چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

دلایل عدم رغبت افراد به استفاده از ویندوز ۸


دلایل عدم رغبت افراد به استفاده از ویندوز ۸

با توجه به آماده شدن نسخه های بعدی ویندوز برای عرضه و با اینکه یکسال از عرضه ی کامل ویندوز ۸ می گذرد اما چرا هنوز عده ی زیادی از این سیستم عامل انتقاد می کنند

برخی مخالف این حرف بیل گیتس که می گفت همیشه جدیدتر ها بهترند، هستند . همانطور که با گذشت زمان این موضوع ثابت شده است ، بعد از انتشار ویندوز ME ، همه ترجیح می دادند تا از همان ویندوز ۹۸ قدیمی خود استفاده کنند تا اینکه به ویندوز ME ارتقا یابند . اکثرا از صفحه ی آبی آن شکایت داشتند . همچنین در هنگام عرضه ی ویندوز ویستا به دلیل سرعت پایین آن در تبادل داده ها اکثرا ترجیح می دادند تا از همان ویندوز XP قدیمی خودشان استفاده کنند . حال به نظر خیلی از افراد ویندوز ۸ هم مثل همان ویندوز ویستا و ویندوز ME نتوانسته تا جایی در بین کاربران باز کند .

هرچند که این سیستم عامل از سرعت پردازش خوبی برخوردار است اما به راحتی می توان گفت که مشکل این سیستم عامل در ظاهر آن است نه در نحوه ی عملکرد آن ، حتی این سیستم عامل از نظر امنیتی هم بسیار خوب و پیشرفته است .

مشکلاتی که در این سیستم عامل وجود دارند مشکلاتی مثل بوت شدن به Metro به جای بوت مستقیم به دسکتاپ یا یک جایگزین برای منوی Start هستند که بیشتر از این بابت کاربران را ناراضی کرده است. اما نظر اغلب کاربران این است که می خواهند که به جای اینکه وقت شان در این رابط گرافیکی جدید گرفته شود ، مستقیما به دسکتاپ بروند . شاید این موضوع در مواقعی که افراد برای انجام یک کار ضروری عجله هم دارند بیشتر خودش را نشان دهد .

مشکل دیگر این نسخه از ویندوز عدم وجود امکان Search واحد در آن است . برای جستجو فایل ها و برنامه ها در ویندوز ۷ به راحتی با تایپ نام مورد نظر در قسمت جستجوی ویندوز می شد آن را پیدا کرد و به راحتی آن را باز کرد و هر کاری را قصدش را داشتید می توانستید در آن انجام دهید . اما متاسفانه چنین امکانی برای این نسخه ی جدید وجود ندارد . شما فقط می توانید در برنامه های نصب شده به دنبال فایل مورد نظرتان بگردید و بعد اگر خواستید تا آن برنامه را باز کنید و در آن تغییراتی را ایجاد کنید فقط می توانید از قسمت تنظیمات این کار را انجام دهید . که در برخی برنامه ها تنظیمات در زیر قسمت برنامه است و در بعضی در قسمت تنظیمات ویندوز است و برای برخی هم در هر دو جا است . خب این عدم یک پارچه بودن جستجو باعث می شود تا افرادی که برای کار در این ویندوز مقاله می نویسند مجبور باشند تا یکی یکی همه را به طور جداگانه توضیح دهند .

یکی دیگر از دلایلی که از اهمیت خاصی هم برخوردار است ایجاد یک Microsoft Store بود . کاربران زیادی بعد از شنیدن این خبر از سمت شرکت مایکروسافت بسیار خوشحال شدند اما بعد از اینکه برای خرید برنامه ها به آن مراجعه کردند متوجه شدند فقط لینک دانلود بعضی از برنامه های آنجا موجود است و خبری از برنامه های دسکتاپ نیست حتی امکان آپدیت و راهنمای نصب و همگام سازی بین دستگاه ها هم قرار داده نشده است . همین امکان جدیدی که می توانست کمک خوبی به کاربران بکند نتوانست جایی در بین آنها باز کند .

از دید کاربران یک مشکل دیگر هم در این سیستم عامل وجود داشت و آن مواجه شدن کاربران با یک لاک اسکرین بعد از هر بار لاگین به ویندوز بود . غیر فعال کردن این مورد هم مستلزم داشتن اجازه ی رجیستری بود . هربار که اشاره گر موس به گوشه ی صفحه ی نمایش برود علائم و نشانه هایی نشان داده می شد که تقریبا شما را از انجام کاری که میخواهید انجام دهید منحرف می کند . تغییرات دیگری هم نسبت به ویندوزهای قبلی در آن وجود دارند که از نظر برخی کاربران خوشایند نیست مثل انتخاب یک شبکه ی Wi-Fi از بین شبکه های موجود که ظاهر و کاربرد آن کمی متفاوت شده است مثلا اگر یک شبکه را انتخاب کنید بعد بخواهید آن را تغییر دهید بلافاصله نمی توانید این کار را انجام دهید . همچنین با کلیک بر روی آیکون صدا یا باتری یک پاپ آپ باز می شود .مورد دیکری هم وجود دارد که نباید آن را فراموش کنید آن هم این است که محل پیش فرض قرار گرفتن فایل هایتان را هم باید در این ویندوز تغییر دهید در غیر این صورت بعد از هربار باز کردن عکس ها یا فایل های ویدئویی یا PDF شما به صفحه ی اول رابط کاربری ویندوز باز خواهید گشت .

بعضی افراد معتقدند سیاست جدید مایکروسافت مبنی بر حذف تدریجی دسکتاپ از محیط ویندوز کار بسیار خوبی است و باید کم کم به جای دسکتاپ افراد مستقیما به رابط کاربری Modern جدید ویندوز بروند .

اما ما معتقدیم این ایده برای کسانی که فقط از سیستم برای انجام کارهای ساده ای مثل چک کردن حسابهای کاربری آنها یا وب گردی استفاده می کنند مناسب است اما برای کسانی که استفاده های تخصصی تری از کامپیوتر می کنند اصلا مناسب نیست . برخی از دلایلی ذکر شده در مورد این که چراکاربران از این رابط کاربری جدید راضی نیستند را با هم بررسی می کنیم . یکی از آنها این است که استفاده ی همزمان از دو اپلیکیشن در کنار هم در ویندوز ۸ امکان پذیر نیست . مثلا زمانی که افراد یک سایت را باز کرده اند و همان زمان در حال نوشتن یک متن در فایل ورد هستند در ویندوز ۷ می توانند از نصف صفحه برای باز کردن آن سایت استفاده کنند و از نصف دیگر صفحه برای نوشتن در ورد . بدین صورت می توانستند به راحتی از روی صفحه ی سایت برای خودشان یادداشت برداری کنند . در این حالت رنگ نوار عنوان برنامه ای که روی آن کلیک کرده بودیم همان رنگ اصلی تم و آن اپلیکیشن دیگر به رنگ کم رنگ تری در می آمد . از نظر کاربران این بهترین ویژگی ویندوز ۷ و ویندوز های ما قبل آن است که در ویندوز ۸ حذف شده است .

یکی دیگر از مشکلاتی که کاربران از آن شکایت می کنند عدم ساپورت این ویندوزاز رزولوشن های بالا است . به گفته ی یکی از کاربران که یک مانیتور ۱۷ اینچ با رزولوشن ۱۹۲۰*۱۰۸۰ پیکسل داشته ، اپلیکیشن های Modern ویندوز ۸ از کیفیت بالای این رزولوشن استفاده نمی کنند . به گفته ی وی نظراو نسبت به ویندوز ۸ این است که این ویندوز فقط برای لپ تاپ های ۱۳۶۶*۷۶۸ پیکسلی با اندازه ی ۱۳ اینچ آن هم از نوع صفحه نمایش های لمسی طراحی شده است و به درد رزولوشن های بالاتر نمی خورد .

نکته ی دیگری که نظر اکثر کاربران را در این مورد به خود جلب کرده است اکو سیستم یا همان محیط ویندوز ۸ است . اکثر افراد این رابط کاربری را دوست ندارند و معتقدند که هنگامی که کاربر در محیط آن قرار می گیرد فقط حق استفاده از برنامه هایی از قبیل Bing ، SkyDrive و Xbox Live را دارد و فقط می توانند به صورت آنلاین از Xbox Music آهنگ بخرند یا اینکه در Windows Store بازی های موبایل را انجام دهند . حتی اگر بخواهند از یک تقویم آنلاین استفاده کنند بهتر است که از تقویم مایکروسافت استفاده کنند چون ویندوز ۸ نمی تواند با تقویم گوگل همگام سازی کند . در این ویندوز Video App بیشتر بر روی فروختن ویدئو ها به کاربران تمرکز کرده تا اینکه به آنها اجازه دهد ویدئوهای خودشان را ببینند. اما به نظر شما آیا کاربران از این شرایط راضی هستند ؟ به نظر برخی افراد اکثرا همه تمایل دارند از هر سرویس و اپلیکیشنی که دوست داشتند استفاده کنند . مثلا بتوانند از Google ، Steam ، Rdio‌و یا Netflix استفاده کنند و مجبور نباشند فقط از برنامه های سازگار با رابط کاربری ویندوز ۸ استفاده کنند . خیلی از سرویس های محبوب مثل iTunes اپلیکیشن های سازگار با ویندوز ۸ را ندارند .

از نظر آنها این یک پلت فرم محدود و بسته است و دست افراد را در استفاده از برنامه ها و سرویس های مختلف بسته است .

با این حال و حتی اگر رابط کاربری Modern ویندوز ۸ را هم نا دیده بگیریم ، باز هم به نظر کاربران Windows Store یک مکان ناراحت کننده به حساب می آید ! در این Store هرچند تعداد اپلیکیشن ها افزایش یافته است اما از کیفیت خبری نیست و به نظر آنها کیفیت به مراتب مهمتر از کمیت است .

حال به ویندوز ۷ بر می گردیم . بعد از تلاش برای دوست داشتن ویندوز ۸ و دسکتاپ آن ، رفتن به ویندوز ۷ همان حس خوب همیشگی را به کاربران می دهد . دیگر نیازی به غیر فعال کردن برخی از ویژگی های نا مطلوب سیستم و یا فعال کردن برخی ویژگی های آن وجود ندارد و همه چیز در شرایط ایده آل به طور پیش فرض قرار گرفته است .

شاید ماندن در همین نسخه از ویندوز کمی حس عقب افتادن از تکنولوژی را به کاربر بدهد اما در عوض کلی مزایای دیگر دارد . به نظر کاربران اینکه می توان با یک پردازنده ی Core i۷ از سرعت بوت بالاتری برخوردار شد یا اینکه در هنگامی که به سیستم نیازی ندارند می توانند آن را hibernate کنند و یا در حالت Sleep قرار دهند یک حسن بزرگ به شمار می رود .

با این حال به نظر کاربران کیفیت بازی در ویندوز ۸ افزایش یافته هرچند که در بنچ مارک ها این ویژگی همسان کیفیت بازی در ویندوز ۷ به حساب آمده است . همینطور کپی کردن فایل ها هم در مقایسه با ویندوز ۷ از کیفیت عملکرد بالاتری برخوردار شده است . اما باز هم در مقایسه ی دسکتاپ این دو با هم ، همه به دسکتاپ ویندوز ۷ رای می دهند تا اینکه طرفدار دسکتاپ ویندوز ۸ باشند . همه معتقدند راحتی و آزادی که افراد در کار کردن با دسکتاپ ویندوز ۷ دارند باعث شده تا همه به دنبال آن باشند و اکثرا هم به همین دلیل نمی توانند از آن دل بکنند .

با توجه به اینکه در ویندوز ۸٫۱ تا حدی این مشکلات اصلاح شد اما هنوز هم نارضایتی ها از ویندوز ۸ اظهار می شود . حتی با اینکه ویندوز ۸٫۱ تقریبا ویندوز بدون مشکلی است اما باز هم کمتر کسانی تمایل به استفاده از آن دارند .در بخش های قبلی تاحدی این موضوع را بررسی کردیم اما در این بخش می خواهیم به یک جمع بندی کلی برسیم .

بعد از کلی بحث و تبادل نظر افراد در این زمینه و همچنین استفاده از تجربیات کاربرانی که از این نسخه از ویندوز استفاده کرده بودند به این نتیجه رسیدیم که این ویندوز به طور حتم مشکلاتی داشت که باید برطرف می شد و تا حدی هم در نسخه ی بعدی آن برطرف شد . اما اینکه این نسخه خودش و به تنهایی چه مشکلاتی داشت که باعث نا رضایتی افراد شده بود را به طور کامل بررسی کردیم .

نتیجه ای که می توان از این موضوع گرفت این است که این ویندوز با توجه به رابط کاربری که دارد بیشتر برای صفحه نمایش های لمسی خوب است مثلا برای تبلت ها یا آن دسته از لپ تاپ هایی که صفحات لمسی دارند .

به نظر عده ی زیادی از افراد اگر این سیستم عامل امکان snap شدن اپلیکیشن ها را در حالت مشاهده ی ۵۰/۵۰ قرار دهد یا اجازه ی نصب اپلیکیشن های Modern بیشتری را روی صفحه ی نمایش به کاربرانش بدهد ، یا اینکه از رزولوشن های بالا هم پشتیبانی کند و مهمترین مشکل یعنی نبود امکان جستجو در کل ویندوز را هم برطرف کند تمام مسائل حل می شود . که مایکروسافت با توجه به همین مشکلات در نسخه ی بعدی تا حدی این مسائل را بر طرف کرد اما همچنان برخی از این نسخه هم ایراداتی می گیرند که جای تامل دارد .

عده ی زیادی از افراد معتقدند ویندوز ۸ به دلیل اینکه کاربران را محدود کرده بود جایی در بین آنها باز نکرد و اینکه نسخه ی ویرایش شده ی بعدی هم با همین مشکل همراه بود آنها را به اوج نا رضایتی رساند . مایکروسافت که سعی در تغییر رویه ی خود داشت بعد از مشاهده ی این شکایات به کاربرانش قول داد تا به سلایق آنها احترام گذاشته و همانطور که وعده داده است ، می خواهد در ویندوز ۹ منوی استارت که یکی از مهمترین خواسته های افراد است را به محیط ویندوز باز گرداند .

به نظر خیلی ها این تغییراتی که اعمال شده بود می توانست بسیار مفید و خوب باشد اما بر خلاف این نه تنها خوب و مفید نبود بلکه با مخالفت های زیادی هم همراه شد .

در نظر سنجی که بین تعداد زیادی از کاربران این ویندوز انجام شد عده ی زیادی به واحد معتقد بودند که این ویندوز مشکلات زیادی داشته و هیچ کدام مایل به استفاده از این ویندوز نبودند . اکثر افراد ویندوز ۷ را بنا به دلایلی که از بعد از انتشار اولین نسخه ی ویندوز با آن اخت گرفته بودند به ویندوز ۸ که هیچ یک از آن ویژگی ها را نداشت و حتی حد و مرزهایی هم برای آنها مشخص کرده بود ، ترجیح می دادند .

به هر حال همه امیدواریم تا ویندوز ۹ هیچ یک از این مشکلات را نداشته باشد و بتواند تا حدی از نارضایتی افراد بکاهد .