چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آرزو یا حسرت


آرزو یا حسرت

”کریستیانو رونالدو“ی شرور اگر مانند بازی های گذشته در حد معقول از حرکات تکنیکی و تماشاگرپسند استفاده کند, اسلحه مخفی اسکولاری در راه پیروزی نهائی خواهد بود به مهاجمان پرتغال و مدافعان فرانسه می رسیم

● فرانسه - پرتغال

در انتظار نیمه‌نهائی رؤیائی برزیل - انگلستان بودیم که فرانسه و پرتغال این خواب شیرین را تبدیل به کابوس نموده و هم‌اکنون پیش چشم هواداران حیرت‌زده از بین ود دومین فینالیست جام هجدهم را مشخص می‌کنند. پرتغال ۲ بازی سنگین را پشت سر گذاشته و از سوی دیگر فرانسه پس از آنکه به زحمت توگو را شکست داد، بزرگانی چون اسپانیا و برزیل را نیز ازپای درآورد. فقط تماشای چهره کاپیتان ۲ تیم در ابتدای بازی مشخص خواهد ساخت چرا پرتغال و فرانسه به این مرحله رسیده شد و دیگران ناکام ماندند.

لوییز فیگو و زین‌الدین زیدان همبازیان سابق، در این بازی که فاکتور تجربه حرف اول را می‌زند، عصای دست تیم خود خواهند بود. هافبک اینتر با قدرت جنگندگی و غنای تکنیکی، کارگردان اصلی حملات پرتغالی‌ها محسوب می‌شود، اما رقیب او کیست؟ زین‌الدین‌ زیدان، اسطوره فوتبال دنیا قصد دارد قبل از دوران بازنشستگی کاری انجام دهد که تنها از عهده دیه‌گو مارادونا برآمد. او می‌خواهد یک تنه آبی‌ها را بر بام فوتبال جای دهد. در پله ماقبل پایانی، سد بلندی به‌نام ریکاردو وجود دارد. درست که ”سلطان پنالتی‌های جام جهانی“ نمی‌تواند از دریبل‌های زیدانی جلوگیری کند، اما قادر است مهاجمانی که از پاس‌های او بهره می‌برند را ناکام کند. وقتی از سد تاکتیکی صحبت می‌شود پای اسکولاری و تفکراتش به میان می‌آید.

فیل، غول یزرگ دنیای مربیگری، ۲ تورنمنت قبل جام جهانی تحت رهبری خود را به فینال رسانده و امشب برای رقم زدن هت‌تریکی از این نوع، به ریکاردو کاروالیو یکی از بهترین مدافعان دنیا چشم امید دوخته است. او به همراه ”نونو والنته“ و احتمالاً ”کاستینیا“ مثلث قدرتمند خط دفاعی را تشکیل می‌دهند. جدال آنها به تیه‌ری آنری که تنها رقیب کلوزه در جدول گلزنان جام است، جالب توجه خواهد بود. تیه‌ری تنها مهاجم فرانسه محسوب می‌شود و به‌نظر می‌رسد دیوید ترزگه در بدترین شرایط نیز اجازه حضور در زمین را بیابد.

تاج خروس‌های آبی، صورت سوخته‌ای به‌نام ریبری و پیرمردی چون زیدان هستند. وظایف زیدان در مقایسه با ریبری کمی آسانتر جلوه می‌کند؛ هر چند بازیسازی و به‌هم ریختن خط میانی و دفاع رقیب به اندازه کافی انرژی ”زیزو“ را رو به تحلیل می‌برد. ریبری به قلب دفاع پرتغال تکنیکی خواهد زد و با حرکات انفجاری شب پردردسری برای کاروالیو خواهد ساخت. از ویه‌را نیز غافل نشویم. او بی‌شک یکی از مؤثرترین بازیکنان نه تنها فرانسه که تمام جام بوده است. بازی او مقابل نونو والنته بخشی از جذابیت جدال مرحله نیمه‌نهائی را شامل می‌شود.

”کریستیانو رونالدو“ی شرور اگر مانند بازی‌های گذشته در حد معقول از حرکات تکنیکی و تماشاگرپسند استفاده کند، اسلحه مخفی اسکولاری در راه پیروزی نهائی خواهد بود. به مهاجمان پرتغال و مدافعان فرانسه می‌رسیم. اریک آبیدال که به بازیکن ثابت خط دفاعی خروس‌ها تبدیل شده، در جناحین از جمله بازیکان مؤثر محسوب می‌شود. سانیول از روحیه تهاجمی بالاتری برخوردار است، اما شاید در این بازی، بیشتر به وظایف سازمانی یعنی دفاع کردن بپردازد. در مرکز خط دفاع، تورام یک الماس گرانبهاء است. او و گالاس از هماهنگی خاصی برخوردار هستند و اگر آنچه مقابل برزیل ارائه دادند را تکرار کنند، همبازی‌های رونالدو کار دشواری برای عبور از سد دفاعی آبی‌ها خواهند داشت.

● فرانسه در آینه تاریخ مرحله نیمه‌نهائی

فرانسه در جام جهانی ۱۹۹۸ ابتدا با یک گل از کرواسی شگفتی‌ساز عقب افتاد، اما به لطف اشتباه ”بویان“ و بازی درخشان تورام در نهایت ۲ بر یک بر کرواسی پیروز شده و برای اولین باربه فینال راه یافت.

بازی مرحله نیمه‌نهائی جام ۱۹۸۶ مقابل آلمان غربی تبدیل به یک دیوار کلاسیک شد. تساوی یک بر یک در وقت قانونی، برتری ۳ بر یک در وقت اضافه اول، بازگشت خیره‌کننده ژرمن‌ها و رقم زدن تساوی ۳ بر ۳ و سرانجام شکست فرانسوی‌ها در ضربات پنالتی، تمام حوادث آن دیدار تاریخی بود.

● پرتغال در آینه تاریخ مرحله نیمه‌نهائی جام جهانی

پرتغال در جام جهانی ۱۹۶۶ برای اولین بار و تا پیش از این دوره، آخرین بار به نیمه‌نهائی جام جهانی راه یافت و آنجا علی‌رغم آنکه ”اوزه‌بیو“ اولین فاتح دروازه ”گوردون بنکس“ در آن جام نام گرفت، پرتغال با نتیجه ۲ بر یک مغلوب انگلستان میزبان شد.