شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

رگ سرراهی چیست؟


رگ سرراهی شرایطی است که عروق خونی  بندناف دهانه قدامی سرویکس را احاطه کرده، یا نزدیک آن قرار گرفته یا آن را پوشانده است. شیوع آن امور در هر ۲۰۰ تا ۳۰۰ بارداری است. اگر مشکل طی بارداری تشخیص داده نشود، حدود ۶۵% کودکان می ‏میرند. وقتی تشخیص داده شود، تقریبا همه زنده می ‏مانند.
زمانی که سرویکس متسع شود یا پرده‏ ها پاره شوند، این عروق هم پاره شده، کودک دچار خونریزی  می ‏شود تا بمیرد. یا این که تحت فشار قرار می ‏گیرند،در نتیجه خون مورد نیاز کودک (حاوی اکسیژن) هم کم شده،به مرگ جنین منجر می ‏شود. همچنین وقتی کودک در فاز زایمان قرار می ‏گیرد، ممکن است این عروق تحت فشار قرار گیرند،که این خون رسانی به کودک را کم می ‏کند. این شرایط با میزان بالای مرگ جنینی همراه است.
به‏ علاوه،با پارگی کیسه آب ممکن است خطراتی برای جنین به ‏وجود آید. ممکن است عروق جنینی همزمان پاره شوند، که باعث کاهش خون از جنین می ‏شود.
به کمک اسکن ۵ ثانیه‏ ای با سونوگرافی  رنگی ،می ‏توان مشکل را شناسایی کرد. تست نشان می ‏دهد عروق روی  دهانه سرویکس قرار گرفته ‏اند و سرعت جریان خون را اندازه‏گیری  می ‏کند.
نسبت‏ های متفاوت جریان خون، رنگ‏ های خاص خود را دارند و موقعیت عروق خونی جنینی  را آشکار می ‏کنند. اگرچه، این آزمایش معمول نیست.
عوامل خطرزای رگ سرراهی شامل جفت سرراهی ،خونریزی بدون درد، جراحی  قبلی رحمی ، دیلاتاسیون و کورتاژ، بارداری چندقلویی و باروری مصنوعی  هستند.
رگ سرراهی ممکن است در صورتی  روی دهد که بندناف اول وارد دیواره رحم شود و بعد جفت، و قسمتی از بندناف بدون محافظ می ‏ماند.
زمانی که رگ سرراهی در یک زن تشخیص داده می ‏شود، ممکن است زن باردار سه ماهه سوم استراحت مطلق شود تا از زایمان پیشگیری  کنند. بعد از هفته ۳۵ بارداری ، با موفقیت ۹۵% زایمان سزارین صورت می ‏گیرد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.