چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بچه های هوشمند امروز
زمانهای قدیم بچهها را مشغول بازی در کوچه و خیابان میدیدیم، اما امروزه در حال تایپ پیام، سروکله زدن با محتوا یا مکالمه با موبایل. با بچههای نسل موبایل آشنا شوید! این بچهها نسبت به هر سن دیگری بیشتر از اینترنت استفاده میکنند و بیشتر عاشق گوشی هوشمندشان هستند. ممکن است به سختی باور کنید؛ برای همین یکی از بلاگهای جهانی نوکیا ۵ دلیل میآورد که چرا کودکان به عنوان افسونشدگان موبایل بزرگ میشوند:
● تعداد گوشیهای موبایلشان بیشتر از بقیه است
در سال ۲۰۰۴ روزنامه گاردین از رشد مشترکان موبایل در کودکان کمتر از ۱۰ سال خبر داد. در آن زمان ۳۸ درصد از بچهها حداقل یک موبایل را داشتند. اما تحقیقات جدید GFK نشان میدهد که ۹۰ درصد از بچههای زیر ۱۶ سال موبایل دارند. رواج گوشیهای تلفن همراه به حدی زیاد بوده که بیشتر مدارس استفاده از آنها را ممنوع کردهاند. مثلا در نیویورک، کودکان برای نگه داشتن موبایلشان روزانه یک دلار به مدرسه میپردازند.
● بیشتر از همیشه با موبایل سروکار دارند
نه تنها کودکان به موبایل مشتاقترند بلکه آنها از مشتاقترین کاربران در انتقال اطلاعات هم هستند. تحقیقات شرکت نیلسن به تازگی کشف کرده که ذخیره اطلاعات در میان نوجوانان امریکایی بین سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ چهاربرابر شده است. بخشی از این نتایج بدین شرح است: بیشتر میزان این افزایش را کاربران مذکر ایجاد کردهاند که بیشتر به گجتها یا همان ابزارهای الکترونیک علاقمند هستند. این افراد ۷۵ مگابایت را به خود اختصاص میدهند که نسبت به ۱۷ مگابایت در سه ماهه دوم سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. دختران، ۵۳ مگابایت از اطلاعات را در مقایسه با ۱۱ مگابایت در سال گذشته از آن خود کردهاند.
● بیش از همه اساماس بازی میکنند
تنها سروکله زدن با محتوای موبایل نیست که در میان نوجوانان افزایش پیدا کرده است. در سال ۲۰۰۸ حدود ۳۸ درصد از نوجوانان روزانه پیام ارسال میکردند. در سپتامبر ۲۰۰۹، مرکز تحقیقاتی Pew گزارش داد که این رقم به ۵۴ درصد افزایش پیدا کرده است. این همان چیزی است که شما با شنیدن آن به این نتیجه میرسید که کودکانتان چقدر شیفته این ابزار الکترونیک هستند. بیش از نیمی از نوجوانان امریکایی روزانه ۵۰ پیام ارسال میکنند یا ماهانه ۱۵۰۰ پیام و از هر سه نفر یک نفر بیش از ۱۰۰ پیام ارسال میکند؛ یعنی ۳ هزار پیام کوتاه در ماه. دختران نوجوان ۱۴ تا ۱۷ ساله قهرمانان تایپ پیام هستند. این گروه در روز تقریبا ۱۰۰ پیام ارسال میکنند. شاید حیرتآور باشد، اما ۴۲ درصد از نوجوانان اقرار میکنند که چشمبسته هم میتوانند پیام تایپ کنند.
● نرمافزار طراحی میکنند
در حالی که نسل پیشین را به عنوان اولین کسانی که از موبایل استفاده میکنند، نسل Y میگویند، این نسل موبایلبازها را اولین برنامهنویسان میگویند. فاهما والویا نوجوانی اهل اندونزی بیشتر اوقات فراغت خود را به ساختن بازی میگذارند تا به کودکان اندونزی زبان انگلیسی و مهارتهای ابتدایی ریاضی را بیاموزد. با رشد انبوه نرمافزارها و برنامههای کاربردی شاید آنقدرها هم شگفتاور نباشد که بدانید این نوجوان فقط ۱۲ سال سن دارد.
● بدون تلفن همراهشان نمیتوانند زندگی کنند
همه مردم میدانند که موبایلها چقدر در زندگی امروز ما مهم هستند، اما ۵۷ درصد از نوجوانان امریکایی میگویند تلفن همراه در زندگی اجتماعی آنها فاکتور اصلی است. گروه دوم بر این باورند که تلفن همراهشان در مورد موقعیت یا محبوبیت آنها در اجتماع، جواهرات، ساعت و کفشهای گرانبها اطلاعات بیشتری میدهد. ۸۳ درصد از آنها نیز از تلفن همراه برای عکس گرفتن و ۶۳ درصد نیز برای ارسال عکس استفاده میکنند، یعنی آنها بیش از هر نسل دیگر زندگی موبایلی خود را ضبط میکنند.
این دلایل، شواهد خوبی بر این بودند که نشان دهیم موبایل بچههای امروز را طلسم کرده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست