چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
تبلت خوبه یـا لپ تاپ
![تبلت خوبه یـا لپ تاپ](/web/imgs/16/162/0ndvk1.jpeg)
تبلتها در حال تسخیر دنیا هستند؛ آنها وزن کمتری دارند، باتریشان شارژدهی طولانیتری دارد، سریعتر کار میکنند و هزینه تهیه آنها در حد و اندازه لپتاپهای معمولی است.
اما آیا تمامی این مزایا بدان معنی است که دنیای لپتاپها در حال پایان است و در آستانه ظهور دنیای جدیدی هستیم؟ تبلت و لپتاپ هر کدام مزایا و معایبی دارند که شاید تصمیم در مورد انتخاب هر کدام از آنها کمی دشوار باشد. نتبوکها و تبلتها در کل شباهتهایی با هم دارند و در عین حال چندین تفاوت در آنها باعث میشود افراد بین انتخاب یکی از این دو تردید داشته باشند. البته باید درنظر داشته باشید که مقایسه تبلت و نت بوک به هیچوجه منطقی نیست.
تبلت را میتوان نسل جدید و توسعه یافته گوشیهای هوشمند دانست که به شما امکان انجام بسیاری از کارها را خواهد داد، برخی از این کارها عبارتند از:
چک کردن ایمیل: دسترسی به صندوق پست الکترونیکی و بررسی ایمیلها و ارسال ایمیل
وبگردی: امکان گشت وگذار در اینترنت و مشاهده صفحات وب مانند یک لپتاپ
مشاهده تصاویر و ویدئو: با اینکه ممکن است برخی از تبلتها دوربین برای گرفتن عکس نداشته باشند ولی میتوانید با آنها آلبوم تصاویر خود را مشاهده کنید و یا برای دیدن فیلم از آنها استفاده کنید.
گوش دادن فایل صوتی و تماشای فیلم: تبلتها برای کارکردن با انواع رسانهها طراحی شدهاند و به شما اجازه میدهند از سایتهای مربوطه موسیقی و یا فیلم تماشا کنید.
مشاهده و ویرایش پروندهها: بیشتر تبلتها این امکان را برای شما فراهم میکنند که پروندههای متنی خود را مشاهده و ویرایش کنید. این پروندهها شامل ورد، اکسل، پاورپوینت و از این قبیل برنامههاست.
کتابخوانی: یکی از بهترین ویژگیهای تبلتها، فراهمکردن امکان کتابخوانی است. شما میتوانید به سادگی کتابهای الکترونیک متعددی را مطالعه کنید.
بازیکردن: تبلتها برای بازیکردن بسیار خوب هستند و بازیهای فراوانی برای این وسیله طراحی شده است.
برخی از مهمترین کاستیهای تبلتها هم عبارتند از:
۱- عدمتوانایی در اجرای نرمافزارهای کامپیوتر
۲- نبود حافظه کافی
۳- نداشتن ماوس
۴- محدودیت در اتصال سایر وسایل و افزایش حافظه
۵- محدودیت گزینههای چاپ و اسکن
اگر شما عمدتا از کامپیوتر برای وبگردی، گردش در شبکههای اجتماعی و ارسال مطلب در آنها و چک کردن ایمیلهایتان استفاده میکنید، تبلتها نیاز شما را کاملا برآورده خواهند کرد. مزیت آنها سرعت بالا، اندازه کم و سبک بودن است و روزبهروز هم بیشتر بر امکانات آنها افزوده میشود و به کامپیوترها شبیهتر میشوند. اما اگر به هر دلیلی، فقط میتوانید یک دستگاه قابل حمل با صفحه بزرگ بخرید، انتخاب آسان است: لپ تاپ بخرید. یکی از مزایای استفاده از یک لپتاپ، بهرهگیری از سختافزارهایی است که در آن گنجانده شدهاند که ازجمله آنها میتوان به صفحه کلید کامل و صفحه نمایش بزرگ و با وضوح بالا اشاره کرد. صفحه کلید فیزیکی کامل به افرادی که علاقهای به تایپ کردن روی صفحه نمایش ندارند بسیار کمک میکند و همچنین سرعت عملکرد آنها را افزایش میدهد.
صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت به آنها کمک میکند تا با دید بازتری به کارهایشان بپردازند، کتاب بخوانند، بازی کنند، ویدئو تماشا کنند یا اینکه صفحات وب را مرور کنند. لپتاپها دارای صفحه نمایشهایی با اندازههایی متفاوت هستند که شما میتوانید با توجه به نیازتان آنها را انتخاب کنید. معمولا صفحه نمایش آنها به دور از هرگونه صدمات و آسیبهای جانبی هستند و ممکن است بعضی از آنها از قابلیت لمس هم پشتیبانی کنند.
فضای ذخیرهسازی (هارد دیسک) در لپتاپها بسیار زیاد است و برای یک استفاده معمولی کاملا مناسب است. بهطور متوسط بهرهگیری از یک حافظه ۵۰۰ گیگابایتی به بالا در این محصولات این امکان را برای شما فراهم میکند تا با خیال راحت هر آنچه را که مایلید در آن به راحتی ذخیره کنید و هر زمان که خواستید با سرعت بالا به آن دسترسی داشته باشید.
یکی دیگر از ویژگیهای لپتاپها بهرهگیری از تجهیزات و سختافزارهای قدرتمند(با توجه به مدل آنها متفاوت است) است که انجام کارهای مختلف ازجمله بازیکردن، کارهای گرافیکی و کارکردن با انواع نرمافزارها را برای شما به آسانی فراهم میکند.
لپتاپها تقریبا تمام پورتها و درگاههای مورد نیاز را روی خود دارند و بیشتر اوقات نیازی به خرید محصولات جانبی نخواهید داشت.
کی چی بخرد که بهتر باشد؟
اگر به مقایسه کوتاه این صفحه دقت کرده باشید متوجه خواهید شد که تبلت و لپتاپ هر کدام دارای نقاط ضعفی هستند که در کنار هم یکدیگر را خواهند پوشاند. بهطور قطعی نمیتوان گفت کدامیک بهتر یا ضعیفتر است.
اینکه شما تبلت را انتخاب کنید یا لپتاپ را، فقط به نیاز شما و کاربردی بودن این وسایل برای شما بستگی دارد. پس برای انتخاب هرکدام از آنها اول از همه باید مشخص کنید که برای چه کاری آن را لازم دارید!
اگر از آن دسته از کاربرانی هستید که فعالیتهای تخصصی مانند طراحی و کار با نرمافزارهای مختلف را در برنامه روزانه خود دارید، تردیدی وجود ندارد که استفاده از تبلت نمیتواند در این زمینه برای شما مفید باشد و هیچ تبلتی نمیتواند جای لپتاپ حرفهایتان را بگیرد. زیرا نهتنها سرعت پردازندههای آن جوابگوی نیازهای شما نخواهد بود بلکه ممکن است برخی از نرمافزارهای تخصصی شما نیز روی آن نصب نشود. بنابراین پیشنهاد میشود با توجه به شرایط کاری و نیازهای خود محصولی را انتخاب کنید که برای شما کارایی بیشتری داشته باشد. هرچند که درصورت مناسب بودن شرایط اقتصادی، داشتن هر دو محصول مزایا و امکانات خود را به همراه دارد.
اگر بخواهیم در کلام آخر مزایا و معایب تبلتها را به اختصار بیان کنیم اینگونه خواهد بود که سبکبودن، طول عمر بالای باتری و قابلیت جابهجایی ازجمله مهمترین مزیتهای یک تبلت است که البته همین مزیتها سبب میشود که مواردی همچون قدرت پایینتر پردازشگر و حافظه در مقایسه با لپتاپ، محدودبودن اتصالات ورودی و خروجی و همچنین ضعف در پشتیبانی از نرمافزارهای مختلف را بهدنبال داشته باشد و در رابطه با لپتاپها این نکته را بهخاطر داشته باشیدکه این محصول از لحاظ سختافزاری و قدرت پردازش، چند سر و گردن از تبلت قدرتمندتر است و همانطور که گفته شد تبلتها بیشتر بهعنوان وسیلهای تفریحی و تا حدودی کاربردی با قابلیت حملونقل آسان شناخته میشوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست