یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

نـما سازی دیوار‌های اتاق


نـما سازی دیوار‌های اتاق

چگونه می‌توانیم با رنگ‌آمیزی صحیح دیوارها، مشکلات دکوراسیون را حل کنیم و ابعاد یک اتاق را بیش از آنچه هست نمایش دهیم؟
‏در مرحله اول، طبعاً شما رنگی را انتخاب خواهید کرد که …

چگونه می‌توانیم با رنگ‌آمیزی صحیح دیوارها، مشکلات دکوراسیون را حل کنیم و ابعاد یک اتاق را بیش از آنچه هست نمایش دهیم؟

‏در مرحله اول، طبعاً شما رنگی را انتخاب خواهید کرد که با آنچه در ذهن دارید مطابقت داشته باشد. مهم این است که حـــتی اگر رنگ موردنظر شما سفید باشد، تمام اتاق‌ها را باید با یک نوع رنگ سفید رنگ کنید تا نتیجه، رنگی یک دست باشد.

این ده توصیه، در مراحل بعدی رنگ‌آمیزی و چیدمان می‌تواند مفید باشد:

‏۱) برای ایجاد جذابیت در یک اتاق، از وسایلی که درست همرنگ دیوار باشد، استفاده نکنید.

برای انتخاب رنگ دیوار، لوازم منزل خود را در نظر بگیرید و با توجه به رنگ‌های موجود در آن، رنگی مناسب را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که ترکیبات متنوع، فضایی پویا و نیرو بخش ایجاد میکنند.

‏۲) اگر برای هر اتاق رنگی مجزا در نظر دارید، فضاهای بین اتاق‌ها مانند راهرو، ورودی و راه‌پله را به رنگ خاکستری ملایمی با ته رنگی از رنگ دیوار درآورید تا تبدیل رنگ‌ها به یکدیگر زیباتر شود.

‏۳) رنگی را برای خانه خود در نظر بگیرید و آن را در حجم‌های متفاوت در اتاق‌ها به کار ببرید.

این رنگ می‌تواند در یک اتاق رنگ غــالب، در اتاقی رنگ چند وسیله و در اتاق سوم تـنها به عــنوان چاشنی‌هــایی در گوشه و کنار به کار رود. چنین روشی، هماهنگی را در تمام خانه برقرار خواهد کرد.

‏۴) رنگ‌های روشن، با روح و متمایل به گستردگی هستند و در نتیجه اتاق را بزرگتر و روشنتر از آنچه هست نشان می‌دهند. رنگ‌های تیره گرم و فریبنده هستند و به اتاق‌های بسیار بزرگ حالتی خودمانی و دوستانه می‌دهند.

‏۵) اگر قصد دارید دیوارهایی را به رنگ تیره یا بسیار درخشان درآورید، بتونه‌کاری و آستری آن را هم از همان رنگ بزنید.

‏۶) نقص‌‌های معماری را با استفاده از رنگ‌های خنثی در دیوار، سقف و کف اتاق به طوری که حالتی یکپارچه به خود بگیرند، برطرف کنید.

‏۷) برای بلندتر جلوه کردن دیوارها، رنگ آنها را تا سقف به طور یکنواخت ادامه دهید و در نزدیکی سقف رنگ را با نوارهای تزئینی و مانند آن قطع نکنید.

اگر سقف دارای حاشیه تزئینی یا لبه برجسته است، می‌توانید این حاشیه را نیز به رنگ دیوار درآورید. رنگ روشن سقف را بلندتر جلوه می‌دهد.

‏۸) برای کوتاه نشان دادن سقف‌های بسیار بلند و یا تشدید حالت خودمانی یک اتاق، رنگ دیوار را از ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر مانده به سقف قطع کنید و باقی آن را به رنگ سقف رنگ‌آمیزی کرده یا با نوارهای تزئینی بپوشانید. تیره کردن سقف هم می‌تواند چنین حالتی را ایجاد کند.

‏۹) با رنگ‌آمیزی دیوارهای کوتاهتر (کم عرض تر) به رنگی تیره تر از دیوارهای بلندتر می‌توانید یک اتاق کشیده و باریک را عریض‌تر جلوه دهید.

‏۱۰) اگر برای سقف اتاقی رنگ سفید را در نظر گرفته‌اید، برای هماهنگ کردن رنگ اتاق با سقف، اندکی از رنگ دیوار را به رنگ سفید اضافه کنید.‏