود، از تمرین هایی که قبلا پیشنهاد شده استفاده کنید و یا اینکه بر روی یک توپ بازی بنشینید و تکان بخورید. به کلاس های شنا و یا یوگای مخصوص خانم های باردار بروید.
14. اگر درد زیاد است از پزشک خود بخواهید که فیزیوتراپی را برای شما تجویز کند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.