چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۲۹اکتبر ۱۹۵۶ ــ حمله نظامی مشترک اسراییل، انگلستان و فرانسه به مصر و اخطار ایزوستیا


۲۹اکتبر ۱۹۵۶ ــ حمله نظامی مشترک اسراییل، انگلستان و فرانسه به مصر و اخطار ایزوستیا

۲۹اکتبرسال ۱۹۵۶ ، اسراییل با استفاده از وضعیت بحرانی که ملی کردن آبراه سوئز در مناسبات مصر با انگلستان و فرانسه به وجود آورده بود حمله نظامی خود را به مصر با فرود اوردن چترباز …

۲۹اکتبرسال ۱۹۵۶ ، اسراییل با استفاده از وضعیت بحرانی که ملی کردن آبراه سوئز در مناسبات مصر با انگلستان و فرانسه به وجود آورده بود حمله نظامی خود را به مصر با فرود اوردن چترباز در شرم الشیخ( جنوب صحرای سینا) و سپس تصرف غزه آغاز کرد و انگلستان و فرانسه هم به آن پیوستند و هواپیماهای نظامی انگلستان مستقر در پایگاه این کشور در قبرس به مصر حمله بردند. شوروی درگیر در مسئله مجارستان بود.

شورای امنیت در صدد اعلام اتش بس برآمد که با وتوی انگلستان و فرانسه رو به رو شد و داگ هامرشولد دبیر کل وقت سازمان ملل (از کشور سوئد) که با دبیرکلهای بعدی این سازمان تفاوت داشت که از دیپلماتهای کشورهای کوچک و مستعمره سابق هستند وقتی که چنین دید مجمع عمومی را به تشکیل جلسه فرا خواند و این مجمع با کمترین مخالفت رای به ترک مخاصمه داد که تصمیمات مجمع عمومی ضمانت اجرایی ندارند.

تا این زمان سوریه و عراق نیز به نیروهای خود آماده باش داده و دست به بسیج نیرو زده بودند. طولی نکشید که موازنه جهانی قدرت کار خود را کرد؛ روزنامه ایزوستیا ارگان دولت شوروی در مقاله شدیدالحنی کشورهایی را که به مصر حمله برده بودند تهدید کرد که ارتش سرخ ساکت نخواهد نشست و مداخله خواهد کرد. متعاقب آن گزارش رسید که شوروی دست به مسلح کردن سوریه زده و در صدد مداخله به حمایت مصر است که دولت امریکا از بیم مداخله شوروی به میانجی گیری دست زد و آتش بس برقرار شد و نیروهای انگلستان و فرانسه و سپس اسراییل تخلیه خاک مصر را آغاز کردند و واحدهای حافظ صلح سازمان ملل در خطوط مرزی مصر و اسراییل مستقر شدند.

این جنگ به بسط نفود شوروی در ان منطقه مخصوصا مصر و سوریه کمک بسیار کرد.

قطع سریع جنگ به این دلایل بود : وجود دو ابر قدرت در جهان که یکدیگر را خنثی و رویدادها را کنترل می کردند، وجود یک دبیر کل بی طرف و از یک کشور همیشه مستقل و پیشرفته که تحت تاثیر قرار نمی گرفت. این دو و ضعیت، دیگر وجود ندارد و....

باید دانست که داگ هامر شولد جان خود را برسر بی طرفی، نترس و دلسوز بودنش گذاشت.