سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
زیبا سازی دندان ها
وقتی از دندانهای بسیار زردتان که در اثر یک آنتیبیوتیک نوزادی کاملا بدرنگ شده، رنج میبرید یا وقتی نصف دندان جلوییتان شکسته و وقت لبخندزدن ناخودآگاه دستهایتان را به جلوی دهانتان میکشاند تا عیب لبخندتان را بپوشانید، پدیدهای به نام دندانپزشکی زیبایی واقعا نعمت بزرگی است که از راه میرسد و عیوب لبخندتان را میپوشاند....
خیلیها حاضرند تمام ریسکهای کوچک و بزرگ تکنیکهای زیبایی دندان را بپذیرند و در ازای آن یک لبخند زیبا تحویل بگیرند ولی سؤال اصلی این است که اساسا چه کسانی به دندانپزشکی زیبایی نیاز دارند. بهنظر میرسد نیازمندان به خدمات دندانپزشکی زیبایی را بشود به ۶ گروه زیر تقسیم کرد:
۱) کسانی که دندانهای بدرنگ و تیره دارند: مینای دندان، لایهای است که روی دندانها را میپوشاند و گاهی برجستگیها و فرورفتگیهایی دارد که رنگدانههای مواد غذایی، دود سیگار، مواد آرایشی و حتی آلودگیهای هوا را به خود جذب میکند. اگر بدرنگ شدن دندانها بهدلیل تغییر رنگ مینای دندان باشد (تغییر رنگ خاص)، به راحتی با یک جلسه جرمگیری و بروساژ در مطب دندانپزشکی تمیز میشود. اما گاهی تغییر رنگ دندانها بهدلیل نفوذ رنگدانهها یا تغییر رنگ لایه داخلی یعنی عاج اتفاق میافتد. این تغییر رنگها، تنها به کمک برس برطرف نمیشوند. امروزه برای سفیدکردن این دندانها از روش نسبتا جدیدی به نام «بلیچینگ» یا سفیدکردن دندانها استفاده میشود. موادی که برای بلیچینگ دندانها استفاه میشوند، طبق آنچه کارخانههای سازنده ادعا میکنند، موادی بیخطر هستند که تنها روی بافت سخت دندان اثر میگذارند و بر رگ و اعصاب داخل دندان هیچ تاثیری ندارند اما دقت کنید همین مواد هم اگر بهطرز ناصحیح استفاده شوند، ممکن است به دندانها و لثه اطراف آنها آسیبهای جدی وارد کنند.
۲) کسانی که فرورفتگیها و بدشکلیهایی روی دندانهایشان دارند: این ضایعات دندانی که اغلب ممکن است با جمعشدن رنگدانهها، منجربه تغییر رنگ شود یا کانونی برای شروع پوسیدگی باشند، به راحتی با مواد همرنگ دندان (به نام کامپوزیت رزینها) ترمیم میشوند. اگر ماده پرکننده همرنگ دندان به درستی انتخاب رنگ و به خوبی پرداخت شود، دندان پرشده ظاهری کاملا مشابه دندان طبیعی پیدا میکند.
۳) کسانی که دندانهای غیر هماندازه دارند: گاهی پیش میآید که دو دندان مجاور هم ـ که در اصل باید همشکل و هم اندازه باشندـ ازنظر اندازه تفاوت دارند و مثلا یکی، کوتاهتر از دیگری است. اگر اختلاف اندازه دو دندان خیلی زیاد نباشد، گاهی دندانپزشک، با انجام تراش کوچکی روی دندان بزرگتر، آن را با دندان کوچکتر هم اندازه و هم شکل میکند و ظاهری قرینه برای این دو دندان بهوجود میآورد. این کار در صورتی قابل اجراست که اختلاف اندازه دو دندان، اندک باشد اما اگر سایز دو دندان اختلاف زیادی با یکدیگر داشته باشد، لازم است برای درمان به روشهای دیگری مانند روکش کامل یا وینرها فکر کرد.
۴) کسانی که بین دندانهای جلوییشان فاصل وجود دارد: شاید شما هم جزو آن گروهی باشید که بین دو دندان جلوییشان یک فاصله کوچک وجود دارد. بهیاد داشته باشید، گاهی فاصلههای کوچک و خوشفرم بین دندانهای جلویی، لبخند را زیباتر و جذابتر میکند اما اگر این فاصله به حدی زیاد است که آزارتان میدهد، میتوانید از دندانپزشک کمک بگیرید. این فاصله معمولا به کمک روشهای ارتودنسی، ترمیم به کمک مواد همرنگ دندان، روکشها یا وینرها قابل اصلاح هستند (درباره وینرها در همین مقاله توضیح داده خواهد شد.)
۵) کسانی که پوسیدگیهای دندانهای جلویی دارند: هرچند آمالگامها (پرکردگیهای فلزی) مواد نجیب و سازگار با بدن برای پرکردن دندانهای عقبی هستند اما بهخاطر رنگشان، برای دندانهای جلویی استفاده نمیشوند. پوسیدگیهای دندانهای جلویی معمولا به کمک پرکنندههای همرنگ دندان ترمیم میشوند و اغلب هم ظاهر قابل قبولی برای دندانها ایجاد میکنند.
۶) کسانی که شکستگی دندانهای جلویی دارند: ضربههایی که یک توپ بسکتبال، زمین خوردن، مشت حاصل از یک نزاع خیابانی و حتی ضربه به ظاهر کوچک یک قاشق به دندانهای جلویی وارد میکند، ممکن است منجر به شکستگی آنها شود. این شکستگیها که گاهی تا نیمی از دندان را هم از بین میبرند، معمولا برای درمان نیاز به روکش دارند.
● ۴ نکتهای که نباید فراموش کرد
۱) درمانهای زیبایی معمولا درمانهایی گرانقیمت هستند. شاید شما مجبور باشید برای عملیات زیبایی یک دندان هزینهای چند برابر هزینه درمانی یک دندان بپردازید.
۲) وقتی تصمیم میگیرید روی دندان خود اعمال زیبایی انجام دهید، خصوصا مواقعی که دندان شما مشکل خیلی شدید و شکستگی حادی ندارد، بافت سالم دندان خود را از دست میدهید و برای بهدست آوردن زیبایی، خود را به دست مواد ساختنی و دستمایه تکنولوژی و کارخانههای سازنده مواد دندانی میسپارید. امروزه تکنیکهای دندانپزشکی و مواد دندانی پیشرفت فوقالعادهای کردهاند اما برای بهترین آنها هم عمری حدود ۱۰ تا ۱۵ سال پیشبینی میشود. بنابراین شما با انجام درمانهایی که فقط به منظور زیبایی انجام میشوند و هیچ ضرورت درمانی ندارند، طول عمر دندانی را که ممکن است طولانی باشد، با یک طول عمر حداکثر ۱۵ ساله عوض میکنید. اگر به سمت درمانهای زیبایی پیش میروید، دقت کنید که اولا نازیبایی دندانهای شما واقعی و در حدی شدید باشد که شما را واقعا عصبی و ناراحت کند، آنگاه عوارض درمانهای زیبایی را بپذیرید، ثانیا در انتخاب دندانپزشک دقت کنید. به افراد متخصص دندانپزشکی زیبایی مراجعه و درباره کار آنها به طرز گسترده تحقیق کنید. به عبارتی کار را به کاردان بسپارید.
۳) واقعبین باشید. درست است که تکنیکها پیشرفتهاند و انواع و اقسام مواد دندانی با رنگها و سایههای مختلف به بازار آمدهاند اما هیچکدام نمیتوانند، ظاهر ایدهآلی برای شما ایجاد کنند. بهعبارتی هرگز به زیبایی یک لبخند زیبا با دندانهای طبیعی نخواهد شد. گاهی تصاویر مجلهها گول زنندهاند. بهخاطر داشته باشید، تکنیکهای دندانپزشکی، میتوانند ظاهر لبخند شما را، اگر واقعا نازیباست، بهتر کنند اما نمیتوانند برای شما یک لبخند کامل و بینقص فراهم کنند.
۴) یکی از محاسن دندانپزشکی زیبایی این است که تا حد زیادی میتوان آینده آن را به کمک تکنیکها و تصاویر کامپیوتری پیشبینی کرد. اگر دندانپزشک شما این امکانات کامپیوتری را دارد از او بخواهید با یک تصویر، حدودی از فرم آینده دندانها را به شما نشان دهد.
ساناز خصوصی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست