شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

جنایت با دلارهای پنتاگون


جنایت با دلارهای پنتاگون

آمریکا در کمک های عظیم مالی و نظامی خود به اسرائیل حد و مرزی نمی شناسد و هیچ شروطی را هم برای آن تعیین نمی کند

آمریکا در کمک های عظیم مالی و نظامی خود به اسرائیل حد و مرزی نمی شناسد و هیچ شروطی را هم برای آن تعیین نمی کند. بخش اعظم بودجه امنیتی اسرائیل از وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) تأمین می شود و پنتاگون با این کار می خواهد از اسرائیل به عنوان حافظ منافع واشنگتن در منطقه استفاده و از وابستگی این رژیم به دیگر کشورها جلوگیری کند.

طی چند دهه گذشته و به ویژه از زمان جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ مرکز ثقل سیاست خارمیانه ای ایالات متحده آمریکا رابطه این کشور با اسرائیل بوده است. حمایت بی دریغ از اسرائیل و اعطای کمک های مالی و نظامی فراوان به این رژیم نه تنها باعث برافروخته شدن افکار عمومی اعراب و دنیای اسلام شده بلکه امنیت آمریکا و بسیاری از متحدانش را به خطر انداخته است.

این حمایت گسترده که البته باید پشتیبانی کامل دیپلماتیک و رسانه ای را هم بدان افزود با چه منطقی صورت می گیرد؟

ممکن است فرض شود که پیوستگی میان این دو دولت براساس منافع استراتژیک مشترک است و یا الزامات اخلاقی، آمریکا را به این کار وامی دارد ولی هیچ توضیحی نمی تواند حمایت مادی و دیپلماتیک بی دریغ آمریکا از اسرائیل را توجیه کند.

تأمین بودجه امنیتی رژیم صهیونیستی با حمایت و تلاش نمایندگان جمهوریخواه در کنگره آمریکا صورت می گیرد و آنان از پشتیبانان اصلی اعطای کمک های مالی و نظامی به اسرائیل هستند. این نمایندگان تلاش می کنند با این اقدام خاورمیانه را زیر نفوذ خود داشته باشند و سیاست های خود را در این منطقه محقق سازند.

در واقع پنتاگون از این طریق برای تحقق اهداف خود اختیارات بیشتری خواهد داشت و اسرائیل را به عامل اهداف خود در منطقه مهم و استراتژیک خاورمیانه تبدیل خواهد کرد.

قطع کمک های مالی و نظامی به اسرائیل باعث می شود که این رژیم به سوی دیگر کشورها دست نیاز دراز کند و همین مسئله جمهوریخواهان را با مشکل مواجه می سازد به ویژه آنکه اگر این وابستگی به سوی روسیه باشد برای منافع آمریکا خطرساز خواهد بود.

به همین دلیل می توان گفت که اسرائیل از مهم ترین رژیم هایی است که از بودجه مالی پنتاگون بهره می برد.

در اواخر دوران ریاست جمهوری بوش اعطای کمک های مالی آمریکا به اسرائیل حدود ۳۰ میلیارد دلار شده بود که در طول یک دهه تقریباً بی سابقه بود. از زمان امضای قرارداد صلح در سال ۱۹۷۹ میان اعراب و اسرائیل، مصر و رژیم صهیونیستی بیشترین کمک های مالی را از آمریکا دریافت کرده اند که این مسئله با حمایت کنگره صورت گرفته است.

نفوذ سلطه گرانه سیاست آمریکا در منطقه خاورمیانه دقیقاً با کمک اسرائیل صورت می گیرد و این مسئله نیز ارتباط مستقیمی با فعالیت لابی های اسرائیل در آمریکا دارد.

تاکنون همه گروه های دارای منافع خاص در سیاست خارجی آمریکا انحراف ایجاد کرده اند، اما هیچ گروه ذی نفوذی این انحراف را تا آنجا ایجاد نکرده که آمریکا از مسیر منافع ملی خود فاصله بگیرد و مردم کشورش را متقاعد کند که منافع آمریکا و اسرائیل کاملاً یکی است.

حجم انبوه کمک های نظامی و اقتصادی آمریکا به اسرائیل مخصوصاً در دهه اخیر گویای این واقعیت است که اسرائیل دیگر به عنوان شریک و متحد استراتژیک آمریکا مطرح نیست، بلکه جزئی از منافع حیاتی آمریکا محسوب می شود و به طور کامل تأمین کننده اهداف سیاست خارجی این کشور در منطقه خاورمیانه است.

آمریکا اگرچه خود در عرصه اقتصاد داخلی با بحران های مختلفی چون تورم، فقر، نرخ بالای بیکاری و... دست و پنجه نرم می کند با این حال هر ساله بر کمک های مستقیم خود به اسرائیل می افزاید و اغلب این کمک ها را به صورت بلاعوض پرداخت می کند.

با اینکه ارائه این کمک ها در بودجه نهادهای مختلف آمریکا به خصوص پنتاگون به صورت محرمانه نگهداری می شود و دسترسی به مبلغ آن به سادگی امکان پذیر نیست، لیکن اسرائیل سالانه بیش از سه میلیارد دلار دریافت می کند که به ازای هر اسرائیلی حدود ۵۰۰ دلار می شود.

این کمک ها شامل کمک های نظامی، اقتصادی، همکاری در زمینه مهاجرت و پناهندگی، کمک به بودجه مدارس و بیمارستان های خارجی وابسته به آمریکا، صنایع کشاورزی، علوم، تکنولوژی و... می شود که البته این میزان کمک در بودجه کنگره مقادیری آشکار است و شامل مبالغی نمی شود که مخفیانه در اختیار تل آویو قرار می گیرد.

پیش از سال ۱۹۹۸ اسرائیل سالانه حدود دو میلیارد دلار کمک تسلیحاتی و بیش از یک میلیارد دلار کمک اقتصادی دریافت می کرد بعد از آن در سال مالی ۱۹۹۹ آمریکا و اسرائیل توافق کردند که برای یک دهه کمک های اقتصادی به اسرائیل سالانه ۱۲۰ میلیون دلار کاهش و کمک های نظامی ۶۰ میلیون دلار افزایش یابد. علاوه بر این ایالات متحده و اسرائیل در اوت ۲۰۰۷ (دوران بوش) پیش نویس یک تفاهمنامه رسمی ۱۰ ساله را امضا کردند که شامل ۳۰ میلیارد دلار است.

«اریک کانتور» تنها نماینده یهودی جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا درباره اعطای کمک های مالی به اسرائیل می گوید، آژانس تلگرافی یهود (JTA) که به وسیله نمایندگان جمهوریخواه اداره می شود کمک های مالی آمریکا به دیگر کشورها را براساس حمایت آمریکا از این کشورها هدایت می کند و به رژیم هایی که برخلاف منافع آمریکا عمل کنند کمکی ارسال نمی کند.

این بدان معناست که مجلس نمایندگان با اختیاراتی که دارد می تواند اعطای کمک های مالی از بودجه آمریکا را به دلخواه خود تصویب کند و مسلماً کشورها براساس علاقه مندی آمریکا در این لیست قرار می گیرند.

کانتو اضافه می کند، یکی از بیشترین مبالغ اختصاص داده شده از بودجه آمریکا برای ارسال کمک های مالی به دولت اسرائیل تعلق دارد، در واقع بخش اعظم بودجه آمریکا به کمک های مالی به اسرائیل اختصاص دارد نه تنها یک بخش مشخص و کوچک.

وی تصریح می کند، نتایج انتخابات آمریکا هم چندان تأثیری بر روی اعطای کمک های خارجی به دیگر کشورها ندارد چرا که آمریکا همیشه این مقدار از بودجه را به اسرائیل اختصاص خواهد داد صرف نظر از اینکه چه کسی یا چه گروهی قدرت را در دست بگیرد.

کانتور می افزاید، حتی اگر بخش عمده ای از بودجه صرف تبلیغات و نزاع کاندیداهای ریاست جمهوری شود بازهم مقدار کمک مالی به اسرائیل مشخص و محفوظ است و تغییری در مقدار آن به وجود نمی آید.

وی خاطرنشان می کند تاریخ آمریکا گواه خوبی است که در طول تاریخ هر کاندیدایی که روی کار آمده اعم از جمهوریخواه یا دموکرات، مبلغ اعطایی به اسرائیل کاهش نیافته بلکه افزایش هم داشته است.

وی تاکید می کند: شعارهای انتخاباتی و طرفدار جنگ یا صلح بودن هم تأثیری بر بودجه اختصاص یافته به اسرائیل نداشته است. کانتور می گوید، در واقع در هر صورت پول مالیات دهندگان آمریکایی به جیب اسرائیلی ها می رود.

حمایت آمریکا از اسرائیل در آغاز دهه ۱۹۹۰ و حتی پس از حادثه ۱۱ سپتامبر به صورتی گسترده تر و با این ادعا توجیه می شد که هر دو دولت توسط گروه های تروریستی که ریشه در دنیای عرب و اسلام دارند تهدید می شوند.این موضوع فقط بدین خاطر اتخاذ نشد که واشنگتن دست اسرائیل را در برخورد با فلسطینی ها باز بگذارد و آن را تحت فشار قرار دهد تا امتیاز بگیرد بلکه آمریکا می خواست به سمت کشورهایی چون سوریه هم برود. بدین ترتیب اسرائیل برای آمریکا تبدیل به یک هم پیمان مهم شده است.

آمریکا نیز نه تنها با اعطای کمک های مالی بلکه با صدور تسلیحات کشتار جمعی در جنایات اسرائیل سهیم شده است.

استفاده اسرائیل در جنگ ۲۲ روزه غزه از تسلیحات پیشرفته آمریکایی از جمله بمب های فسفری که طی آن صدها نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند دقیقاً ارتباط تنگاتنگ نظامی میان واشنگتن و تل آویو را نشان می دهد.

استفاده رژیم صهیونیستی از بمب افکن آمریکایی در سال ۱۹۶۷ نیز باعث شد که این رژیم بیت المقدس، شبه جزیره سینا، نوار غزه و بلندی های جولان را اشغال کند.

به هر صورت آمریکا پشتیبان اصلی رژیم صهیونیستی در هرگونه جنایتی است و هیچ دلیل استراتژیک و یا الزامات به اصطلاح اخلاقی نمی تواند توجیه کننده این حجم مساعدت به اسرائیل باشد مگر اینکه باید گفت، لابی قدرتمند صهیونیست در آمریکا پشت این جریانات است.

منبع: Information Clearing House