یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

بررسی میزان باز پس زنی ترکیبات شیر توسط غشاء اولترافیلتراسیون


بررسی میزان باز پس زنی ترکیبات شیر توسط غشاء اولترافیلتراسیون

اولترافیلتراسیون را می توان یک فرایند غشائی با محرکه فشار ۲ تا ۱۵ بار معرفی نمود, که توانایی جداسازی و تغلیظ موادی با وزن مولکولی ۱ تا۱۰۰ کیلو دالتون را بر روی سطح غشایی با ابعاد۰ ۰۰۱ ۰ ۰۲ میکرومتر را دارا می باشد

اولترافیلتراسیون را می توان یک فرایند غشائی با محرکه فشار ۲ تا ۱۵ بار معرفی نمود، که توانایی جداسازی و تغلیظ موادی با وزن مولکولی ۱ تا۱۰۰ کیلو دالتون را بر روی سطح غشایی با ابعاد۰.۰۰۱-۰.۰۲ میکرومتر را دارا می باشد. به منظور بررسی خصوصیات باز پس زنی کلیه ترکیبات شیر توسط غشاء اولترافیلتراسیون، شیر کامل پاستوریزه و غیر هموژن، در دمای ۵۰ درجه سانتی گراد تحت فشار ۵ بار به نحوی که اختلاف فشار در دو سوی فیلترهای از ۳.۶ بار تجاوز نکند، توسط اولترافیلتراسیون پیوسته APV با ۵۱ فیلتر غشایی از نوع مارپیچی با جنس پلی سولفون ساخت شرکت DDS دانمارک با قابلیت نگهداری ترکیباتی با جرم مولکولی ۲۰ کیلو دالتون تا درجه تغلیظ ۵ اولترافیلتره شد. سپس ترکیبات شیر و پرمیت از نظر ماده جامد، ازت کل، ازت غیر پروتئینی، پروتئین، چربی، لاکتوز، خاکستر، کلسیم، سدیم و پتاسیم در سطح اطمینان بالای ۹۵ درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. ضریب باز پس زنی هر یک از این ترکیبات به ترتیب (۰.۶۹۵ ±۵۵.۶۷)، (۰.۸۹ ±۹۳.۹۴)، (۰.۳۹ ±۵.۸۵)، (۰.۲۴ ±۹۹.۶۳)، (۱۰۰)، (۰.۲۱ ±۰.۸۳۵)، (۲.۸۹ ±۳۱.۳۰)، (۱.۱۸ ±۵۹.۷۷)، (۰.۷۷ ±۹.۲) و (۰.۵ ±۱۱.۴۷) درصد می باشد. ارزیابی ترکیبات پروتئینی با استفاده از روش الکتروفورز SDS-PAGE با شیب غلظت ۱۰ تا ۲۰ درصد اکریل آمید نشان می دهد که a-لاکتالبومین به میزان (۱.۷۲۵±۹۶.۶۸)، b- لاکتوگلبولین (۹۹.۱۸±۰.۴۶)، میسل کازئین(۱۰۰) و ترکیبات هیدرولیز شده کازئین (۱.۰۰±۹۸.۳۹) درصد توسط سیستم غشایی اولترافیلتراسیون بازپس زده می شود.

عنوان فایل
بررسی میزان باز پس زنی ترکیبات شیر توسط غشاء اولترافیلتراسیون application/pdf
mizane bazpas zani tarkibate shir.pdf
198 KB
دانلود

مهشید جهادی

محمدرضا احسانی

ثریا نواب پور

مهناز هاشمی روان