چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
۱۴ سوالی که در تصمیم گیری برای ازدواج به شما کمک میکند
اگر قصد ازدواج دارید، آیا میدانید پیش از بستن پیمان ازدواج باید در مورد چه موضوعاتی فکر کنید؟ ازدواج تصمیمی برای تمام عمر است، پس عجیب نیست که انتظار میرود آمادگی خود را از هر جهت برای ورود به زندگی مشترک بررسی کنید. در ادامه، ۱۴ نمونه از سؤالاتی را که باید پیش از ازدواج به جوابشان فکر کنید، برایتان گلچین کردهایم تا در تصمیم گیری برای ازدواج آگاهانهتر عمل کنید. لطفا از سؤالات زیر سهلانگارانه رد نشوید و در جوابهایتان روراست باشید.
۱. آیا علاوه بر دلبستگی عاطفی به لحاظ ویژگیهای ظاهری نیز به همسر آیندهتان دلبسته هستید؟
درست است که تصمیمگیری برای ازدواج هرگز نباید صرفا بر مبنای ویژگیهای ظاهری صورت بگیرد، اما اگر فرد مورد نظر برایتان هیچگونه جذابیت ظاهری نداشته باشد، ممکن است تداوم رابطهتان به دلیل نارضایتی از شکل و شمایل طرف مقابل به خطر بیفتد.
۲. آیا حاضر هستید مابقی عمرتان را متعهدانه با فرد مورد نظر بگذرانید؟
انتخاب اینکه مابقی عمرتان را با چه کسی بگذرانید، تصمیم آسانی نیست. در وهلهی اول باید مطمئن شوید که آیا اصلا آمادگی پذیرش چنین تعهدی را دارید یا خیر. فراموش نکنید که در طول زندگی مشترک نه فقط خودتان بلکه همسرتان نیز سالخوردهتر خواهد شد. هر دو نفرتان از بسیاری جهات تغییر خواهید کرد. پس باید قبل از هر چیزی اطمینان حاصل کنید که آیا حاضر هستید مابقی عمرتان را در معیت فرد مورد نظر زندگی کنید و به قولی به پای هم پیر شوید. متعهد بودن نسبت به یکدیگر موجب تداوم زندگی مشترک میشود و در رشد و توسعهی فردی نیز مؤثر است.
۳. در مواردی که با یکدیگر مشاجره میکنید یا اختلاف نظر دارید، در نهایت چه پیش میآید؟
شنیدهایم که میگویند دعوا نمک زندگی است، اما اگر همیشه اصرار داشته باشید که حرف حرفِ خودتان باشد، زندگیتان بیش از حد شور خواهد شد. در زندگی مشترک باید قادر به مصالحه باشید و بتوانید در موضوعات مختلف با همسرتان کنار بیایید. هر وقت به این درک رسیدید که هدف زندگی مشترک، ما شدن است و خودتان نباید تکنفره تصمیم بگیرید، آن وقت میتوانید خاطرجمع باشید که ازدواجتان از بابت تکرَوی لطمه نخواهد دید.
۴. آیا با همسر آیندهتان مشترکات اعتقادی دارید؟
مشترکات اعتقادی از جمله ویژگیهای بارز ازدواجهای موفق است. زوجهایی که همعقیده هستند، تعامل سازندهتری با یکدیگر برقرار میکنند. اگر هر دو نفرتان به اصول اعتقادی یکسانی باور داشته باشید، در آینده که صاحب فرزند شدید، در آموزش اصول اعتقادی به فرزندتان با یکدیگر هماهنگتر خواهید بود.
۵. آیا به ازدواجتان وفادار خواهید ماند؟
این سؤال با سؤال ۲ که پیشتر مطرح کردیم در ارتباط نزدیک است. اگر احساس میکنید هنوز نمیتوانید در زندگی مشترک متعهدانه رفتار کنید و به پیمانی که میبندید وفادار بمانید، پس لطفا فعلا سراغ ازدواج نروید، چرا که آیندهی ازدواج در چنین شرایطی روشن نیست.
۶. آیا خود شما از معیارهای مورد پسند همسر آیندهتان برخوردار هستید؟
اگر معیارهایی را که فرد مورد نظر در انتخاب همسر آیندهاش دارد در خودتان نمیبینید، پس حتما موشکافانهتر به قضیهی ازدواجتان فکر کنید. توصیه میشود همسری برگزینید که به دنبال ازدواج با فردی باشد که ویژگیهای شخصیتی خودتان را دارا باشد، تا همسرتان در آینده سعی نکند که شما را مطابق با میل خودش تغییر دهد.
۷. آیا هر دو نفرتان مایل به بچهدار شدن هستید؟
اگر خودتان مایل به بچهدار شدن هستید اما همسر آیندهتان هیچ علاقهای به بچهدار شدن ندارد، پس حتما باید بنشینید و در مورد اینکه آیا ازدواجتان آیندهی دلخواه هر دو نفرتان را تأمین خواهد کرد یا خیر تصمیم بگیرید.
۸. آیا در اهداف بلندمدت زندگی شخصی و خانوادگی خود با همسر آیندهتان تفاهم دارید؟
فرض کنید خودتان از مسافرت متنفر هستید، اما با کسی ازدواج کنید که میل دارد شش ماه از سال را در سفر باشد. فکر میکنید در چنین ازدواجی زندگی خوش و خرمی خواهید داشت؟ آیا اصلا میدانید از زندگی شغلی یا خانوادگی خود چه میخواهید؟ وقتی با کسی ازدواج میکنید، یعنی متعهد میشوید که زندگی رضایتبخشی را برایش فراهم کنید و به علایق او احترام بگذارید. البته که در همهی موضوعات نمیتوانید سلیقهی یکسانی داشته باشید، اما باید با اختلاف سلیقههایتان مکمل یکدیگر شوید.
۹. اگر به سلامتی همسر آیندهتان آسیب جدی وارد شود، آیا باز هم حاضر هستید به زندگی مشترکتان ادامه بدهید؟
این سؤال از آن دسته سؤالاتی است که شاید دلتان نخواهد به جوابش فکر کنید. اما خودتان خوب میدانید که زندگی پیشبینیناپذیر است. امروز سرحال و تندرست روی پاهای خودتان راه میروید، چه بسا فردا در یک سانحهی رانندگی دچار نقص عضو شوید. خلاصه اینکه هیچ کس حتی از یک لحظهی بعد خودش هم خبر ندارد. اگر روزی چنین حادثهای برای همسرتان پیش بیاید، آیا حاضر هستید حمایتش کنید و تا ابد کنارش بمانید؟
۱۰. آیا حاضر هستید نیازهای همسر آیندهتان را بر خواستههای خودتان مقدم بدانید؟
ازدواج، به ویژه در سالهای اولیه نوعی بده بستان است. به موجب ازدواج در شرایطی قرار خواهید گرفت که باید نیازهای همسرتان را در اولویت قرار دهید. با این اوصاف آیا آمادگی دارید نیازهای یک فرد دیگر را بر خواستههای خودتان مقدم بدانید؟ بله، در طول زندگی مشترک باید بارها و بارها از خودگذشتگی نشان دهید. وقتی ازدواج کنید، شاید لازم باشد از خرید خانه یا ماشین مورد علاقهی خود دست بکشید تا بتوانید هزینهی ادامهی تحصیل همسرتان را تأمین کنید.
۱۱. آیا میتوانید یک همتیمی شایسته باشید؟
ازدواج یک مسیر دونفره است. در زندگی مشترک نمیتوانید در مورد امورات منزل، مسائل خانوادگی و به طور کلی زندگی، به تنهایی تصمیم بگیرید. اگر هنوز نمیتوانید به شایستگی در نقش همتیمی ظاهر شوید و تصمیماتتان را بدون لجبازی و با همفکری پیش ببرید، پس برای ازدواج عجله نکنید. آغاز زندگی مشترک مساوی است با پذیرش شرکت در یک کار تیمی دائمی، چرا که به طور روزمره موضوعات خیلی زیادی پیش میآیند که باید دو نفره در موردشان تصمیم بگیرید و مسیر انجامشان را طی کنید. پس اگر نتوانید همتیمی شایستهای باشید، نه تنها در زندگی مشترک بلکه در زندگی فردی خود نیز پیشرفت نخواهید کرد.
۱۲. آیا به همسر آیندهتان افتخار میکنید؟
وقتی همسرتان در زمینهای موفق میشود باید به پیشرفت او افتخار کنید و حتی اگر روزی در تحقق هدفی شکست خورد نباید این شکست مایهی سرافکندگیتان شود. هر وقت که در جمع خانواده و دوستانتان هستید، باید بتوانید با افتخار در مورد همسرتان صحبت کنید.
۱۳. آیا قصد دارید پس از ازدواج حساب مالی مشترک داشته باشید یا جداگانه؟
عدم تفاهم در این مورد یکی از دلایل رایج اختلافات زناشویی است. بنابراین، پیش از ازدواج در مورد مدیریت حسابهای مالی خود با یکدیگر به تفاهم برسید.
۱۴. آیا حاضر هستید خانوادهی همسرتان را بپذیرید و در زمان نیاز حمایتشان کنید؟
این فقط همسر آیندهتان نیست که با ازدواج به زندگیتان اضافه میشود، بلکه خانوادهی همسرتان نیز به جمع خانوادگیتان اضافه خواهند شد. در مواقع بسیاری از جمله جشنها و تعطیلات باید در میهمانیهایشان شرکت کنید و در کنار همسرتان حضور داشته باشید. حتی شاید گاهی ضرورت ایجاب کند که به لحاظ مالی نیز حمایتشان کنید.
از نمونه سؤالات مطرح شدهی ما، در تصمیم گیری برای ازدواج کمک بگیرید و به هیچوجه در این تصمیمِ زندگیتان شتابزده عمل نکنید. حتی پس از ازدواج نیز شما و همسرتان باید دائما با یکدیگر همکاری کنید تا زندگی مشترکتان را پیوسته به نقطهی ایدهآلی که برای خودتان متصور بودید برسانید و ازدواجی پایدار و سعادتمند داشته باشید.
برگرفته از: lifehack.org
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست