یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
۴ نکته که در مورد شکلات نمیدانستید
اگر که شبیه زنهای دیگر باشید کلاً با خوردن شکلات خودتان را هلاک می کنید. سالیان زیادی است که ذهن مردم درگیر این غذای تندرستی است. ( قبیله مایان ها Mayan شکلات را به عنوان اکسیر و دوای همه دردها می دانستند و قبیله آزتک Aztech از شکلات به عنوان پول در معاملات خود استفاده می کردند ). و همه این مشغولیت ذهنی موجب به بار نشستن مطالعات و یافته های شگفت انگیزی شده است . در این مقاله کوتاه به عنوان ۵ نکته جالب در مورد این خوراکی خوشمزه خواهیم پرداخت .
۱ - موجب تقویت آمادگی جسمانی می گردد
با نوشیدنیهای ورزشی گران قیمت و مکمل های پروتینی خداحافظی کنید . تحقیقات نشان می دهد که برای بازیابی قدرت بدنی می توانید روی شیر کاکائو حساب باز کنید . ژورنال فیزیولوژی ، تغذیه و متابولیسم کاربردی Journal Applied Physiology ,Nutrition and Metabolism با چاپ مقاله ای به مقایسه تاثیر نوشیدنی های انرژی زا و شیر کاکائو بر میزان توانایی استقامت ورزشکاران برای بازیابی قدرت جسمانی پس از برگزاری یک دوره مسابقات دوچرخه سواری سرعت، پرداخت .
مطالعات نشان داد که نوشیدن شیر کاکائو موجب تسکین درد ماهیچه ها پس از مسابقات سرعتی می گردد و برای روز بعد ورزشکاران آمادگی انجام تست مقاومت را پیدا می کنند . یکی دیگر از مزایای شیر کاکائو آن است که هر کسی طعم آن را می پسندد .
۲ - شکلات موجب بیداری شما نخواهد شد
تصور غلطی که در مورد شکلات وجود دارد این است که شکلات دارای کافئین می باشد در حالی که میزان کافیئن موجود در شکلات در مقایسه با دیگر مواد خوراکی کافئین دار بسیار ناچیز است . هر ۲۸ گرم شکلات تلخ حاوی ۲۰ میلی گرم کافئین می باشد و همین مقدار شکلات شیری حاوی ۵ میلی گرم کافئین می باشد . بدین ترتیب به نسبت کافئین موجود در یک فنجان قهوه که در حدود ۱۰۰ میلی گرم و یک فنجان چای در حدود ۵۰ میلی گرم می باشد میزان کافئین موجود در شکلات بسیار ناچیز است .
۳ - شکلات حاوی فلانوییدها می باشد
فلانوییدها نوعی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که بطور طبیعی در شکلات یافت می شوند . دکتر جیانا آنجلو Giana Angelo – دستیار تحقیق درباره ریز مغذی ها در موسسه لینوس پاولینگ Linus Oauling Institute در دانشگاه ایالت اورگان Oregon می گوید :فلانوییدها به دلیل ساختار شیمیایی منحصر به فردشان می توانند موجب بکار افتادن تاثیرات آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی و محافظ سلولی شود. هم چنین مصرف مواد حاوی مقادیر بالای فلانوییدها موجب کاهش خطر بروز حملات قلبی می شود . برای جذب این مزایا از خوردن شکلات تلخ غافل نشوید . شکلات های تلخ تجاری حاوی ۶۰ درصد کاکائو بوده و هر ۴۰ گرم شکلات تلخ حاوی ۵۳۶ میلی گرم فلانویید می بتاشد . تحقیقات نشان می دهد مصرف ۸۰ میلی گرم فلانویید در روز می تواند موجب کاهش فشار خون شود .
۴ - مصرف شکلات اصلا ً برای دندانها ضرری در پی نخواهد داشت
چطور ممکن است یک ماده غذایی که سالهاست به عنوان یک غذای مشتری جلب کن از آن یاد می شود دارای خاصیت محافظت از دندان باشد ؟ بر طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه تولان Tulane تئوبرومین – یک مولکول ارگانیک که بطور طبیعی در کاکائو یافت می شود – موجب قویتر شدن مینای دندان می گردد . بر طبق نظر انجمن دندانپزشکی آمریکا American Dental Acossiasion اگر کمتر از ۱۴۲ بار شیره کاکائو مصرف کنید مزایای محافظتی اش ۲ برابر فلوراید می گردد . متاسفانه تئوبرومین موجود در شکلات به دلیل تداخل اثر شیر و شکر موجود، خیلی هم مسمر ثمر نمی باشد . بدین منظور از تئودنت Theodent - خمیر دندانهای نعنایی فاقد فلوراید -که تاثیر تئوبرومین را دارند استفاده کنید .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست