دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
درد قاعدگی، فیبرومیالژیا را بشناسید
فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است که باعث خستگی، درد گسترده و حساسیت به لمس در سراسر بدن می شود. این بیماری هم بر روی مردان و هم بر روی زنان تاثیر می گذارد. اگر چه زنان به مراتب بیشتر احتمال ابتلا به فیبرومیالژیا دارند. بر اساس گزارش موسسه National Institutes of Health، بین ۸۰ تا ۹۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری را زنان تشکیل می دهند.
گاهی اوقات تشخیص این بیماری در مردان اشتباه می شود. زیرا آنها ممکن است علائم فیبرومیالژیا را متفاوت توصیف کنند. زنان اغلب با شدت بیشتری نسبت به مردان درد را گزارش می دهند. دلایل این شدت ممکن است به هورمون ها، تفاوت های سیستم ایمنی بدن و یا ژن های مرتبط باشد.
با این حال، محققان مطمئن نیستند که چرا زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به فیبرومیالژیا هستند. در ادامه یاد می گیرد که علائم مختلف فیبرومیالژیا، که توسط زنان احساس شوند، کدامند.
علائم فیبرومیالژیا
درد قاعدگی در زنان مبتلا به فیبرومیالژیا قوی تر است
گرفتگی و درد قاعدگی می تواند نسبت به بدن هر زن، خفیف یا دردناک باشد. در گزارش انجمن ملی فیبرومیالژیا، زنان مبتلا به این بیماری، دارای پریودهای دردناک تر از حد معمول هستند. گاهی اوقات با چرخه قاعدگی، درد نوسان پیدا می کند. بسیاری از زنان مبتلا به فیبرومیالژیا نیز بین سنین ۴۰ تا ۵۵ سال قرار دارند. تحقیقات نشان می دهد که علائم فیبرومیالژیا ممکن است در زنان یائسه و یا در حال تجربه یائسگی، شدیدتر باشد.
زنان یائسه مبتلا به فیبرومیالژیا ممکن است علائم زیر را بیشتر احساس کنند:
سردرگمی
درد
خارش
اضطراب
بدن پس از یائسگی، تولید استروژن خود را تا ۴۰ درصد کاهش می دهد. استروژن نقش مهمی در کنترل سروتونین، که مدیریت درد و خلق و خوی را به عهده دارد، بازی می کند. برخی علائم فیبرومیالژیا می تواند علائم یائسگی را منعکس کنند. این علائم شامل موراد زیر می باشد:
درد
حساس بودن به لمس
کمبود خواب با کیفیت
مشکل در فرآیند حافظه یا تفکر
افسردگی
برخی از زنان مبتلا به فیبرومیالژیا نیز اندومتریوز دارند. در این بیماری، بافت رحم، در سایر نقاط لگن رشد می کند. فیبرومیالژیا همچنین می تواند علت ناراحتی هایی باشد که اندومتریوز را افزایش می دهند.
درد شدید فیبرومیالژیا و نقاط دردناک در زنان
درد فیبرومیالژیا تقویت شده، اغلب یک درد عمیق و یا کسل کننده است که در عضلات شروع می شود و به دیگر قسمت های بدن سرایت می کند. برخی از افراد نیز احساس سوزن سوزن شدن دارند.
برای تشخیص فیبرومیالژیا، درد باید تمام قسمت های بدن از جمله بالا تنه و پایین تنه را تحت تاثیر بگذارد. درد ممکن است بیاید و برود. این می تواند باعث شود در برخی از روزها درد بیشتر و در برخی از روزها کمتر شود.
جالب است بدانید که این بیماری در مردان و زنان درد ایجاد می کند اما دردی که مردان مبتلا گزارش می دهند بسیار کمتر از دردی است که زنان احساس می کنند. درد فیبرومیالژیا اغلب در زنان قوی تر است چرا که هورمون استروژن تحمل درد را کاهش می دهد.
نقاط دردناک
علاوه بر درد گسترده، فیبرومیالژیا باعث ایجاد نقاط دردناک در بدن می شود. این مناطق خاص در سراسر بدن گسترده شده، و معمولا در نزدیکی مفاصل و در زمان صدمه دیدن، فشار و یا لمس کردن، ایجاد می شود. محققان ۱۸ نقطه دردناک را در بدن شناسایی کرده اند. به طور متوسط، زنان حداقل دو نقطه دردناک را بیشتر از مردان گزارش می دهند. این نقاط دردناک در زنان حساس تر هستند. شما ممکن است درد در تمام یا بعضی از این قسمت های بدن را تجربه کنید:
پشت سر
منطقه بین شانه
جلوی گردن
بالای قفسه سینه
پشت آرنج
بالا و دو طرف باسن
داخل زانو
نقاط دردناک می تواند شامل ناحیه لگن نیز باشند. اما دردی که به مدت بیش از شش ماه ادامه داشته باشد درد مزمن لگن و اختلال (CPPD) نامیده می شود. این درد می تواند در کمر شروع شده و به ران ها سرایت کند.
افزایش درد مثانه و روده در زنان
فیبرومیالژیا می تواند مشکلات دیگر مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و مشکلات مثانه را بدتر کند. تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به فیبرومیالژیا و سندرم روده تحریک پذیر، شانس بیشتری برای ابتلا به التهاب مثانه داخلی، یا سندرم مثانه دردناک (PBS) دارند. تقریبا ۳۲ درصد از افرادی که IBS دارند PBS را نیز تجربه می کنند. مطالعات نشان می دهد که IBS هم، در زنان شایع تر است. تقریبا ۱۲ تا ۲۴ درصد از زنان به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستند. در حالی که فقط ۵ تا ۹ درصد از مردان این بیماری را دارند.
سندرم مثانه دردناک و سندرم روده تحریک پذیر می توانند علائم زیر را به وجود آورند:
درد یا گرفتگی در قسمت تحتانی شکم
درد در هنگام مقاربت
درد در هنگام ادرار
فشار بر مثانه
افزایش نیاز به دفع ادرار
تحقیقات نشان می دهد که هر دو بیماری PBS و IBS از علل مشابه فیبرومیالژیا هستند، اگر چه ارتباط دقیق آن ها ناشناخته است.
خستگی بیشتر و احساس افسردگی در زنان
در یک مطالعه، که در دانشگاه آکسفورد انجام شد، وقوع افسردگی در مردان و زنان که فیبرومیالژیا داشتند بررسی گردید. محققان دریافتند که زنانی که بیماری را بروز می دهند سطوح بالاتری از افسردگی را از مردان گزارش داده اند.
بیماری های دیگری که اغلب در کنار فیبرومیالژیا رخ می دهند و می توانند خواب شبانه را از شما بگیرند عبارتند از سندرم پای بی قرار و آپنه خواب. کمبود خواب می تواند به احساس خستگی و افسردگی کمک کند. در این حالت احساس خستگی و عدم تمرکز کردن در طول روز، حتی اگر شب را خوب استراحت کنید، وجود دارد. کم خوابی درد را نیز در این بیماری تشدید می کند.
سایر علائم
دیگر علائم شایع این بیماری عبارتند از:
حساسیت به درجه حرارت، صداهای بلند و چراغ های روشن
مشکل به خاطر سپردن و تمرکز
سردرد هایی مانند میگرن که باعث تهوع و استفراغ می شوند.
سندرم پاهای بی قرار
درد فک
درمان فیبرومیالژیا
هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما درمان هایی در دسترس هستند که می توانند درد را مدیریت کرده و زندگی سالم و فعال را به همراه داشته باشند.
برخی از افراد قادر به مدیریت درد خود با استفاده از مسکن هایی مانند استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم هستند. اگر داروهای مسکن برای درمان مناسب نباشند، دکتر ممکن است داروهای خاصی را برای کاهش درد و خستگی تجویز کنند.
این داروها عبارتند از:
دولوکستین (سیمبالتا)
میلناسیپران (Savella)
داروی گاباپنتین (Neurontin، Gralise)
پرگابالین (Lyrica)
یک مطالعه که در سال ۱۹۹۲ انجام شد ثابت کرد که افرادی که اسید مالیک و منیزیم را به طور همزمان استفاده کردند بهبود قابل توجهی در درد عضلانی در ۴۸ ساعت بعد، گزارش داده اند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست