چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

طرح چیندمان کلاسی مقیسه (M.D.C)؛ طرحی نو در طراحی فیزیکی کلاسهای درس


در زمان کنونی سازمانها به صورت فرآیند های محیطی پویا ، با تغییر روبرو هستند و مجبور شده اند که خود را با عوامل محیطی سازگار نمایند . برای مثال تقریباً هر سازمانی باید خود را با …

در زمان کنونی سازمانها به صورت فرآیند های محیطی پویا ، با تغییر روبرو هستند و مجبور شده اند که خود را با عوامل محیطی سازگار نمایند . برای مثال تقریباً هر سازمانی باید خود را با محیط متشکل از فرهنگهای گوناگون سازگار نمایند.

ما در عصر حاضر که آن را دوران گسستگی ها نامگذاری کرده اند، شوکها یا ضربه های متنوع و مختلفی به صورت دائم بر افراد و یا سازمانها فرود می آید و آنها بایستی پیوسته آمادگی سازگاری و یا برخورد با این تغییرات را در خود به وجود آورند و خود را در برابر رقبای سنتی که دست به کار تولید محصولات جدید می شوند و نیز سازمانهای نوآور که دست به خلاقیت ، ابتکار عمل یا کارآفرینی می زنند ، بصورت کامل تجهیز نمایند، با این مقدمه باید گفت سازمانهایی در این عرصه موفق خواهند بود که بتوانند در صحنه رقابت در برابر تغییراتی که به سرعت رخ می دهد واکنشی مناسب از خود نشان دهند.

از جمله عرصه هائی که همواره در کیفیت و کمیت دستخوش تغییرات بوده و خواهد بود، حوزه های تعلیم و تربیت و آموزش است که علیرغم تحولات گسترده و عمیقی که در این بخش رخ داده و یا در حال وقوع است ،کمتر به فضای فیزیکی و نحوه قرار گرفتن میزها و صندلی ها در کلاسهای درس و یا چیندمان محل برگزاری دوره های آموزشی توجه شده که این کم توجهی ها موجب گردیده تا با اعمال همان روشهای سنتی ، در مقاطع دانشگاهی و همچنین در دوره های پائین تر، کمتر شاهد تغییرات شکلی و چیندمانی میزها و صندلی ها در کلاسهای درس باشیم.

در این مجال بر آن هستم تا با اتکال بر عنایات الهی، طرح چیندمان کلاسی مقیسه (M.D.C) را معرفی نموده و در گامهای ابتدائی ،برای نخستین بار با ایجاد و توسعه رویکردی نو و کاربردهائی زیبا و مناسب، روشهای تازه ای درطراحی فیزیکی و چیندمان کلاسها مطرح و پایه گذاری گردد ، با این امید که نخبگان و خبرگان صاحب نظر این حرکت را اصلاح نموده، و یا در تکمیل و تعالی آن خلاقیت و تلاش خود را معطوف نمایند.

برخی مزایای این طرح:

۱) افزایش گنجایش کلاس تا ۵/۱ برابر

۲) نزدیکتر بودن به استاد و سخنران

۳) تسلط بیشتر استاد و دانشجویان

۴) زیبائی و بهره وری بیشتر کلاس

۵) ایجاد هوشیاری و تمرکز بیشتر بین دانشجویان و استاد از طریق چهره به چهره بودن

محمدعلی مقیسه