یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

موفقیتهای امام خمینی ره


موفقیتهای امام خمینی ره

امام خمینی ره را می بایست یكی از مردان تاریخ ساز و هدیه خداوندی در عصر جاهلیت مدرن, برای مردمان و جانهای بستوه آمده مظلومان و مستضعفان جهان نامید و از این روی موفقیتهای ایشان علاوه بر ملت ایران, متعلق به همه مسلمین و ملتهای آزاده است

امام خمینی (ره) را می بایست یكی از مردان تاریخ ساز و هدیه خداوندی در عصر جاهلیت مدرن، برای مردمان و جانهای بستوه آمده مظلومان و مستضعفان جهان نامید و از این روی موفقیتهای ایشان علاوه بر ملت ایران، متعلق به همه مسلمین و ملتهای آزاده است؛ اگر چه سهم اصلی و اساسی را در برپایی این انقلاب و عمود خیمه نظام اسلامی از آن ملت مسلمان ایران است. برای شناخت موفقیتهای حضرت امام خمینی (ره) می بایست همه عوامل مؤثر در تكوین شخصیتی ایشان از قبیل عوامل وراثتی، اقلیمی و شرایط سیاسی - اجتماعی و نیز تواناییهای فردی ایشان در كنار عبودیت و طهارت وجود آن حضرت را مورد مداقه و ملاحظه قرارداد. به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی.

«ویژگیهای بشری او، كمتر در افراد عادی پیدا می شود. اگر یكی از آن خصوصیات در فردی مشاهده شود، او انسان بزرگی به شمار می رود؛ چه رسد به آن كه همه ویژگیهای ممتاز را یكجا در خود جمع كرده باشد». مهمترین چیزی كه با انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) محقق شد، احیای دوباره اسلام و خارج ساختن آن از حاشیه و قراردادن آن در متن اصلی زندگی مردم بود.

از عوامل مؤثر در موفقیت امام خمینی این بود كه ایشان برای اداره جامعه اسلامی، تز اجرایی داشتند؛ و توانستند از همان ابتدا، مردم را بر علیه رژیم شاه بسیج نمایند و حركت موفقی را سامان دهند.

این كه امام عزیز توانستند كالبد تازه ای به حوزه ها بدهند و حوزه علمیه قوی و نیرومندی را در كنار تقویت بعد نیروی انسانی حوزه ها، خصوصاً پس از جو خفقانی كه رضاخان برای حوزه ها بوجود آورده بود، از موفقیتهای آن حضرت بشمار می آید كه ایشان در این راه زحمت فراوانی را متحمل شدند.

مشكلترین بخش از رهبری حضرت امام دوره پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود؛ شرارتهای داخلی و خارجی كه كشور را با خطرات فراوانی از قبیل خطر تجزیه و جنگ داخلی مواجه ساخته بود كه میتوانست به قیمت نابودی كشور و انقلاب تمام شود، اما ایشان توانستند با رهبری پیامبرگونه، كشور را از این بحرانها نجات دهند.

در اوج جنگ تحمیلی در كنار تأكید بر امدادهای غیبی كه درجریان فتح خرمشهر فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد كرد»، در همان دوران بر اصل برگزاری انتخابات، بعنوان یكی از سمبلهای مردم سالاری دینی تأكید بلیغ نمی نمودند. زیرا ایشان به مردم باور و اعتقاد داشتند.

از موفقیتهای بسیار مهم دیگر امام (ره) این بود كه اجازه ندادند تا در دوران انقلاب و حاكمیت اسلام، قطعه ای از سرزمین اسلامی در اختیار دشمنان قرار گیرد.

بلكه توانستند با رهبری و فرماندهی هشت سال دفاع مقدس، این مرز و بوم را از خطر تجزیه و اشغال نجات دهند.

رفع موانع بر سر راه آینده انقلاب اسلامی، از دیگر موفقیتهای امام بود: ایشان مسایلی از قبیل موسیقی كه نسبت به آن در جامعه ابهام وجود داشت، با فتاوای روشنگر خود تبیین نمودند.

مسئله دیگر، پذیرش قطعنامه ۵۹۸ می باشد كه آن را می بایست از الطاف خفیه الهیه بشمار آورد كه خداوند بر قلب مقدس امام امت الهام فرمود كه گذشت زمان، دوراندیشی و نگاه نافذ و بصیر آن حضرت را برای همگان آشكار ساخت.

ایشان با دستور بازنگری در قانون اساسی توانستند برخی معضلات موجود در كشور را رفع نمایند. مسائلی از قبیل اختلاف میان رئیس جمهور و نخست وزیر، حذف قید «مرجعیت» از شرط انتخاب رهبر و نیز مجمع تشخیص مصلحت نظام كه در قانون اساسی وجود نداشت و ایشان فرمان تشكیل آن را صادر نمودند. كه جملگی اینها راه را برای آینده نظام اسلامی هموار و آسان نمود.

از مسایل مهم دیگر، مبارزه ایشان با سلطه استكبار و اجانب بود.

همه می دانیم كه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نفت، معادن، ارتش، امنیت، برنامه ریزی، سیاست خارجی و خلاصه هر آنچه كه مایحتاج این مرز و بوم بود می بایست به امضای آمریكائیها می رسید؛ امام توانستند استبداد و استعمار را مورد هجمه خویش قرار دهند. ایشان با اطلاع از انحرافی كه درجریان مشروطه و نهضت ملی شدن نفت بوجود آمد، بگونه ای كه از اهداف آغازین آن منحرف شد، توانستند نهضت اسلامی را با یك برنامه اساسی و ریشه ای هدایت نموده و كشتی متلاطم انقلاب را از بین طوفان حوادث به ساحل امن مقصود برسانند.

امام، پابرهنگان را مهمترین عنصر در پیروزیهای این ملت می دانستند و بر همین اصل، بر عدالت اجتماعی و كمك به طبقات مستضعف و محروم كه امام آنها را صاحب انقلاب و صاحب كشور می دانستند، همواره تأكید می فرمودند.

و لذا از همان اول انقلاب، دستور تأسیس جهاد سازندگی، كمیته امداد، بنیاد مستضعفان، بنیاد پانزده خرداد و بیناد مسكن را صادر فرمودند و دستورات مؤكد به دولتهای وقت دادند. از عناصر دیگر در موفقیت امام، دشمن شناسی، فریب نخوردن از دشمن و ارائه مكتب سیاسی است كه توانستند آن را به طور مجسم و به صورت یك نظام، در مقابل چشم مردم جهان قرار دهد. ایشان بارها می فرمود كه ما كار را برای رسیدن به «نتیجه» نمی كنیم؛ بلكه مأمور به انجام «تكلیف» هستیم.

نكته ای كه حضرت آیت الله خامنه ای درباره آن می فرمایند: «اگر فرض كنیم بعد از برگشتن امام (ره) از پاریس، آنچه كه تاكنون پیش آمد، اتفاق نمی افتاد، بلكه برعكس. مردم را می كشتند، اطرافیان امام را اعدام می كردند و خود امام را نیز مثل گذشته تبعید می كردند، در آن صورت باز هم امام (ره) احساس شكست نمی كرد و اعتقاد داشت كه پیروز شده است. آن كس كه برای انجام تكلیف كار می كند.

پیروزیش به این نیست كه به مقصود خود دست پیدا كند؛ بلكه زمانی احساس پیروزی می كند كه موفق شود به تكلیفش عمل كند.»جان كلام این است كه امام توانستند بنیان مرصوصی را بنا نهند تا قرآن حاكم باشد و احكام الهی به اجرا درآید. سلام علیه یوم ولد و یوم مات و یوم یبعث حیاً.

عبدالرزاق اهوازی



همچنین مشاهده کنید