چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

ویتامین هایی که گاهی مضر است


ویتامین هایی که گاهی مضر است

بسیاری از افراد به طور منظم ویتامین و مکمل مصرف می کنند. عده ای برای حفظ سلامت بدن و عده دیگر برای برطرف کردن برخی بیماری ها از این داروها استفاده می کنند. امروزه موضوع مصرف ویتامین …

بسیاری از افراد به طور منظم ویتامین و مکمل مصرف می کنند. عده ای برای حفظ سلامت بدن و عده دیگر برای برطرف کردن برخی بیماری ها از این داروها استفاده می کنند. امروزه موضوع مصرف ویتامین و مکمل های حاوی آنتی اکسیدان که با بیماری مقابله می کند، بحث انگیز شده است. نتایج برخی از بررسی ها نشان می دهد که بخشی از این مکمل ها و ویتامین ها به سلامت فرد ضرر می رساند. به نقل از «MSN»، طی ماه گذشته، محققان آمریکایی دریافتند، مصرف مستمر کلسیم، مکمل ها و ویتامین D برای جلوگیری از تخریب استخوان ناشی از درمان هورمونی سرطان پروستات، وضعیت جسمی بیمار را بدتر می کند. به همین دلیل متخصصان تاکید می کنند بیماران قبل از مصرف هر نوع مکمل، با پزشک خود مشورت کنند. در این مطلب، متخصصان به مکمل هایی که ممکن است برای برخی بیماری ها زیان بخش باشد یا خطر بروز بعضی از بیماری ها را افزایش دهد اشاره کرده اند.

سرطان پروستات:

از مصرف کلسیم پرهیز شود.سالانه تعداد زیادی از مردان به سرطان پروستات مبتلا می شوند .در یکی از شیوه های درمانی تولید تستسترون (هورمون های مردانه) که خطر برگشت سرطان را افزایش می دهد، مسدود می شود. از آنجا که تستسترون برای توده استخوان مهم است با متوقف شدن تولید آن، احتمال شکستگی استخوان نیز بالا می رود. با توجه به اهمیت مصرف کلسیم و مفید بودن آن برای سلامتی استخوان، این ویتامین به طور روزانه به بیماران تجویز می شود.اما چندی پیش بررسی هایی روی بیش از ۲هزار داوطلب انجام شد که طی آن تراکم استخوان بیماران قبل و بعد از درمان هورمونی اندازه گیری شد.نتیجه این بررسی نشان داد، دریافت ۵۰۰تا ۱۰۰۰میلی گرم کلسیم تجویز شده در روز باعث از دست دادن تراکم ماده معدنی استخوان در آنها شده و مصرف کلسیم روی عملکرد ویتامین D که بدن برای جذب کلسیم به آن نیاز دارد، تاثیر منفی گذاشته است.بنابراین توصیه می شود، در دوره درمان برای حفظ قدرت استخوان فعالیت جسمی انجام شود و با تکمیل دوره درمان، تراکم استخوان به طور تدریجی بازگردانده شود.

ناراحتی قلبی:

از مصرف ویتامین E و پتاسیم بپرهیزید: نتایج بررسی های بین المللی ۷ساله روی ۱۰هزار داوطلب در دانشگاه مک ماستر کانادا نشان می دهد، مصرف روزانه دوز بالای ویتامین E (حدود ۳۶۳ میلی گرم) ۱۳درصد خطر سکته قلبی و ۲۱ درصد خطر بستری شدن بر اثر سکته قلبی را افزایش می دهد. تحقیقات قبلی نشان داده بود که مصرف بیش از حد این نوع ویتامین باعث لختگی خون می شود و همچنین مانع از اثربخشی موادمغذی دیگر می شود. اگرچه پتاسیم با تحریک کردن فعالیت قلب برای ارسال خون به بدن، به منظم شدن ضربان قلب کمک می کند اما مصرف دوز بالای آن (بالای ۳هزار و ۵۰۰میلی گرم توصیه شده) به تپش قلب و ضربان نامنظم قلب منجر می شود.

دیابت:

از مصرف ویتامین B۳ بپرهیزید.نایسین که نام دیگر ویتامین B است، با سوخت و ساز بدن در ارتباط است و در تولید انرژی از غذایی که مصرف می کنیم، نقش مهمی دارد. اما مصرف دوز بالا از آنچه توصیه شده است (روزی ۱۳ میلی گرم برای زنان و ۱۷میلی گرم برای مردان) ممکن است برای بیماران دیابتی مشکل ساز شود. دیابت، یک بیماری طولانی مدت است که به علت بالابودن میزان قند خون به وجود می آید اما مصرف بیش از ۱۰۰میلی گرم ویتامین B در روز باعث کاهش جذب گلوکز در سلول ها و در نتیجه افزایش قند خون می شود.

پوکی استخوان:

از مصرف ویتامین A و فسفر بپرهیزید.

همانند کلسیم، فسفر نیز برای حفظ سلامت استخوان بسیار مفید است و اگرچه مصرف روزانه آن توسط پزشک تجویز نمی شود اما بیشتر مردم به طور خودسرانه از آن استفاده می کنند. آنچه باید بدانید این است که مقدار مصرفی باید مناسب باشد و گرنه مصرف بیش از اندازه فسفر به عنوان مکمل ممکن است باعث پوکی استخوان شود. حجم زیاد فسفر در خون (۱۰۰۰میلی گرم به بالا) باعث خروج کلسیم از استخوان و شدیدشدن ناراحتی پوکی استخوان می شود. بنابراین مصرف روزانه بیش از ۲۵۰میلی گرم مکمل فسفر توصیه نمی شود.همچنین مشخص شده است که دریافت ویتامین A (رتینول) که از سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت ها محافظت می کند، با تراکم پایین تر ماده معدنی استخوان ارتباط دارد.مصرف روزانه یک میلی گرم اضافه رتینول، خطر شکستگی لگن را تا ۶۸ درصد افزایش می دهد. ویتامین A، باعث نشت کلسیم از استخوان یا مانع ورود آن به استخوان می شود افرادی که ویتامین A بیش از حد مصرف می کنند کلسیم زیادی در خون خود دارند.میزان مصرف روزانه این ماده مغذی در مردان باید ۰.۷ میلی گرم و در زنان ۰.۶ میلی گرم باشد.

بیماری کلیوی:

از مصرف کلسیم بپرهیزید.

افرادی که هر نوع ناراحتی کلیوی دارند نباید از مکمل های کلسیم استفاده کنند. بیماری های کلیوی براثر پرفشاری خون و دیابت به وجود می آید. این امر توانایی کلیه را در تصفیه کردن مایعات و ضایعات بدن کاهش می دهد.در صورت ابتلا به بیماری های کلیوی باید از مصرف مکمل کلسیم پرهیز کرد.

مترجم: علیرضا



همچنین مشاهده کنید