چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
واقعیت هایی درباره عکاسی دیجیتال
● یک عکس دیجیتال کیفیت پایینتری نسبت به فیلم دارد
بسیاری از اولین مدلهای دوربین دیجیتال، حتی مدلهای حرفهای و گرانقیمت آن، تصاویری تولید میکردند که دقت و رنگ مطلوب را نداشتند. امروزه مدلهای جدیدتر و بهتری عرضه شده که در تمام طیف قیمتها، کیفیت عکس آنها دستکم با مشابه آنالوگ خود برابری میکند. تواناییهای بهترین دوربینهای دیجیتال جدید حتی از قابلیتهای دوربینهای فیلم عکاسی هم فراتر میرود. تنوع رنگها، شفافیت و دقت تصویر در این عکسها، حتی در اندازههای بزرگ چاپ عالی است. فیلمهای عکاسی، هنوز خوباند و حتی کیفیت آنها رو به بهبود است اما عکسهای دیجیتال پا به پای آنها رقابت میکنند.
● دوربینهای دیجیتال بزرگ و سنگین هستند
در ابتدای ظهور دوربینهای دیجیتال، به این دلیل که عناصر بسیاری در ساختمان آن به کار میرفت، گنجاندن آنها در فضای کوچک غیرممکن به نظر میرسید. همچنین طراحان صنعتی که شکل بدنه این دوربینها را طراحی میکردند، به دنبال طرحها و شکلهای تازهای بودند. چنانکه مجموعه این عوامل به ظاهری غیرمتعارف؛ بزرگتر از اندازه مرسوم دوربینهای عکاسی و با وزنی بیشتر میانجامید. اما رفته رفته با گسترش بازار این محصولات و سودآوری تولید آنها، فناوری پیشرفتهتری در آنها به کار گرفته شد. حاصل آنکه اندازه آنها تا حد دوربینهای مرسوم کاهش یافت و این در حالی بود که قطعات سبکتر و کوچکتری در ساختمان آنها به کار رفته بود؛ قطعاتی که به هیچ وجه سبب کاهش کیفیت و قابلیتهای آنها نمیشد. دوربینهای امروزی در واقع چنین عیبی ندارند.
● دوربینهای دیجیتال کند عکس میگیرند
بهترین نوع دوربینهای دیجیتال، در هر سطح و مدلی، سرعت واکنشی برابر با دوربینهای سنتی دارد. بنابراین کسی که به یک مدل سریع نیاز دارد میتواند دوربین مورد علاقه خود را در بازار پیدا کند. اما متاسفانه تعداد زیادی از انواع دوربینهایی که در بازار وجود دارند، طوری طراحی نشدهاند که بلافاصله پس از فشردن shutterعکس بگیرند. بنابراین در مجموع نمیتوان با قاطعیت گفت که همه دوربینهای دیجیتال دارای این عیب و یا مبرا از آن هستند. اما این مسئله تا حدودی واقعیت دارد.
● عکاسی دیجیتال پرهزینه است
در سال ۱۹۹۴ اولین دوربین حرفهای دیجیتال به قیمت ۱۸ هزار دلار فروخته شد. اما امروزه نمونه مشابه آن را، حتی با کیفیتی بهتر، میتوان با مبلغی حدود ۲۰۰۰ دلار تهیه کرد. در تمام سالهای پس از آن تاریخ، قیمت دوربینهای دیجیتال در حال کاهش بوده است و این روند همچنان ادامه دارد. این در حالی است که بر کیفیت و دقت آنها بیش از پیش افزوده میشود. با این حال قیمت یک دوربین دیجیتال هنوز هم از مدل مشابه آنالوگ آن گرانتر است. خصوصا تجهیزات جانبی آن مانند چاپگر و external memory card reader نیز قیمت قابل توجهی دارند که به قیمت پایهای دوربین اضافه میشود. با تمام اینها، هزینه اصلی عکاسی دیجیتالی یک بار پرداخت میشود و پس از آن، مقرون به صرفه بودن استفاده از فناوری جدید، بستگی به روش کار شما دارد. اگر عکاسی حرفهای کار متداول و روزمره شما باشد و دوربین دیجیتال گرانقیمتی خریده باشید، هنوز این روش در مقایسه با روش قدیمی مقرون به صرفه است اما اگر این کار را به صورت تفریحی و هر از گاهی انجام میدهید، شاید چنین نباشد. در عین حال صرفهجویی در مدت زمان کل فرآیند عکاسی تا ظهور آن را نیز نباید نادیده گرفت؛ عاملی که میتواند در کارهای جدی و حرفهای ارزش اقتصادی زیادی داشته باشد.
● انتقال عکسها به کامپیوتر با کندی صورت میگیرد
ممکن است این فرآیند به کندی صورت بگیرد و ملالآور باشد. اما میتوان با انتخاب روشهای بسیاری این رویه را اصلاح کرد. از آن جمله است: استفاده از یک external memory card reader که به پورت USB کامپیوتر وصل میشود و سرعت انتقال را به چندین برابر سرعت انتقال توسط پورت سریال در مدلهای قدیمی افزایش میدهد. دوربینها یا حافظههایی که میتوانند از پورت ۱۳۹۴ استفاده کنند، عمل انتقال را حتی چندین برابر پورت USB سریعتر انجام میدهند. یک حافظه سریع میتواند سه یا چهار عکس از نوع JPG با کیفیت بالا را، در عرض یک ثانیه انتقال دهد. نرمافزار خوب و بهدرد بخوری برای مرور عکسها و ویرایش آنها وجود ندارد
این شایعه به گوش سازندگان بزرگ نرمافزار رسیده است و باعث شده علاوه بر طیف گستردهای از نرمافزارهای گرافیکی که تا به حال وجود داشت، گروه تازهای از محصولات از نوع بسیار ارزانقیمت زیر ۵۰ دلار گرفته تا نسخههای حرفهای بسیار کارآمد و قوی به بازار عرضه شود که یا برای عکسهای دیجیتال بهینه شدهاند یا به دلیل قابلیتهای تازهای که دارند برای این منظور مناسب هستند. همچنین برای مرور عکسها، نرمافزارهای گوناگونی مانند ACDSee (که در همین ویژهنامه معرفی شده است) وجود دارند. علاوه بر اینها، سیستمعاملهای جدیدی مثل ویندوز XP دارای قابلیتهای جدیدی برای مرور و مشاهده عکسها هستند.
● گرفتن یک خروجی چاپی از روی عکسهای دیجیتال دشوار است
امروزه با وجود انواع ابزارهای گرافیکی مناسب و پرینترهای مختلفی که در مدلهای ارزان و با کیفیت نسبی و حتی مدلهای گران مخصوص چاپ عکس به بازار عرضه شدهاند، این مورد حقیقتا به یک افسانه میماند!
● نتیجه عکسهای دیجیتال خوب از کار در نمیآید
بیشتر افسانهها و شایعاتی که حول دوربینهای دیجیتال دور میزنند، به اولین نمونهها و مدلهای این محصولات مربوط میشوند. چاپ دیجیتال نسبت به چند سال قبل پیشرفت حیرتانگیزی داشته است. (برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، به بخش چاپگرهای ویژهنامه مراجعه کنید). تلاش مشترک سازندگان دوربین و چاپگر، آنها را به محصولات جدیدی رسانده که کیفیت تصویری بسیار خوبی را ارائه میکنند. در واقع نتیجه کار بعضی از مدلهای جدید، آنچنان کیفیتی دارند که نمیتوان آنها را از نتیجه چاپ فیلمهای عکاسی مرسوم تمییز داد.
● ذخیرهسازی و سازماندهی عکسها زمانبر و پرهزینه است
در دنیای کامپیوتر طبق یک روال طبیعی، قیمت سختافزار و نرمافزار، هر دو، بهطور مرتب کاهش مییابد. بنابراین امروزه داشتن هارددیسکهایی با ظرفیت بالا، هزینه چندانی را در برندارد. حسن کامپیوتر این است که وسیلهای چند منظوره است. اگر تا به حال یک کامپیوتر خوب و کارآمد و با ظرفیت ذخیرهسازی بالا (مثلا ۲۰ یا ۴۰ گیگابایت) داشتهاید نیاز به هزینه کردن بیشتر ندارید. در کنار این واقعیت، از سادگی و سهولت کار با نرمافزارهای جدید مرتبط با سازماندهی عکسها و تصاویر گرافیکی نباید غافل شد. همه اینها، کار با عکسهای دیجیتال را آسانتر میکنند.
● عکاسی دیجیتال خیلی لذتبخش است
این یکی درست است! جدی بگیرید! شک نکنید!
رابرت کالبرایت
ترجمه: فروغ رستمی شکوه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست