دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

چند نکته مهم برای تغذیه روزه داران در فصل گرما


چند نکته مهم برای تغذیه روزه داران در فصل گرما

ماه مبارک رمضان و روزه داری در این ماه علاوه بر عجر معنوی، منافع جسمانی و روانی بسیار زیادی نیز برای ما دارد که این منافع بر هیچ کس پوشیده نیست.
ولی در عین حال روزه داری در فصل …

ماه مبارک رمضان و روزه داری در این ماه علاوه بر عجر معنوی، منافع جسمانی و روانی بسیار زیادی نیز برای ما دارد که این منافع بر هیچ کس پوشیده نیست.

ولی در عین حال روزه داری در فصل گرما و برای مدت طولانی (تقریبا ۱۷ ساعت) دارای حساسیت های خاص خود است. که با یک برنامه ریزی تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای این ماه آسمانی بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف ، بی حوصلگی ، کم توانی و... دچار نشویم.

برخورداری از سلامت و قدرت جسمانی در این ماه امری بسیار حیاتی و مهم قلمداد می شود چراکه یک انسان بی حال و کم توان به درستی نمی تواند از برکات معنوی این ماه بهرمند شود.

در این مقاله ازمجله اینترنتی راهکار چند نکته ساده و در عین حال کاربردی برای تغذیه بهتر و سالم تر در وقت سحر و افطار را برای شما عزیزان روزه دار گرداوری کرده ایم.

۱) برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید.

۲) در امر تغذیه همواره مصرف متعادل و البته متنوع مواد غذایی توصیه می شود. برای سالم ماندن یکی از مهمترین نکات مصرف از گروههای اصلی غذایی می باشد.البته همراه با مصرف مواد غذایی حتما از نوشیدنی های بدون گاز مانند آب ، انواع آبمیوه و... استفاده نماید.

۳) بهتر است در هنگام سحر از غذا های آب پز استفاده نمایید.

۴) مصرف نمک را در این ماه به صورت چشمگیر کاهش دهید. زیرا باعث تشنگی و کم حوصلگی شما می شود.

۵) خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود. بهتر است از مواد قندی در هنگام افطار استفاده شود (البته با حفظ تعادل)

۶) در هنگام مسواک زدن بعد از خوردن سحری از خمیر داندان کمتری استفاده کنید چراکه باعث کاهش تشنگی و خشکی دهان می شود.

۷) استفاده از میوه هایی آب دار مانند پرتغال و سیب را در ضیافت سحر فراموش نفرمایید.

۸) بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید.

۹) خوردن ۸ تا ۱۲ لیوان آب از هنگام افطار تا سحر توصیه می شود. و باعث رفع تشنگی در طول روز می گردد.

۱۰) بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید. زیرا این عمل سوزش معده و ترش کردن را به همراه خواهد آورد.

۱۱) بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از زیاده روی در خوردن غذا بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید.

۱۲) سعی کنید ابتدا با یک وعده غذایی سبک و کم حجم افطار کنید و وعده های غذایی مانند پلو و خورشت را حداقل ۲ ساعت بعد از افطار میل کنید زیرا این عمل باعث هضم راحت تر غذا خواهد شد.

۱۳) برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.

۱۴) بعد از افطار حتما کمی حرکات نرمشی سبک انجام دهید بهترین ورزشی که می توان از آن نام برد پیاده روی است زیرا باعث هضم بهتر غذا و جلوگیری از یبوست می شود.

۱۵) فراموش نکنید که وعده سحری تحت هیچ عنوان قابل حذف نیست.

۱۶) نان و پنیر کم نمک به همراه سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.

۱۷) برای اینکه در طول روز کمتر تشنگی را احساس کنید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید.

۱۸) می توان از خرما ، عصاره میوه جات طبیعی، سوپ سبزی با کمی رشته فرنگی و بیسکویت کراکر گندمی در تمامی وعده های افطار بهره برد.

در پایان ذکر یک حدث زیبا از امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مورد یکی از اثرات روزه داری خالی از لطف نخواهد بود..