چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آشنایی با اینترپل


آشنایی با اینترپل

اینترپل (Interpol) مخفف عبارت International Police و به معنی پلیس بین‌المللی است. اینترپل در سال ۱۹۲۳ ایجاد شد.
وظیفه اصلی اینترپل Interpol مبادله اطلاعات میان پلیس در سطح بین‌المللی است. فرق نمی‌کند که به دنبال …

اینترپل (Interpol) مخفف عبارت International Police و به معنی پلیس بین‌المللی است. اینترپل در سال ۱۹۲۳ ایجاد شد.

وظیفه اصلی اینترپل Interpol مبادله اطلاعات میان پلیس در سطح بین‌المللی است. فرق نمی‌کند که به دنبال چه چیز یا چه کس بگردند – اشخاص، خودروها، گذرنامه یا اشیاء هنری – مشخصات همه چیز را می‌توان در بانک اطلاعاتی اینترپل یافت. افزون بر اینها اثر انگشت و اطلاعات ژنتیک (DANN) افراد را هم.

امروزه ۱۸۶ کشور عضو اینترپل هستند. بدین ترتیب پلیس بین‌المللی پس از سازمان ملل متحد بزرگترین سازمان بین‌المللی در جهان است.

هر کشور عضوی می‌تواند از خدمات اینترپل استفاده کند. تفاوتی نمی‌کند که موضوع بر سر کمک برای دستگیری مظنونی یا مجرمی باشد‌ یا برای پیدا کردن فردی گمشده یا شناسایی هویت کسی که درگذشته است. در عرض ۲۴ ساعت نامه‌ای که در اصطلاح اعضای اینترپل به آن notice یا یادداشت می‌گویند بر صفحه تقریبا همه کامپیوترهای پلیس کشورهای مختلف در جهان ظاهر می‌شود. سال گذشته بیش از ۲۸۰۰ بار چنین یادداشتی برای یافتن افراد مجرم منتشر شد.

البته اینترپل نمی‌تواند در این مورد کاری کند که پلیس‌های کشورهای گوناگون واقعا برای یافتن مجرمان فعال بشوند یا نه. اینترپل فقط می‌تواند اطلاعاتی را که دارد در اختیار آنها قرار دهد. باقی همه وظیفه پلیس هر کشور است. ماموران سرسخت اینترپلی که معمولا در فیلمهای پلیسی می‌بینیم که از قطب شمال تا قطب جنوب به دنبال مجرم می‌گردند، در واقعیت وجود ندارند.

با این همه اینترپل وظایف مهمی را بر عهده می‌گیرد و آن هم نه فقط در عرصه مبارزه با بزهکاران. برای نمونه هنگامی که بر اثر فاجعه تسونامی در جنوب شرقی آسیا حدود ۲۳ هزار نفر جان خود را از دست دادند، این اطلاعات اینترپل بود که شناسایی هویت اجساد را ممکن ساخت.