شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
انواع دلمه
▪ مواد لازم:
ـ گوشت چرخی دویست و پنجاه گرم
ـ برنج یک و نیم لیوان
ـ لپه یک استکان
ـ سبزی معطر شامل جعفری،مرزه،تره،شبید و کمی ریحان یک پیمانه
ـ رب گوجه فرنگی یک قاشق
ـ نمک،فلفل و ادویه به میزان لازم
ـ پیاز داغ دو تا سه قاشق
▪ طرز تهیه مواد گوشتی:
گوشت را با پیاز تف می دهیم. نمک،فلفل و ادویه زده ،با یک و نیم لیوان آب می گذاریم تا گوشت بپزد. بعد لپه را که قبلا پخته ایم به گوشت اضافه می کنیم. سبزی را هم اضافه کرده در صورت دلخواه کمی فلفل دلمه ای به مواد گوشتی اضافه می کنیم.
در آخر برنج و چاشنی را اضافه کرده ، رب گوجه فرنگی را با کمی آب حل نموده روی مواد گوشتی می ریزیم، کمی بهم می زنیم تا مخلوط شود . مواد گوشتی را کنار گذاشته کمی زرشک به آن می افزاییم.
▪ مواد لازم دلمه:
برگ تازه و نازک و بدون شکاف به اندازه لازم
موادگوشتی به اندازه چهار نفر
چاشنی دلخواه از جمله شکر،آبلیمو،رب انار و شکر،رب آلو
▪ طرز تهیه دلمه:
دلمه برگ- برگها را شسته، در آب گرم چند دقیقه نگه می داریم تا کمی نرم شود. بعد دو برگ راروی هم گذاشته، به طوری که برگ یکسان پهن شود. مقداری از گوشت را وسط برگ گذاشته و مثل بقچه می پیچیم.
دلمه کلم- کلم بایستی سفید رنگ و سبک باشد. چاقو را به طور مخروطی فرو می کنیم تا سر کلم کنده شود. دوباره چاقو را داخل کلم می گردانیم تا از داخل برش بخورد،سپس در آب جوش انداخته بعد از مدتی کلم برگ برگ می شود. اگر برگ کلم بزرگ بود، قسمت ریشه برگ را بکنید و در ته دیگ بیندازید. در هنگام پیچیدن، ابتدا قسمت ریشه را بپیچید سپس از یک طرف برگ بپیچید تا به طرف دیگر برگ برسید.
▪ دلمه بادمجان- می توانید برای زیبایی، بادمجان را راه راه پوست کنید.
▪ فلفل دلمه ای-فلفل دلمه ای را کمی پایین تر از سر،زیگزاگ برش می دهیم.
▪ دلمه پیاز- سعی کنید از پیازهای سفید رنگ و بیضی شکل یعنی کشیده استفاده کنید. چاقو را از بالا فرو کرده ،سرش را به طور مخروطی بکنید و از یک طرف، پیاز را چاک داده،در آب جوش بیندازید. بعد مدتی ورق ورق می شود. در هر ورقش مواد را ریخته و مثل حلزون بپیچید.
● نکات مورد توجه:
۱) به جای گوشت چرخی می توان از گوشت کنجه(گوشت گوسفند تکه تکه کوچک) استفاده کرد.
۲) برنج بایستی خام باشد. برنج از قبل خیس کرده، دلمه را له می کند.
۳) فلفل دلمه ای و بادمجان ابتدا سرخ شود سپس مواد را داخلش ریخته و بپزید، در غیر این صورت تلخ می شود.
۴) مواد گوشتی را در بادمجان،فلفل،برگ،پیاز و کلم نصف بریزید وگرنه دلمه های زیرین نمی پزد.
۵) مواد داخل بادمجان و گوجه فرنگی را که خالی می کنید، در ته قابلمه به عنوان ته دیگ استفاده کنید.
۶) چاشنی دلمه شامل زرشک،آبلیمو و آبغوره می باشد.
۷) ته قابلمه ابتدا چند برگ کلم گذاشته بعد مواد داخل بادمجان و گوجه فرنگی سپس دلمه های درشت و در نهایت دلمه های گذاشته شود. دلمه گوجه فرنگی بایستی رو باشد تا نترکد.
۸) برای پخت دلمه، روی قابلمه به اندازه ای آب بریزید که کامل روی برگ مو (انگور) را نگیرد.
۹) زمانی که می خواهیم دلمه را از روی گاز برداریم، رب را در روغن فراوان سرخ کرده ، فلفل و آبلیمو زده و روی دلمه می پاشیم.
سایت یاد بگیر
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات انتخابات مجلس مجلس شورای اسلامی انتخابات مجلس دوازدهم ایران ستاد انتخابات کشور مجلس مجلس دوازدهم رئیسی دولت رئیس جمهور دولت سیزدهم
تعطیلی مدارس فضای مجازی هلال احمر ترافیک سیل شهرداری تهران بارش باران قتل پلیس آموزش و پرورش سازمان هواشناسی وزارت بهداشت
چین قیمت خودرو بانک مرکزی گاز خودرو قیمت طلا نمایشگاه نفت قیمت دلار مالیات پالایش و پتروشیمی مسکن دلار
نمایشگاه کتاب رضا عطاران کتاب سینما مست عشق نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون سینمای ایران حضرت معصومه (س) مهران مدیری سریال
فناوری دانش بنیان
فلسطین اسرائیل سازمان ملل رژیم صهیونیستی جنگ غزه آمریکا روسیه حماس رفح اوکراین حمله به رفح نوار غزه
فوتبال پرسپولیس سپاهان استقلال لیگ برتر رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران بازی باشگاه استقلال
هوش مصنوعی مغز فیبرنوری ناسا اپل ایلان ماسک سامسونگ
سازمان غذا و دارو توت فرنگی روغن زیتون هندوانه آسم